banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 17:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Sep 2011, 10:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
USBu na kome imam jako bitne podatke je otišao mikročip
Da li zna neko ko to popravlja kod nas i da li mogu da se spasu podaci ako je popravak nemoguć?

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 13:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ako je toliko bitno i hitno onda pljuneš 160 evra :)

http://www.helpdisc.rs/cenovnik

Ili pitaj kroatiće koliko košta :)
http://www.inet.hr/~infolab/data.htm

Ako ovdje budeš popravljao, pazi da te SIPA ne posjeti nakon servisa :D

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 13:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Kako znaš da je otišao mikročip, šta se dešava, daje li ikakve znakove, života, jesi li pokušao na nekom drugom računaru? Znam da je ovo mnogo pitanja, ali od popravka (vjerovatno) nema ništa, jer bi porpavak takve stvari koštao 5-10 puta više nego kupovina nove, o tome kako je to sitna i osjetljiva tehnologija da i ne govorimo. Preporučio bih ti da instaliraš neki od "restore" programa, koji mogu da se skinu besplatno (nije da ti preporučujem pirateriju :D , ali sila boga ne moli), pa da vidiš da li će oni da prepoznaju disk i fajlove na njemu. Meni se to jednom desilo sa SD-karticom za kameru, i usipo sam da spasim oko 90% slika. Bolje išta nego ništa. Samo ne formatiraj jer to otežava (ali je i dalje moguće) da uradiš potpun "restore". Ja ću da pogledam sada šta imam od programa, pa ako ti bude trebalo, javi da ti pošaljem linkove za skidanje.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 14:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
danijelli hvala na pomoci, znam za njih, ali sam mislio da prije toga vidim da li ima neki elektricar kod nas koji koji se tim bavi.

STRATOKASTEL je napisao:
Kako znaš da je otišao mikročip, šta se dešava, daje li ikakve znakove, života, jesi li pokušao na nekom drugom računaru? Znam da je ovo mnogo pitanja, ali od popravka (vjerovatno) nema ništa, jer bi porpavak takve stvari koštao 5-10 puta više nego kupovina nove, o tome kako je to sitna i osjetljiva tehnologija da i ne govorimo. Preporučio bih ti da instaliraš neki od "restore" programa, koji mogu da se skinu besplatno (nije da ti preporučujem pirateriju :D , ali sila boga ne moli), pa da vidiš da li će oni da prepoznaju disk i fajlove na njemu. Meni se to jednom desilo sa SD-karticom za kameru, i usipo sam da spasim oko 90% slika. Bolje išta nego ništa. Samo ne formatiraj jer to otežava (ali je i dalje moguće) da uradiš potpun "restore". Ja ću da pogledam sada šta imam od programa, pa ako ti bude trebalo, javi da ti pošaljem linkove za skidanje.

crko. nema nikakvih znakova. jesam. nije bitan stik vec ono sto je na njemu. hvala na pomoci ali to sam pokusao na pocetku.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]