banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 21:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 531 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 27  Sledeća

Легализација проституције - да или не?
ДА 75%  75%  [ 89 ]
НЕ 25%  25%  [ 29 ]
Ukupno glasova : 118
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Sep 2011, 18:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Legalizovati, nelegalnu prostituciju kaznjavati (mada ju je nemoguce suzbiti), obezbjediti redovne ljekarske preglede, zastititi prostitutke u javnim kucama od klijenata, obezbjediti tim djevojkama prava.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 19:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Kao sto napisah, ako su legalizovane obucene ubice tj. vojnici, zasto je onda problem u legalizaciji prostitutki?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 19:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Elvis Presley je napisao:
Legalizovati, nelegalnu prostituciju kaznjavati (mada ju je nemoguce suzbiti), obezbjediti redovne ljekarske preglede, zastititi prostitutke u javnim kucama od klijenata, obezbjediti tim djevojkama prava.

Wow, jesi human cojk.
Samo sto nemas pojma o cemu pricas.
Kad odes nekad u jedan od gradova gdje se mozes uvjeriti, vidjeces da su (kao i u mnogim drugim bransama) domace prostitutke potisnute curama iz istocnoevropskih zemalja. Te cure su tu dosle vecinom kroz prevare, iznude i ucjene, nemaju pojma o sopstvenim pravima, a i ako slucajno imaju, ne usudjuju ih se traziti ili koristiti, jer im isti taj mafiozo koji ih je doveo, drzi familiju pod ucjenom tamo kuci ili imaju neku drugu zvrcku ili dug.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 19:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:

Wow, jesi human cojk.
Samo sto nemas pojma o cemu pricas.
Kad odes nekad u jedan od gradova gdje se mozes uvjeriti, vidjeces da su (kao i u mnogim drugim bransama) domace prostitutke potisnute curama iz istocnoevropskih zemalja. Te cure su tu dosle vecinom kroz prevare, iznude i ucjene, nemaju pojma o sopstvenim pravima, a i ako slucajno imaju, ne usudjuju ih se traziti ili koristiti, jer im isti taj mafiozo koji ih je doveo, drzi familiju pod ucjenom tamo kuci ili imaju neku drugu zvrcku ili dug.

Cekaj, o cemu ti pricas, o gradovima gdje je prostitucija legalizovana ili gdje nije?
No o cemu god da pricas, nagadjas, pricas o onome kako ti mislis da jeste.

Znaci bolje je da svodnici uzimaju 90% zarade, bolje je da klijenti rade od tih djevojaka sta god hoce, bolje je da se teturaju po ulicama nocu nego da imaju javne kuce pod okriljem drzave, da imaju redovne (obavezne) ljekarske preglede, fiksiranu zaradu i neka prava?

I ja ne znam o cemu pricam?
:roll:

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 19:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Citiraj:
Cekaj, o cemu ti pricas, o gradovima gdje je prostitucija legalizovana ili gdje nije?
No o cemu god da pricas, nagadjas, pricas o onome kako ti mislis da jeste.

Znaci bolje je da svodnici uzimaju 90% zarade, bolje je da klijenti rade od tih djevojaka sta god hoce, bolje je da se teturaju po ulicama nocu nego da imaju javne kuce pod okriljem drzave, da imaju redovne (obavezne) ljekarske preglede, fiksiranu zaradu i neka prava?

I ja ne znam o cemu pricam?

Pricam o jednom gradu (Kopenhagen)gdje sam manje-vise zivio u hotelu, a koji se nalazi na glavnoj ulici gdje su locirane prostitutke, kako ulicarke, tako i barovi, sobe, kupleraji i sl.....znaci legalizovano....da pratis temu, znao bi o cemu ja...

To o cemu ti pricas je izmisljanje tople vode, znaci fikcija, kako bi ti to volio, a ne kako negdje ima? Jesam li u pravu?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Pricam o jednom gradu (Kopenhagen)gdje sam manje-vise zivio u hotelu, a koji se nalazi na glavnoj ulici gdje su locirane prostitutke, kako ulicarke, tako i barovi, sobe, kupleraji i sl.....znaci legalizovano....da pratis temu, znao bi o cemu ja...

I znaci tim curama je gore nego ovima u drzavama gdje prostitucija nije legalna?
Ja shvatam tvrdoglavost i sve, ali glupost bas i ne.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 19:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
ERROR je napisao:

Jeste. Ovdje gdje zivim je zabranjena, jako kaznjiva, te postoji, ali u jako malom obimu, i vecinom se radi o domacim curama... 300 km odavde, Kopenhagen... imas mrake od crnkinja do nasih i albanki, pojma nemaju ni gdje su ni sta rade, vidis po njima da nisu cista posla, a i prica svakakvih, kao i slucajeva i policijskih dosijea.....

Majstore po cemu je to bolje u tvojoj drzavi?
[b]Zato sto ih ima manje[/b] i to su lokalne cure?
Za koga je to bolje? Za tebe? Za drzavu koja ce reci "E mi imamo vrlo malo prostitutki"?

Cuj manje ih ima i to su lokalne cure?
To majstore nije BITNO! Bitno je ono sto je najbolje za te djevojke, a ne koliko ih ima i da li su lokalne ili su iz Zimbabvea.

Kako nije bolje jbt, sto ih ima manje?! Pa to nije najsrecnije rjesenje, ali naravno da je bolje da ima manje prostitucije nego vise. Ne vidim kako bi moglo biti drugacije.

I naravno da je bitno jesu li prostitutke iz te drzave ili Moldavije i sl.
Ovo "lokalne cure" znaci da one to rade uglavnom(pretpostavljam) svojom voljom.
Dok je vecina uvoznih tu fakticki roblje. Doveli ih na prevaru, iz siromasnijih zemalja.

Postoje dva nacina: legalizovati, standardizovati i kaznjavati debelo onog ko ne igra kako zakon kaze. Ili zabraniti to(kao sto je u vecini zemalja) i onda pokusati svesti prostituciju na minimum.

Najbolje za te djevojke je da se ne bave prostitucijom. To je najbolje. Zar ne postoji nista drugo u cemu su te cure dobre, osim u "ispunjavanju licnih fantazija klijenta"?!

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 19:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Kako nije bolje jbt, sto ih ima manje?! Pa to nije najsrecnije rjesenje, ali naravno da je bolje da ima manje prostitucije nego vise.

O boze.
Pa sta mislis, da je njima tesko da odu, sto kaze Error, 300 km dalje u drugu zemlju?
Sta mislis sto je toliko traffickinga?

Pa kad je u jednoj zemlji zabranjeno, one se fino potrpaju u neki kamion pa odu u neku zemlju gdje je prostitucija cesca i gdje je zakon prema prostituciji labilniji.
Kada bi legalizovao ne bi bilo toliko traffickinga.

I to sto je manje prostitucije u jednoj zemlji ne znaci nista zato sto ce te zene preci u drugu drzavu i opet isti djavo.

Poslednji put menjao Elvis Presley dana 01 Sep 2011, 19:50, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti kaznjavanjem prostitutki neces smanjiti njihov broj.
Mozda hoces u jednoj zemlji ali one koje su toliko ocajne da se upuste u prostituciju tesko da ce se odjednom okrenuti knjizi. Naci ce nacin za prostituciju makar otisle u drugu zemlju.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 19:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Prostitucija nije nikad nigdje suzbijena tako da nema potrebe o tome raspravljati. Pametnije je da se ogranici, uvedu rigorozni zakoni i da se drzi pod kontrolom drzave.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 19:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dio njih ce sigurno otici negdje gdje "posao cvjeta". A drugi dio nece, vec ce probati nesto drugo da radi.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Dio njih ce sigurno otici negdje gdje "posao cvjeta". A drugi dio nece, vec ce probati nesto drugo da radi.

Jest', vazi.
Posto su drzave u kojima je prostitucija zabranjena poznate po tome sto prostitutkama u zamjenu nude dobro placene poslove, brinu se za njihovu buducnost i tako dalje.
Vazi...

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 19:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nema goreg sagovornika na ovom forumu od tebe. Na sve gledas cinicno i ismijavas, ako se ne slaze sa tvojim uvjerenjima. Je l' tesko prihvatiti da neko ima drugacije misljenje?

Da, mislim da ima cura koje nece prevaliti 300-400 kilometara i otici u drugu drzavu da bi se prostituisale, nego ce ostati u svom gradu, sa prijateljima i porodicom i pokusati ne baviti se tim cime se bave. Ja vjerujem da vecina tih cura ne zeli to da radi.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 20:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Nema goreg sagovornika na ovom forumu od tebe. Na sve gledas cinicno i ismijavas, ako se ne slaze sa tvojim uvjerenjima. Je l' tesko prihvatiti da neko ima drugacije misljenje?

Da, mislim da ima cura koje nece prevaliti 300-400 kilometara i otici u drugu drzavu da bi se prostituisale, nego ce ostati u svom gradu, sa prijateljima i porodicom i pokusati ne baviti se tim cime se bave. Ja vjerujem da vecina tih cura ne zeli to da radi.

To sto ja odgovaram cinicno ili ironicno nije nista licno, vec u smislu da pokusam pokazati koliko su slabi neki argumenti.
Ti ako ces ovo odjednom okrenuti na licno moze znaciti ili da ti je zafalilo argumenata ili ne znam ni ja sta.

I opet:
Mislis li da prostitutke imaju podrsku porodice?

Covjece, pazi sad, ovo su tacne statistike, citiram iz knjige:
85% prostitutki su seksualno zlostavljane u djetinjstvu.
90% su fizicki zlostavljane u djetinjstvu.
98% su emocionalno zlostavljane u djetinjstvu.

Mislis li da su ih postari ili komsije zlostavljali?

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 20:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vjerovatno nemaju podrsku porodice, ali valjda imaju nekog ko ce ih podrzati ako pokusaju da nadju neki drugi posao... Cistacica, konobarica, bejbisiterka... Ne treba ti fakultet za to.

Ako je ta statistika tacna, vlast bi trebala da se okrene suzbijanju nasilja nad djecom. Ne izmisljam toplu vodu, kao da se na tome vec ne radi. Ali ocigledno se ne radi dovoljno dobro.

I ne shvatam ja to licno, nego glup ti je taj nacin. Ajd s vremena na vrijeme, ali nemoj brate stalno forsirati. Zasiti se covjek.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 20:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
ali valjda imaju nekog ko ce ih podrzati ako pokusaju da nadju neki drugi posao... Cistacica, konobarica, bejbisiterka... Ne treba ti fakultet za to.

Eh sad, trebao si reci da ti na prostituciju gledas kao na nesto lose, na prostitutke kao na niza bica itd.
Postedio bi nas cinicnih odgovora.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 20:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma samo izvrci. Ja to nigdje nisam rekao, niti jednog trenutka pomislio.

Posao cistacice je bolji nego biti prostitutka. Smatram da je prostitucija jedna od najgorih opcija u zivotu.
Te djevojke nakon par godina "propadnu". Pojede ih zanat. Sumnjam da ih je puno zadovoljno tim nacinom zivota i da im ne dodje period kad se gade same sebi.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Posao cistacice je bolji nego biti prostitutka.

Covjece...

Navedi mi jednu osobu koja moze da zivi prosjecnim zivotom od ciscenja kafica i kuca? Pogotovo u zemljama nizeg standarda?
One koje to rade uglavnom rade kao dodatni posao ili nesto slicno.

Ne kazem da je prostitucija bolja, ali kao sto ti kazes, ne treba ti fakultet ni da budes prostitutka.

Ko smo mi da ocjenjujemo koji je posao "visi" ili "nizi"?
Ako ona ne zeli da cisti vec hoce da prodaje seks za pare, k'o smo mi da sudimo o tome?

Odjednom nam je bitno kako ce to uticati na prostitutku kasnije, zasto se onda ne polemise o zenama koje rade teske fizicke poslove pa sebi tako ugrozavaju zivot i zdravlje?

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 20:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Sumnjam da ih je puno zadovoljno tim nacinom zivota i da im ne dodje period kad se gade same sebi.

http://www.imdb.com/title/tt0478331/

Pogledaj dokumentarac pa se zapitaj da li su oni zadovoljni nacinom na koji zive.

Zasto ce se vecina onda ovim ljudima diviti i reci im "Svaka cast" a na prostitutke ce se gnusati? Koja je to sustinska razlika izmedju prostitucije i ostalih zanata koji "nisu prijatni"?

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 20:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Navedi mi jednu osobu koja moze da zivi prosjecnim zivotom od ciscenja kafica i kuca?

Ko smo mi da ocjenjujemo koji je posao "visi" ili "nizi"?
Ako ona ne zeli da cisti vec hoce da prodaje seks za pare, k'o smo mi da sudimo o tome?

Odjednom nam je bitno kako ce to uticati na prostitutku kasnije, zasto se onda ne polemise o zenama koje rade teske fizicke poslove pa sebi tako ugrozavaju zivot i zdravlje?

1) Moja ujna. Cisti kuce. Ujak moler. Zive sasvim pristojno.

2) Ajd ovako da to postavimo: Ja bih bio puno sretniji da mi je sestra cistacica/konobarica/bejbisiterka/... nego prostitutka. Ti? Ili bi tebi bilo svejedno?
Nikad necu govoriti o nekoj prostitutki kao nizem bicu. U stvari, ni o kome necu tako govoriti. Mogu je jedino sazaljevati, ako mi bude do toga u tom trenutku.

3) Pa ne moze se polemisati o svim mogucim temamam odjednom. Otvori takvu temu pa da bacimo koju rijec. Meni direktno to nista ne znaci da li se odredjena cura kurva ili ne. To je njen izbor.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 531 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]