banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 08:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 478  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Sep 2011, 02:27 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Najgora je napisao:
Pa najbolje nek' bude 2m za bicikliste, a pješaci nek' idu u koloni po 1.
Da su dodali 1m za bicikliste javili bi se dušebrižnici da što se uništava zelenilo i betonizuje grad i bla bla.
Ko bi cijelom svijetu ugodio :-?

Joj tebe. Ako se ne može napraviti normalna staza za bicikliste, onda nek se i ne pravi. Na tim mjestima jednostvno nema mjesta za to i nisu trebali ni praviti. Ono, em ružno izgleda, em nije staza. Samo su bez veze rovarili.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 08:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
A jel` ti palo na pamet da vozis "desnom stranom", tj. da gledas staze ako da su jednosmjerne?
Uradili su sto su mogli na tom prostoru, bolje i to nego nista. Samo kad bi bilo kulture da se ne hoda po tom dijelu i ne vozi po pjesackom, ne bi bilo malo.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 08:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Trotoar jedva metar i po širok, prepolovljen sad, i šta treba dvoje ljudi kad idu, da idu u koloni da bi poštovali kulturu?
Normalno, radi se o nekoj muljaži da se izmuze novac, jer vidim da su i napravljene biciklističke staze počeli obilježavati tom istom bojom, iako je staza fizički odvojena od ostalih puteva....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 08:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam ni prolazio pjesice, mislio sam da su trotoari ostali isti, a da su samo na racun travnjaka napravili biciklisticku.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 08:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E pa, tu nijesi u pravu...tavnjaci su netaknuti...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 12:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Biciklističke staze su genijalne, pogotovo tamo kod Studentskog mosta. Tako ako imaš malo širu guvernalu, igraš se po bubrezima pješaka. :D

Dok nam je ove pameti i ovog rukovodstva (i pozicije i opozicije) blago nama. :P

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 12:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Rodjace, zemljace, ljudno... Nije to studentski most, vec "Venecija most".

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 13:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
rodjace zemljace ljudino nije to venecija most vec most KABa

:P

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 13:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Gerijatrija, nema udaraca ispod pojasa.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 14:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Preko puta Pentagona biciklističke staze su pravljene po principu, malo od trotoara, malo od travnjak, ali nije to strašno jer je sa druge strane park, međutim ružno izgleda, a od mosta KABa (ma šta god ta skraćenica značila) su uzeli od trotoara.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 14:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ja od kad znam za sebe svi zovu taj prokleti most Studentski, ali nije bitno. Haos je biciklistička.

Usput, šta je KAB?

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 14:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
klub akademicara banjaluka

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 14:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa to još bolje zvuči od studentskog mosta, a temelje kafane Venecija ja ne vidim iako papiri govore da su tu.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 15:43 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
blaf77 je napisao:
A jel` ti palo na pamet da vozis "desnom stranom", tj. da gledas staze ako da su jednosmjerne?
Uradili su sto su mogli na tom prostoru, bolje i to nego nista. Samo kad bi bilo kulture da se ne hoda po tom dijelu i ne vozi po pjesackom, ne bi bilo malo.

Jednosmjerne biciklističke straze. :lol:
Čova, to je loše odradjeno i uradili i to samo da mogu reći da ima sad staza.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 16:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Joj, ne opet priča kako se zove most....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 16:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To se ne dovodi u pitanje, jer ima saobraćajni znak na kome piše KAB, isto kao što ja nekada znam reći hajde da se nađemo kod seljaka, a mislim na palatu predsjednika RS, a zbog one dvije statue.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2011, 11:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
E pa, tu nijesi u pravu...tavnjaci su netaknuti...

Gledao sam danas, ipak jesam u pravu, pjesacka staza je ostala netaknuta, a biciklistiska staza je napravljena na travnjaku.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2011, 20:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović danas je u Klubu Roma u naselju Veseli brijeg, povodom početka školske godine, uručio romskoj djeci udžbenike i novac ukupne vrijednosti 10.000 KM

Navodeći da je danas udžbenike i školski pribor dobilo 27 učenika osnovnih škola, dok je za 17 srednjoškolaca i četiri studenta obezbijeđena novčana pomoć, Davidović je rekao da grad tradicionalno pomaže romskoj djeci, jer je školovanje jedno od najvažnijih socijalnih pitanja za ovu populaciju.

On je naglasio da sva romska djeca u Banjaluci pohađaju školu, a neka su završila i fakultete, te istakao da je Banjaluka jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja se može pohvaliti činjenicom da su romska djeca u potpunosti integrisana u društvo.

"Raduje me činjenica da svake godine imamo sve više učenika, a grad će obezbijediti i mjesečne karte za prevoz i stipendije", rekao je Davidović novinarima u Banjaluci.

Potpredsjednik Udruženja Roma Šaha Ahmetović istakla je da je ovo sedma godina zaredom da grad izdvaja sredstva za djecu romske nacionalnosti. Ona je dodala da postoje i vidljivi rezultati saradnje Udruženja Roma i grada Banjaluka, navodeći da je broj učenika i studenata duplo veći u odnosu na prethodni period.

"Naš najveći uspjeh jeste to što u gradu ne postoji nijedno dijete koje je napunilo sedam godina, a ne ide u školu. Obrazovanje je na prvom mjestu, sve ostalo se može postići ako djeca imaju mogućnost da se školuju i ostvaruju kontakt sa društvom", dodala je Ahmetovićeva.

Alona Rahimić, učenica petog razreda Osnovne škole "Borisav Stanković", rekla je da je izuzetno zadovoljna što je dobila knjige i školski pribor, te obećala da će se učenjem i zalaganjem odužiti onima koji su joj obezbijedili udžbenike.

SRNA/BL!N/fp

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2011, 20:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BoogiE je napisao:
lollipop je napisao:
ne volim sto na paskulinoj ciglani jos uvijek stoji ona rupaca...

Koliko sam upoznat tamo ce da nikne Centralna banka BiH

PS.

Sad procita da je јан_де vec rekao isto :)

Citiraj:
POČELA IZGRADNJA NOVOG SJEDIŠTA CENTRALNE BANKE RS: Vrijednost projekta iznosi 12 miliono KM
Utorak | 06.09.2011.
U centru Banjaluke, na lokaciji Paskuline ciglane, u ponedjeljak je zvanično počela izgradnja novog sjedišta Centralne banke BiH za područje Republike Srpske.

U Centralnoj banci BiH kažu da je neophodna izgradnja tog objekta koja će koštati oko 12 miliona KM, jer je postojeći prostor njihove Glavne banke Srpske u Banjaluci nedovoljan, nefunkcionalan i nesiguran.

Organizaciona jedinica Centralne banke BiH u Banjaluci podstanar je u poslovnom centru "Ekvator", koji je upitan prije svega sa bezbjednosnog aspekta, jer se trezor banke "naslanja" na butike. U komercijalnim bankama su se zbog toga žalili da imaju ograničenja pri prilasku i broju ulazaka u objekat, kao i drugih tehničkih problema.

Nova zgrada, predviđene korisne površine 6 470 metara kvadratnih, sastojaće se od trezorskog i administrativnog dijela, te pomoćnih i prostora za parkiranje. U tri podzemne etaže, ukupne korisne površine 3 498 kvadrata, biće smještene trezorske komore, garaže, brojačnice novca i pomoćne prostorije.

http://www.banjalukain.com/banja-luka/v ... miliono-km

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 01:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
BANJALUKA - Većina velikih i godinama bombastično najavljivanih projekata u Banjaluci nije realizovana, za šta će žitelji grada na Vrbasu morati da sačekaju bolja vremena, jer za sada nema novca.
Naime, građani su godinama "bombardovani" obećanjima i najavama o obnovi parka "Mladen Stojanović", Gospodske ulice i Ulice bana Milosavljevića, potom tvrđave Kastel, pasarela i kružnih tokova, žičare prema Banj brdu, novih mostova i saobraćajnica, kao i rješenjima problema vodosnabdijevanja.
Ruku na srce, neki od ovih projekata su realizovani, poput izgradnje nekoliko mostova, novih saobraćajnica i dva kružna toka, a neki su i započeti. Ipak, očigledno je da će zbog nedostatka finansijskih sredstava građani i dalje šetati po starom parku bez sadržaja, zatim po tvrđavi Kastel rizičnoj za prolaznike, po uskim mostovima, čekati u kolonama na semaforima, a ako hoće do Banj brda, moraće pješačiti kilometrima.
Gradske vlasti navode da je riječ o izuzetno skupim projektima, od kojih neće odustati, dok građani smatraju da bi njihova realizacija, uprkos potrebnim sredstvima, bila pravi potez za grad.
Draško Ilić, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka, rekao je da su ideje za ove kapitalne projekte dobre, te da se u dugoročnom planu grada neće odustati od njihove realizacije, uz traženje raznih izvora finansiranja.
"Ideje su vrlo kvalitetne i procijenjene kao potrebe Banjaluke, ali je grad opterećen brojnim potrebama na ruralnom i prigradskom području", rekao je Ilić i dodao da zbog nemogućnosti da se realizuje sve odjednom, grad postepeno realizuje projekte u skladu s mogućnostima.
On je istakao da bez kreditnih zaduženja, ili drugih izvora finansiranja, nema realizacije ovakvih projekata.
"Nadam se da će u narednom periodu, koliko to dozvole budžeti RS i grada Banjaluka, do realizacije ovih projekata svakako doći, jer su oni strateški interes grada", smatra Ilić.
Komentarišući najavljene a nezavršene projekte, Pero Maksimović, odbornik PDP-a u gradskom parlamentu, rekao je da su sva ta obećanja izgleda bila "šarene laže".
"Za takve projekte i investicije mora, ako ništa drugo, bar da bude naznačeno iz kojih izvora će biti finansirani", rekao je on.
Iz Administrativne službe grada podsjećaju da je priprema dokumenatcije i traženje izvora finansiranja obnove Kastela u toku, te da budžetom za ovu godinu nije predviđena realizacija ovih kapitalnih projekata. Borislav Zeljić, stanovnik Banjaluke, kazao je da se o većini ovih projekata priča godinama, ali da Banjalučani i dalje čekaju njihovu realizaciju.
"Mora se priznati da su ideje dobre, ali da pri najavljivanju treba biti svjestan da je za njih potreban ogroman novac", kazao je Zeljić.
Neki od najavljenih projekata
Tvrđava Kastel
Predstavlja najstariji istorijski spomenik u Banjaluci, a svake godine je u sve lošijem stanju.
Žičara na Banj brdu
Za nju je urađen idejni projekat, ali za sada nema sredstava za konačnu realizaciju.
Park "Mladen Stojanović"
Trebalo bi da dobije jezero, pješačke staze i staze za trčanje, fontanu, vodeni zid, scenu i gledalište.
Ulica bana Milosavljevića
Predviđena rekonstrukcija pješačke dionice od Trga Krajine do Narodnog pozorišta RS te trg.
Most u Česmi
Projekat za izgradnju je urađen i za realizaciju samo nedostaju sredstva.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 478  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]