banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 00:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 119 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2003, 12:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Apr 2003, 13:29
meni su sva tri dijela filma odlicna.jest da prvi film mi je bio nekako previse kao fantastika i nedoradjen ali zato mi se drugi deo svideo.treci je dobar alui kao sto mnogi kazu tu nedostaje onih dijaloga,ali zbog toga je akcija tokom ceog filma.

1)sto se tice onih blizanaca oni su poginuli na autocesti u drugom dijelu.morfeus je presekao rezervoar za benzin sto je dovelo do eksplozije auta u kojem su blizanci bili a posto svaki lik u matriksu mora postovati pravila tog sveta oni su ga morali napustiti.mozda je tu jedini nedostatak sto ih meroving nije ozivio tj.ponovo ih isprogramirao.
2)slazem se sa delfinkom u mnogo teza koje se ticu odnosa ljudi sa ljudima i masina sa masinama.takodje mi je ostavila utisak kada je napisala da su se mnogi smejali sentimentalnim scenama u filmu za koje ti likovi zapravio zive a time se postavlja pitanje kakvi smo to mi ljudi postali.svaka ti cast delfinka.
3)sati...nju sam na pocetku post-a o matriksu kao neovog naslednika ali neznaci li to da se neo morao nalaziti kao malen na onoj stanici sa svojim roditeljima.kao sto znamo sati-ni roditelji su je se odrekli da bi prezivela ali i neo u prvom delu deluje kao siroce.to znaci da je i on kao mali upoznao prorocicu.
4)i meni je upalo u oci na pocetku filma na stanici ono "mobile ave"!kakvo li ono znacenje ima?
5)sta se desilo sa sati kada ju je smith oteo?taj deo nedostaje i prikazuju je tek posle borbe kako se budi i kako se matriks menja.ona crna macka se takodje pojavila u prvom delu kada se matriks menjao i tada ju je neo samo primetio.
6)pri kraju filma ka da smith govori kako se seca da je vec jednom bio u toj poziciji ali ne moze da se seti sta tada treba da kaze to je mozda zato sto je prvi put uspeo da asimilira prorocicu i sada je ona njega kontrolisala.
7)smith je kako se pretpostavlja asimilirao sve ljude iz matriksa.zasto nije i sati?sta se dogadja i sa onim japancem?da li je i njega asimilirao ili ga je ubio u borbi?
8)krv koju je smith prolio?to mi uopste nije jasno.iako je morfeus u prvom delu rekao da svi likovi u matriksu moraju da se drze pravila realnog sveta nisam primetio da se do te scene pojavljuje krv u agenata.
9)kisa koja je padala za vreme neove i smithove borbe da li je delo smitha ili jednostavno matriksov program za vreme?

mislim da sam oduzio zato dosta od mene za sada! 0X 0X 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2003, 13:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2002, 21:17
Scena ,sta se desilo sa Sati i Serafimom(on mi je kao olicenje nekog andjela,cuvara).Ta scena je prekinuta,tj.nismo vidjeli sta se desilo kad je Smith usao.A ,na kraju se opet pojavljuju,oboje.Uz prorocicu.Jesu li namjerno stali sa tom scenom ,nedavsi da vidimo sta se desilo...iako je Smith ranije nije uspio,kako kaze ,pobijediti ga.Mislim da taj "prekid" scene nesto znaci.
A nije mi jasno za krv koju pljuje u jednoj sceni ,jedan Agent.Smith,naravno,ali,oni ne krvare u matrici.Krvare oni koji su prikopcani,kad je ...ono...Morpheous objasnjavao da dusa ne ide bez tijela.Ono kada ga je Neo pitao otkud krv(kad je "vjezbao" preskakanje sa zgrade na zgradu)...
Da,simbolicno je bas to sto se Sati nasla bas tu na stanici,i Neo.Na istoj toj...Ali i Trinity je "pustena"na tu stanicu.Od Merovingi-a...
Sve mi nekako vuce na to da je Sati "Odabrana" za neku slijedecu ratnu generaciju.Jer neko odabran mora da postoji,posto ce "mir trajati dokle bude trebalo."(Znajuci ljude-bice rata :mad: )i opet se vrti sve u krug.Jednacina...Dobro i zlo.I ta tavnoteze,i disbalans...ne znam...hm.Meni zaista ima smisla cijela ova triologija.
Pozz!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2003, 14:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Evo vama svima koji ne kontate, da skontate :)

http://www.peta.org/feat/meatrix/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2003, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
slava je napisao:
7)smith je kako se pretpostavlja asimilirao sve ljude iz matriksa.zasto nije i sati?sta se dogadja i sa onim japancem?da li je i njega asimilirao ili ga je ubio u borbi?

Otkud znamo da nije asimilirao Sati i Serafina? Asimilirao je Oracle, a ona se ipak pojavljuje na kraju, kad je sve ponisteno

Ovo sam pronasao na nekom drugom forumu kao objasnjenje za "mobil ave" :
Mobil ave is the anagramme for Limbo ave, meaning that Neo's situation is locked for the moment.

The righteous people's souls, according to the Old testament, had the right to remain in Limbo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2003, 15:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Matrix 3, je najslabiji od sva tri dela.Cista gomila efekata, btw jaaaaaaaaaako dobrih efekata.
Prica kao prica je veoma slaba, jedine dve osobe koje znaju glumiti tamo je Oracle, i onaj kapetan ( zaboravih mu ime).
Ja mislim da je ona malena slatka devojcica nova Oracle, a ne Neo.Mislim da je Oracle tvorac Matrixa, ili bar jednog dela, a drugi deo je napravio Arhitekta.
Oracle na kraju ostaje kad se Smith rasprsne.
Nekako sve dozivljavam kao neku veliku igru, gde je Oracle sa jedne, a Arhitekta sa druge strane i nastoje da upravljaju svim likovima u filmu koji su vestacki likovi sa AI, tako da mu to sve dodje kao neka vrsta ironije.
Uglavnom, unisten film, dobri efekti, i definitivno su braca trebala stati nakon prvog dela.
A sigurno ce se za nekih 10-15 godina pojaviti nova trilogija pod nazivom Martix v. 2.0 ili nesto tako gde ce zapetljati sve do besvesti, da bi opravdali zasto postoje prethodna dela i zgrnuli jos love. pfuj

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2003, 20:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
misk0 je napisao:
Evo vama svima koji ne kontate, da skontate :)

http://www.peta.org/feat/meatrix/

:) :) :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2003, 23:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
Citiraj:
Scena ,sta se desilo sa Sati i Serafimom

serafim i jeste andjeo ili tako nekakva vrsta
bar koliko sam ja citao o mitologiji

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2003, 00:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Znam da ce zvucati glupo ali mislim da cemo jedinu istinu saznat ako mi uhvatimo tu bracu koji su napravili Matrix i ubijemo ih od batina dok nam sve ne kazu kako treba :)))))

misk0: jedna rijec, LOL

E sad malo ozbiljnije ...

Mislim da taj Smith-ov osjecaj nema neku veliku vezu sa onim "prethodnim" dogadjajima, posto koliko sam ja skontao ovaj Neo je jedini koji je otisao na ona druga vrata da spasi Trinity a samim time pokrenuo lanac dogadjaja koji se do sad nisu desili (taj dio mi je uvijek bio nejasan ... mozda grijesim ... ako grijesim ispravite me:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2003, 12:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
"pa znaci sve se to desavalo vec u proslim verzijama matrixa, sve se ponavlja " - ne mogu da se slozim sa tim
u prethodnih 5 verzija Neo-vi prethodnici su izvrsili zadatak koji im je bio postavljen (spas Ziona) i prica je isla u krug
no medjutim Neo je izabrao da spase Trinity u 2. dijelu (sam Arhitekt mu je rekao da je on drugaciji, da njega zasljepljuje ljubav)
isto tako u prethodnim "verzijama" nije nijedan agent "evoluirao" kao sto je to bio slucaj sa Smithom
bas zbog toga sto se sve to sa Smithom desilo masine su obustavile rat (barem privremeno)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2003, 14:00 
Početnik
Početnik

"the one" u prevodu znaci i jedini ali i jedina!to moze znaciti da se sve opet vratilo na pocet ali kao sto znamo u svakodnevnom zivotu nista ne moze da bude posve identicno tj.nista se ne moze dosledno ponoviti.

neko je spomenuo da veruje da je sati naslednica od oracle.s tim bi se slozio da je ona ista glumica ponovo je glumila ali nazalost ona je umrla pa su braca morali da menjaju pricu.sada se da zakljuciti da je prorocica trajna kao i arhitekt samo sto menja oblik jer kao sto rekoh ranije nista se nemoze ponoviti posve isto.

ona stanica!jeste da i trinity krocila na nju ali i u stvarnom zivotu moze se covek hipnotizirati da bi dosao u takvo neko stanje samo sto je razlika u tome sto je meroving isprogramirao njen ulazak u taj dio sveta.

nadam se da ce se snimiti nastavak tj. jos jedna trilogija!prica ima mnogo rupa koje treba popuniti ali i mnogo dogadjaja koji se daju dalje razvijati.e kad bi mogao biti na meroving-ovom mjestu!!! 0X 0X 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2003, 23:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2003, 12:54
iskreno prvi dio mi je najbolji
sad ajd ok je sto su pokusali da
nastave pricu,da je malo pojasne
ali su mi to nekako slabo uradili
mislim ima dobrih elemenata,ali mi
je prica nekako iskidana,ljepljena
na stotinu mjesta,negdje cak spajali
djelove koji ne idu zajedno
kao da su imali puno ideja za "kraj"
tj treci dio,ali se nisu drzali jedne vec
su svasta nabacali...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2003, 23:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

I na prvi,i na drugi pogled ovo je vrlo zaokruzena prica.
Ova je prica sa Jing-Jangovskim zacinom :lying: ...Imamo Veeeeliki krug,na prepolovljen.Crno i bijelo,a nije eurokrem :lol:vec dva maaala kruzica u po onog crnog bijeli,a u onom drugom ,crnom,onaj bijeli.Pa vrti se,sve se vrti.I dobro i zlo.
I covjek masinom ubija masine.Mora se mehanizovati,da bi imao struju...vodu u Zionu.U Zionu pale baklje,ali ipak ne mogu zivjeti k'o pecinski ljudi,jer ovise i od masina.
Svaki pocetak ima i kraj.
I,onda ,onaj kraj otvara novi pocetak.Pretpostavka za neki novi rat(ko sto rekoh,znajuci ljudsku rasu,bice rata,bice rata... :2gunfire: )Al' ne samo s "pucama."Kung fu je divna stvar.
A prica ispricana u 3 dijela.I nema toliko rupa u nastavcima,KOLIKAS BI BILA RUPA DA IH NISU NI SNIMILI.
Hey,hey,pa sto bi stali na onom kraju prvog dijela? Kad Neo "odleti u nebo" rekavsi to da nije kraj,vec da je pocetak.Svega poslije.
Nema,narode,morali smo vidjeti Zion i bitku za isti!I Neo-a koji "leti u nebo" ali na drugi nacin.Ne ko supermen ,na kraju prvog dijela,vec ko zrtva.Za mir.(ah..).
Mmmm..eurokrem!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2003, 03:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
DODJAVOLA nisam primao mail od foruma da su stigle nove poruke... zato se i nisam javljao od mog zadnjeg posta 5.11.2003 GRRRRRRRRRRR

evo sad sam procitao gomilu vasih pitanja i odgovora pa moram i ja svoje da iznesem pred vas

odgovori(teorije)
1. kad je u 2djelu neo dosao kod arhitekte i on mu rekao da je sad aktuelna 5 verzija matrixa... meni je palo na pamet pitanje "zasto ostavljaju ljude u zionu???"
mozda kao backups (UPS) :) ako nesto krene lose u matrixu da imaju odakle da obnove polja i sl. ali su pokusavali da ih drze pod kontrolom
2. stanica sluzi za prevoz i jednih i drugih iz jednog i drugog u jedno i drugo :P samo sto je za prevoz ljudi iz matrixa u realworld potrebno odobrenje marovinga...
3. smith je presao u realworld tako sto je digao slusalicu... to je i razlog zbog kojeg je i neo imao moci u stvarnom svjetu(ono sto je oracle rekla suprotnosti) takodje smith je postao i ranjiv zahvaljujuci tome... zato pljuje krv
4. delfinka svaka cast na tvom postu o umiranju trinity samo takve likove kojima je to sve smjesno ili bijedno treba zanemariti
5. prisjecanje smitha je izazvano asimilicajom oracle... znaci on u tom trenutku ima viziju o buducim dogadjajima kao sto je i oracle predvidjala... a ne zato sto se sjeca prosle verzije matrixa... iz razloga sto niko nije izabrao druga vrata
6. ne mogu dalje da se sjetim.. ako mi sta padne :) na um javicu

kad sam pogledao 2 dio... meni matrix vise nije bio matrix i odmah tog trenuutka sam 1dio shvatao kao jedno a 2 i ocekivani 3 kao jedno koje nemoze bez prvog :LOL:
hocu da kazem da su vec u 2dijelu skrenuli sa onog "ocekivanog" puta te da je 3 dio morao biti ovakav... cijela radnja 2 dijela vodi ka borbi i spasavanju ziona... sta ste drugo ocekivali? neku filozofiju? nema filozofije sve je ispucano u 1djelu... sa sitnim doradama u 2djelu(programi oracle, maroving, kljucar.... )

p.s.
da li je 2 dio morao onako da se nastavi... da li je moglo da se krene u drugom pravcu? kojem?

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2003, 12:19 
Početnik
Početnik

moguce da ih ostavljaju kao backups,ali mozda su oni samo podsticaj masinama da nastave da rade da nemi doslo do pobune medju njima samima.mislim da su ljudi najslozniji kada se bore za nesto zajedno,tako isto je moguce da je arhitekta to isto dao i masinama,svrhu zivenja.

mene zanima kakav je to program ili sistem konntrole taj meroving?da li je on covek kao i ostali zatocen u kapsuli ili postoji samo unutar matriksa kao program?to isto pitanje me kopka i sa smithom.da li je i on covek zarobljen od masina samo sa odredjenim dodacima moci u tom svetu?

kako mi znamo da niko prije nije otvorio ona druga vrata.zasto da verujemo recima arhitekte kada on sigurno nije na neovoj strani!on ga zeli unistiti i to pokusava na lukav nacin.

stvarno zalim za onom filozofijom iz drugog dela jer sam na neki nacin svakom njihovom recju shvatao nesto novo. 0X 0X 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2003, 13:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Merovinge je samo program a ne covjek koji je prikljucen na Matricu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2003, 13:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

koliko sam ja skontao je da su i meroving, oracle, smith pa cak i arhitekta samo programi u matrici!
"glavonja" je bit svega..!!! on je napravio arhitektu da bi kontrolisao matrix, da bi ga odrzavao pravio boljim itd.
maroving se mozda oteo kontroli arhitekte... jer sumnjam da bi program kao on(samozivan->destruktivan) bio napravljen sa razlogom... a mozda je njegov razlog bio u tome da prati sve u matrixu kao sto je par puta i receno da on SVE zna i ima sve tajne... samo se oteo kontroli

Citiraj:
moguce da ih ostavljaju kao backups,ali mozda su oni samo podsticaj masinama da nastave da rade da nemi doslo do pobune medju njima samima.mislim da su ljudi najslozniji kada se bore za nesto zajedno,tako isto je moguce da je arhitekta to isto dao i masinama,svrhu zivenja.

mozda! no ne mogu da donesem sud o tome jer je jako malo opisano sta masine rade... koja je njihova svrha! jedino sto su nam o njima rekli je da su bezosjecajne ubice ljudi! i ono na kraju sa glavonjom i nista vise

Citiraj:
kako mi znamo da niko prije nije otvorio ona druga vrata.zasto da verujemo recima arhitekte kada on sigurno nije na neovoj strani!on ga zeli unistiti i to pokusava na lukav nacin.

pa arhitekta u tom trenutku misli da je pobjednik u svakom slucaju i on otkriva svoje karte neo-u...

Citiraj:
stvarno zalim za onom filozofijom iz drugog dela jer sam na neki nacin svakom njihovom recju shvatao nesto novo.

pa u 2 djelu po meni i nema neke filozofije! cijeli drugi dio je samo uvod u 3 tj odbranu ziona! rekao sam vec jednom... koju su oni filozofiju otkrili u 2 djelu???? samo programe(oracle, maroving, arhitekta, kljucar)! nista vise

ali kao sto sam rekao postavlja se pitanje da li su mogli josh nesto da kazu... prikazu, izmisle... znaci josh nekih fazona? kao sto bi neki zeljeli... znaci da se prica produbljuje ili je ovo jedini way... borba i kraj????

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2003, 16:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
kefalo je napisao:
pa u 2 djelu po meni i nema neke filozofije

U drugom dijelu ima filozofije u zanimljivim dijalozima, npr. između Nea i savjetnika Hamana je na zanimljiv način vođen dijalog o ljudskoj ovisnosti o mašinama i upravo je taj dijalog dodatno dobio na snazi na samom kraju trećeg dijela kad se spaja pakt između mašina i ljudi.

Citiraj:
da li je 2 dio morao onako da se nastavi... da li je moglo da se krene u drugom pravcu? kojem?

Pa...nije morao.
Kao i svačija lična životna priča i ovaj film je mogao imati više različitih verzija kraja. Zavisi kojim putem se krene.
Zavisi od izbora (ovo potencira Oracle).
Zavisi od uzroka koji dovode do određenih posljedica (Meroving).
Zavisi od proročanstava (Morpheus).
Zavisi od svega ovoga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2003, 18:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Bravo Vader,bas tako.Sve to zavisi od toga...u tome i jeste bit.Izmedju ostalog...Zasto su nam dali Morpheous-a koji vjeruje u prorocanstva..i cuveno "cause" and the effect."...i ono Prorochicino.Tu lezi jos jedna snaga cijele price.I mozda ne samo snaga nego cijela poenta.
A,ne znam ...oko Sati,da li je mozda neki novi Neo (Neonka,ha,ha,ha),ili je pak nova Oracle?Hm...Ili je jedna mala djevojcica(program)koji simbolizira buducnost,nevinost,koje ima SVRHU da raste i da se razvija.Ali mislim da nije samo to,jer vec tako mala ,napravila je nebo 8) za Neo-a...Moze biti da je mala nasljednica Oracle,ali zasto bi Oracle trebala nasljednica,mozda je besmrtna,i kad vec ima mogucnost da mijenja oblik.Jel ona nekad bila mala?Nemamo pojma.
Ali,ima ona scena kad poducava "malu" da pravi one njene cuvene kolace!(dodjavola,ti kolaci mora da imaju neke veze s necim.Pojedu ih nakon "proricanja."I Neo je pojeo).Znaci,Oracle je Sati ucila necemu,konkretno pravljenju kolaca.I bitna recenica u svemu tome>"i kolaci trebaju ljubav ,kao i sve ostalo."I onda,scena kad su mijesile :lol: ona i Sati,i kad se Neo pojavio,ona je dala Sati da Serafim pogleda da li je dobro tijesto! :o Znaci,Serafim zna,a bitno je da tijesto bude kako treba!
A mala Sati uci.
I onda,Oracle je pricala Sati "o zlom ciki" Smitu...Znacipricala joj je price o tome kako praviti nesto,ne zaboravivsi dati savjet kako za sve treba ljubav,i s druge strane ,pricala joj je o Zlu.
I na kraju,Sati napravila NEBO.
Moze biti da je neka nasljednica,zar ne? Joj,a moze biti i Neonka! :angel: i to stoji.Ali ,sjetimo se kako Serafim cuva Oracle?Ovaj put ,Serafim se nije odvajao od Sati.Kao da je sad postao i njen "andjeo cuvar."
Da je mala Sati iskazala sklonost ka bombonama,sigurno bi znali da je nova Oracle! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2003, 00:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zanimljiva gledista... ili ti stajalista.. :P

Citiraj:
Da je mala Sati iskazala sklonost ka bombonama,sigurno bi znali da je nova Oracle!

hahaha

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2003, 15:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

"I na kraju,Sati napravila NEBO." - a gdje si ti to vidjela ?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 119 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]