banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 495 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Mar 2011, 01:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
MADRID, LONDON - Piton koji je nedavno za dojku ugrizao izraelsku ljepoticu Orit Foks uginuo je zbog trovanja silikonom.
Djevojka je prošle sedmice gostovala na španskoj televiziji Telecino kada je zmija pred kamerama zgrabila za bradavicu.
Foksovu su odvezli u bolnicu gdje je primila vakcinu protiv tetanusa. Zmija nije bila te sreće.

:(

Kakvo je to druženje sa životinjama dok na sebi imamo opasne materije?

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 22:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
LESKOVAC - Leskovačka policija uhapsila je A. Pajazatovića (23) zbog sumnje da je do smrti silovao šestomjesečnu kozu Lolitu u selu Sijarina kod Medveđe!
Kako se saznaje, uhapšeni je sve priznao na saslušanju u policiji.
Pajazatović će krivično odgovarati za ubijanje i mučenje životinje, a za ovakvo djelo predviđena je kazna zatvora do godinu dana i novčana kazna od 300.000 dinara.

http://www.nezavisne.com/zivot-stil/ziv ... 82883.html

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 23:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Ja ne mogu vjerovati, majke mi... Pa kakv je to manijak?! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :(

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2011, 18:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Pucali su psu 40 puta u glavu, vezali ga, zakopali, on preživio

http://www.24sata.hr/sokantno/pucali-su-psu-40-puta-u-glavu-vezali-ga-zakopali-on-prezivio-222442

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 10:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://quitenormal.wordpress.com/2011/06/06/heartbreak-star-the-abused-malta-dog-dies/

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 19:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Psu odsekli noge

| 25. 08. 2011. - 15:26h 19:27h | Foto: Beta | Komentara: 27
SMEDEREVO - Psu starom oko godinu dana nepoznati počinilac je u Smederevu odsekao dve noge - jednu prednju i jednu zadnju, rekao je danas veterinar Saša Stokić.

On je objasnio da su rane psu nanete verovatno juče i da će danas popodne morati da mu amputira noge kako bi se izbegle teže posledice zbog starosti rana, ali i da bi prednju levu nogu koristio za ispomoć pri hodanju.

Pas nije obeležen i ne zna se vlasnik, a živeo je oko autobuske stanice. Pasu su veterinaru doveli radnici smederevske Zoo higijene koji su ga našli ispod nadvožnjaka u Ulici vojvode Putnika.
Međutim, Stokić navodi da je pre njih je psa našao komunalni inspektor i da je sa svojim prijateljem veterinarom utvrdio povrede, ali da tada ništa nije učinjeno kako bi pas bio adekvatno zbrinut. O slučaju je obavešten javni tužilac i za počiniocem se traga.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/273407 ... sekli-noge
Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 19:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Samo dobro namašćen kolac.... Majku mu jebem nenormalnu ko god da je to uradio!!!!

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 19:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
A joj gdje otvorih ovu temu :( koja tuga. Zaista kakav um treba imati pa ovo učiniti???

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 20:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Интересантно је то да у већини ових случајева кривци никада не буду пронађени. Сви поремећени умови су прво убијали ситне животиње (мишеви, хрчци и слично), онда прешли на веће, затим су прешли на људе.

Ни је чуди ме што се стопа убистава тако велика.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:( :( :(
Mrzim takve ljude, mrzim! To nisu ljudi! To treba na električnu stolicu! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 23:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Opet, po ko zna koji put ove godine slučaj sakaćenja psa?! Ako je u pitanju ista osoba, šta taj manijak želi reći svojim djelima?

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 16:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
Evo nešto sa naših prostora, sad sam ovo pročitala i poludila kakvog sve naroda kod nas ima, koliko je to bjesno samo na sebe a istresa se na drugima...i onda neko pita kako možeš voljeti životinje više od ljudi..ma kojih to ljudi!!! :angry4: :angry4: :angry4:

https://www.facebook.com/catster?sk=app_401105490245#!/notes/ljubitelji-pasa-banja-luka/kolegica-mi-opisala-sta-joj-se-desilo/167294040011521

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2011, 12:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
DŽELAT IZ ZAJEČARA PSU ODSEKAO GLAVU!

Maloletnik iz Zaječara postavio na svoj Fejsbuk profil sliku na kojoj je odsečena glava američkog staforda

http://www.kurir-info.rs/crna-hronika/dzelat-iz-zajecara-psu-odsekao-glavu-119006.php

"- Znate kakvi su u tim godinama i da ih ne možete baš uvek kontrolisati - rekla je dečakova majka u razgovoru za Kurir."

:angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011, 11:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Užas!! :angry4:
Citiraj:
Na najvećoj evropskoj izložbi pasa svih rasa u Amsterdamu, gde se nadmetalo oko 20.000 pasa, dva zlatna retrivera iz Srbije i jedan iz Austrije otrovani su neposredno pošto su proglašeni pobednicima.

Dvogodišnji zlatni retriver, mužjak Plavi Anđeo, međunarodni šampion, pola sata pošto je u Amsterdamu proglašen za vicešampiona Evrope, bio je mrtav, rekao je agenciji Beta vlasnik odgajivačnice i internacionalni kinološki sudija Nenad Davidović iz Smedereva.

Mlada šampionka, Viktorija, stara 14 meseci, koja je u poslednjih mesec dana bila "nepobediva" na takmičenjima u zapadnoj Evropi, s najvišiim ocenama kod kinoloških sudija svetske reputacije, takođe je otrovana na toj izložbi.

U istom boksu bilo je sedam zlatnih retrivera. Svi su otrovani, četiri psa su preživela, dok su dva retrivera odgajivača Nataše i Nenada Davidovića iz Smedereva i jedan retriver iz Austrije umrli.

Tokom prepodneva odgajivači retrivera dobili su više od 300 sms poruka i više od hiljadu mejlova podrške i žaljenja zbog trovanja retrivera šampiona.

Zasad nije poznato kako je i zašto došlo do trovanja.

http://www.trojka.rs/vesti/16905-retriv ... lozbi.html

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011, 11:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Kako je ovo bolesno, koliko moras biti poremecen da ovo radis.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Ovi što su to uradili su za lomače ili da njih sada neko truje. Divljaci i bolesnici

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011, 15:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Neki dan je u centru grada moja drugarica spasila štene od 2-3 mjeseca kome su neki idioti zapalili uho.Štene je zbrinuto i radi se na udomljavanju...

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

COCO je napisao:
Neki dan je u centru grada moja drugarica spasila štene od 2-3 mjeseca kome su neki idioti zapalili uho.Štene je zbrinuto i radi se na udomljavanju...

Svaka čast! Drago mi je kad pročitam ovako nešto... Te mučitelje životinja bih na lomaču sve do poslednjeg! :angry4:

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011, 23:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovaj slučaj iz Zaječara, stvarno morbidno, njemu treba isto odsjeći jedan dio tijela, a ovo u Amsterdamu, kažu da je to bila opšta pometnja.

Citiraj:
Psi na izložbi u Amsterdamu uginuli od vrućine?

Beta | 06. 09. 2011. - 16:52h | Komentara: 0
AMSTERDAM - Policija je na Evropskoj izložbi pasa u Holandiji izbavila pse iz zaključanih vozila, pregrejanih na suncu, ali neki su ipak uginuli, objavio je danas Holandski radio.

Na Evropskoj izložbi (Euro Dog Show) u Levardenu (Leeuwarden), severoistočno od Amsterdama, najvećoj holandskoj izložbi te vrste, prošlog vikenda je bilo oko 12.000 pasa.

Vrućina je za holandske prilike bila nesnosna, te je policija pozvana da izbavi više od 30 pasa koji zatvorenih u pregrejanim vozilima na parkingu, objavljeno je sajtu www.rnw.nl

Jedan vlasnik je zaključao u automobilu čak 14 pasa.

Četiri psa su medjutim uginula od toplote i žedji, kaže Holandski radio pozivajući se na lokalni list Trouw.

Na najvećoj evropskoj izložbi pasa svih rasa u Amsterdamu, gde se nadmetalo oko 20.000 pasa, neposredno pošto su proglašeni pobednicima dva zlatna retrivera iz Srbije i jedan iz Austrije su otrovani.

Jebali ih psi, ako se tako odnose prema njima. :-?

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2011, 20:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Za psa se kaže da je covjekov najbolji prijatelj i spada medu najcešce izbore kucnih ljubimaca.Uprkos tome, mnogi Banjolucani vlasnici pasa prema ovim životinjama ni najmanje se ne odnose prijateljski, vec naprotiv krajnje nehumano. Ovo potvrduju podaci Higijenicarke službe kao i neformalnog Udruženja "Ljubitelji pasa Banja Luka".

Prema podacima Higijenicarske službe, samo u toku avgusta s gradskih ulica uklonjeno je stotinu napuštenih pasa i 72 šteneta. Od pocetka godine taj broj iznosi 837 pasa, odnosno 590 štenadi.

"Tokom prethodnog mjeseca novi dom kod ljubitelja životinja našla su 23 napuštena psa a ukupno, za prvih osam mjeseci ove godine udomljeno je 196 pasa. Istovremeno, Higijenicarska služba je pronašla 35 izgubljenih kucnih ljubimaca i vratila ih njihovim vlasnicima" - rekla je Danira Pipic-Manojlovic, koordinatorka za analitiku i odnose s javnošcu u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove i poslove saobracaja Administrativne službe Grada Banja Luka.

Ona je apelovala na gradane da budu odgovorni vlasnici i da brinu o svojim ljubimcima, a ukoliko žele da usvoje jednog od mnogobrojnih pasa smještenih u gradsko prihvatilište za pse, za sve informacije mogu se obratiti na telefon broj (051) 484-800 ili (065) 481-366.

"Na interent stranici Grada www.banjaluka.rs.ba zainteresovani mogu da vide fotografije pasa koje mogu da usvoje" - istakla je Pipic-Manojloviceva.

Ona smatra da je glavni razlog za ovako veliki broj napuštenih pasa što njihovi vlasnici nisu prije nabavke kucnog ljubimca vodili racuna o obavezama koje ih cekaju.

S ovim se slažu i u neformalnom Udruženju "Ljubitelji pasa Banja Luka".

"Glavna mana vecina Banjolucana koji se odluce na kupovinu ili usvajanje psa jeste to što smatraju da se ne radi o živom bicu, vec da je to igracka. Uopšte ne razmišljaju o obavezama koje nabavka kucnog ljubimca donosi vec kada im dosadi ostave ga negdje na ulici" - rekla je Žana Pupovac, clanica Udruženja "Ljubitelji pasa Banja Luka".

Kako bi se ovakve situacije izbjegle Žana porucuje da bi buduci vlasnici prvo trebalo dobro da razmisle da li su spremni za redovne obaveze, koje sa sobom donosi posjedovanje kucnih ljubimaca kao što su šetnje ili odlasci veterinaru, koje koštaju.

Ovo udruženje za godinu dana postojanja udomilo je oko stotinu pasa koje su napustili njihovi vlasnici.

"Najteže je udomiti malo starije pse jer se ljudi pribojavaju da se životinja nece prilagoditi novom okruženju. Ako neko i želi udomiti psa u vecini slucajeva traže štene, a ako je malo, bijelo, cupavo i slatko onda još bolje" - kaže Žana.

Prema njenim rijecima, ovo udruženje trenutno brine za oko 20 štenadi i starijih pasa koji cekaju na novi dom.

"Oni su smješteni u boksovima koje nam je dalo za korištenje Kinološko društvo Banja Luka u naselju Rakovacke bare. Svi psi imaju konstantnu veterinarsku kontrolu. Zainteresovani informacije o psima koje mogu da usvoje mogu dobiti na telefon broj (065) 070-972 ili (065) 983-122" - istakla je Žana.

Volonteri u akciji

Neformalno Udruženje "Ljubitelji pasa Banja Luka" broji osam clanova volontera, a osnovale su ga Žana Pupovac i Valentina Stankovic.

"Iako smo mi volonteri, ipak, briga o životinjama zahtijeva odredena sredstva koja mi uglavnom obezbjedujemo kroz donacije, a sljedecu donatorsku vece planiramo za 16. septembra" - navela je Žana Pupovac.

(Fokus, Blin/dk)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 495 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]