banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 11:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Sep 2011, 01:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
filozof sa vrbasa je napisao:
Pravo pitanje je ko je u opštini izdao dozvolu za njegovu izgradnju i ko se prodao za 30 srebrnjaka. Hrvatima svaka čast na drskosti, treba domaća govna tražiti i istrjebiti.

hercegovac27 je napisao:
Dodik je manji od makova zrna kada pripadnici oružanih snaga tzv.Herceg-Bosne grade spomenike svojim vojnicima po Republici Srpskoj uz svesrdnu podršku Hrvatske i to u obliku ustaškog slova U i šilji ga jedino kada se treba svađati s nekim iz Sarajeva.

Slažem se u vezi Vožda, ali ovi bojovnici nemaju veze sa Herceg Bosnom.

Ako nemaju veze sa Herceg-Bosnom kome je onda podignut spomenik? Nije valjda pripadnicima Hrvatske vojske?

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 02:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
hercegovac27 je napisao:
Nije valjda pripadnicima Hrvatske vojske?

Sada si postavio pravo pitanje.

Citiraj:
Govorili su: "Pristupi, nece ti biti nista." To se pokazalo i kad su me kasnije napali. A napali su me pripadnici milicije koja je u Brodu formirana pocetkom marta z92. godine i u kojoj su bili Hrvati i Muslimani. Prvi komandant vojne policije u Bosanskom Brodu bio je Josip Bilic. To su sve ljudi koji su imenovani po naredjenjima iz Slavonskog Broda.

http://www.nezavisne.com/forum/index.php?topic=1560.0

Citiraj:
Da bi sprečili proboj Armija RBiH je angažovale 16 brigada: pet motorizovanih i jedanaest lakih pješadijskih. Motorizovane brigade činili su pripadnici regularne Vojske Hrvatske: Prva ZNG iz Zagreba, Druga i 108. ZNG iz Slavonskog Broda, treća ZNG iz Osijeka i 153. ZNG iz Velike Gorice. Od lakih pješadijskih brigada bile su angažovene 101. HVO iz Bosanskog Broda, 102. iz Odžaka, 103. iz Dervente, 104. iz Bosanskog Šamca - Domaljevaca, 105. iz Modriče, 107. iz Gradačca, 110. iz Usore, 111. iz Žepča, te brigade Armije BiH, 207. iz Tešnja, 201. iz Maglaja i 109. iz Gračanice.

http://sr.wikipedia.org/wiki/Operacija_Koridor

Citiraj:
Na bojištu kod Domaljevca u Bosanskoj Posavini djelovala je II. bojna "Ante Paradžik" pod zapovjedništvom Stojana Vujnovića "Srbina". Bosanski Brod branili su HOS-ovci pod zapovjedništvom Ante Prkačina, koji je u lipnju postao načelnik Ratnog stožera HOS-a.

http://hr.wikipedia.org/wiki/HOS

Citiraj:
Sporazumom Boban-Karadžić od 06. svibnja 1992. godine u Grazu i temeljem
njega povlačenjem HV iz prostora koridora - hrvatsko-muslimanske snage su se
osjećale izdanim.

http://www.jerkozovak.com/images/teze_zakljucak.pdf

S tim što posljednji link govori o unutrašnjim političkim previranjima među Hrvatima.

Taman posla da su mi hrvatski bojovnici dragi, ali kada sumiramo više smo sarađivali i švercovali nego što smo ratovali, a kada se na to doda rat u srednjoj Bosni, stvari poprimaju totalno drugačiji izgled.

Fakti su: Srbi iz Krajine su morali da uspostave veze sa ostatkom Srpske i Srbije, a Hrvati i Bošnjaci su već bili uvezani sa HR gdje su našli oslonac. U tom kontekstu ja to tako posmatram, mogla se operacija Koridor završiti i nepovoljno po nas, pa bi se Oluja ranije desila i prije završila.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 10:07 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Avg 2011, 17:33
hercegovac27 je napisao:
Dodik je manji od makova zrna kada pripadnici oružanih snaga tzv.Herceg-Bosne grade spomenike svojim vojnicima po Republici Srpskoj uz svesrdnu podršku Hrvatske i to u obliku ustaškog slova U i šilji ga jedino kada se treba svađati s nekim iz Sarajeva.

Додик је глуп и безобразан човјек. Хрвати га искориштавају и праве колективне будале од свих оних који су гласали за њега док успут мудро ћуте и чекају расплет. Ако неко мисли да Хрвати под расплетом не очекују и мијењање граница Републике Српске онда тај неко мора бити глуп као лопата. Гдје је Рајко Васић да напише коју ријеч о овом руглу од споменика или о овом говнару од католичког фратра? Нема га. Ваља му срати о Техерану, ваља изигравати хрватског потрчка у борби за њихов ентитет. Таквих дебила само код Срба има.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 10:17 
Početnik
Početnik

filozof sa vrbasa je napisao:

Slažem se u vezi Vožda, ali ovi bojovnici nemaju veze sa Herceg Bosnom.

Kако немају везе?
Погледај споменик, с једне стране усташког "U" је усташка шаховница а са друге грб Херцег-Босне.
А и да немају везе, шта ће у Републици Српској споменик хрватским бојовницима? Има ли иједан споменик погинулим борцима ВРС или СВК у Хрватској или Херцег-Босни? Нема нити ће кад бити. Чак су порушили све споменике НОБ-а као и споменике жртвама усташких злочина.
Тај споменик је сам по себи провокација таман и да није усташки а јесте јер је то више него очигледно.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka

Hrvati treći entitet neće dobiti sigurno. Barem ne de jure. De facto ga već imaju ali se dio Bosne koji je nakon rata ostao pod hrvatskom kontrolom demografski prazni. Izgubili su Jajce(doduše ni prije rata tamo nisu bili većina). Još malo pa je gotov i Novi Travnik i još neka manja mjesta u srednjoj Bosni, na zapadnu Bosnu osim Kupresa mogu slobodno već zaboraviti. Gube lagano i Žepče. U Hercegovini i opštinama u Bosni koje se naslanjaju na Hercegovinu stanje je povoljnije po njih. Nadam se da Dodik nije toliko glup u podilaženju Čoviću sa ciljem da razbije bošnjački blok. Stranke sa hrvatskim predznakom su samo tas na vagi u BiH a nikako neko će na kraju odlučiti. HDZ je danas jedna ne tako značajna stranka kao prije nekih 10 godina. Ja bih iskreno više volio da se Dodik može dogovoriti sa Bošnjacima i tu treba tražiti nekada u budućnosti saveznika.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 14:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2011, 08:31
hercegovac27 je napisao:
Hrvati treći entitet neće dobiti sigurno. Barem ne de jure. De facto ga već imaju ali se dio Bosne koji je nakon rata ostao pod hrvatskom kontrolom demografski prazni. Izgubili su Jajce(doduše ni prije rata tamo nisu bili većina). Još malo pa je gotov i Novi Travnik i još neka manja mjesta u srednjoj Bosni, na zapadnu Bosnu osim Kupresa mogu slobodno već zaboraviti. Gube lagano i Žepče. U Hercegovini i opštinama u Bosni koje se naslanjaju na Hercegovinu stanje je povoljnije po njih. Nadam se da Dodik nije toliko glup u podilaženju Čoviću sa ciljem da razbije bošnjački blok. Stranke sa hrvatskim predznakom su samo tas na vagi u BiH a nikako neko će na kraju odlučiti. HDZ je danas jedna ne tako značajna stranka kao prije nekih 10 godina. Ja bih iskreno više volio da se Dodik može dogovoriti sa Bošnjacima i tu treba tražiti nekada u budućnosti saveznika.

Zbog tog podilaženja i uzajamne lizačine, vjerujem da njemu taj spomenik nije ni sporan!

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 23:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Nista onda, sad kad se obogatim dizem spomenik u sve i jednom mjestu gdje je poginuo srpski civil u hr. Kosorka moze slobodno da ih "otvara" ako ostane na poziciji.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2011, 09:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Njabolje bi mozda bil pokrenuti peticiju, jer spomenik simbolizuje nacizam i ustasluk. Ipak je ljepsi sport kad ustase sami ruse svoj spomenik :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2011, 14:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nasred gore Romanije

Nasred gore Romanije
cetnicki se barjak vije
pa neka ga,nek se vije
donet nam je iz Srbije

Doneo ga cica Draza
i njegova Gorska straza
nosila ga cvrsta ruka
major Dangic osmog puka

Predao ga Herceg-Bosni
da se ona snjim ponosi
Herceg-Bosna barjak moli
junacki se pod njim bori.

Ma šta vam je ljudi mi smo njima ispjevali pjesmicu. :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2011, 16:22 
Stara kuka
Stara kuka

Zaboravio sam dodati da u Hercegovini gube i Stolac.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2011, 21:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sačuvaj me Bože, Srba sa Sokoca, Hrvata iz Doca i muslimana iz Stoca. :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 09:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
A ko bi rekao da bi jedan fratar mogao biti srbofob, pa to je istorijski presedan!

cccc....

A Srbi se kao nesto bune, a da ih sutra opet pozovu na njihovo vlastito klanje, odazvali bi se.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 10:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
shakal je napisao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YzCWSaZwkHw[/youtube]

Covjek koji je svoj zivot posvetio Bogu i vjeri.. Povraca mi se od ovakvih.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 10:13 
Stara kuka
Stara kuka

Ovo đubre treba negdje uhvatiti, staviti mu kakvu krpu preko glave da ne vidi kuda ga vode i onda ga pošteno namlatiti i onda ga kao zadnje smeće izbaciti u neki jarak iz vozila u pokretu.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 10:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
djubre zaostalo, ustasko gowno 1/1. spomenik u obliku slova U i sa sahovnicama sa prvim bijelim poljem govori kako ova vlast i nadlezni u ovoj drzavi nista ne rade. da sam ja vlast spomenik na bijelom brdu bi dobio rjesenje o uklanjanju za 24 sata, majku im nacisticku i koljacku jebem

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 10:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pitao bih ga gdje bi volio biti 07.02.1942, sigurno bi bio desna ruka od fra Sotone.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 11:49 
Početnik
Početnik

Који шљам. И тај хода Дервентом. Бар камен у главу ако не сломљена ребра.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 15:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
manitu uci da svira je napisao:
djubre zaostalo, ustasko gowno 1/1. spomenik u obliku slova U i sa sahovnicama sa prvim bijelim poljem govori kako ova vlast i nadlezni u ovoj drzavi nista ne rade. da sam ja vlast spomenik na bijelom brdu bi dobio rjesenje o uklanjanju za 24 sata, majku im nacisticku i koljacku jebem

Šta se čudiš kad je naš vožd arhivu Jasenovca poklonio eto tako, kako očekivati da reaguje kad se uvlači u pakšu Hrvatima da bi imao što veću podršku i popularnost.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka

nepokoreni je napisao:
manitu uci da svira je napisao:

Šta se čudiš kad je naš vožd arhivu Jasenovca poklonio eto tako, kako očekivati da reaguje kad se uvlači u pakšu Hrvatima da bi imao što veću podršku i popularnost.

Arhiva Jasenovca i Stare Gradiške je dobrim dijelom u Donjoj Gradini. Hrvati su svoju sklonili a postavku muzeja u Jasenovcu u velikoj mjeri izmijenil što je od njih i očekivano. Jevreji uputili par protestnih nota i na tome se završilo.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2011, 09:30 
Početnik
Početnik

Гледајући овог смрада од фратра не могу вјеровати да и такви живе у Републици Српској. Кад је смрад дошао у Дервенту?

P.S. Може ли ми неко објаснити како се пише на Politika V2.0? Не отвара ми се прозор за унос поста.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]