banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 17:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Naocale za vid u BL
PostPoslato: 10 Avg 2011, 09:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
Cao ljudi, bila ja kod ocnog, kaze da imam dioptriju na jednom oku, drugo je ok. Sigurno od kompjutera 12 sati dnevno na poslu i kod kuce, TV i ostalo. Uglavnom kao nije neka velika dioptrija i cvike bi trebala kad vozim, posto su za daljinu. Ja mutno vidim, pa bi ih ipak uzela. Zanima me procedura u ovoj nasoj drzavici- imam li pravo da ih dobijem preko fonda zdr. osiguranja, posto mi redovnu skresu s plate za zdravstveno, socijalno... i redovna plata, al nisam mogao bez rokennnrooooola- elem ozbiljno pitam, recimo da li socijalno daje neki minimalan iznos na koji ja mogu doplatiti. Zovem ih od jutros, al 2 broja iskljucena, na treci se niko ne javlja!!!
POzzzz

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2011, 09:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Bilo je prije godinu-dvije za penzionere, mislim da su plaćali do nekih 80-100 maraka. Znam da su kod mene u komšiluku uzimali po dvoje valjda za različite udaljenosti.
Kad su radnici u pitanju mislim da ništa nemožeš dobiti, tj. sve moraš sama platiti.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2011, 09:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Ako si isla kod drzavnog doktora mozes dobiti popust, a ako si isla kod privatnog ne znam. Odes kod svog prodicnog doktora, on ti popuni neke formulare, pa zatim u socijalno da ti oni ispisu svoje, i onda moras otici u optiku koja ima ugovor sa socijalnim i kod njih kupiti naocale...
Ja sam prije par godina uzimala tako, mislim da sam dobila 30 KM popust za okvir naocala i oko 7,8 KM za stakla...
Trebalo bi da popust imaju svi koji su osigurani. Ja sam kao student imala. :)

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2011, 20:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Zna li neko da li se moraju obavezno nositi naocare pije koriscenja sociva?

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2011, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
malteras je napisao:

mislis tek si dobio dioptriju i ne bi nosio naocale nego samo sociva?naravno da mozes,odes da ti odrede koja ti odgovaraju...

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2011, 20:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
malteras je napisao:

mislis tek si dobio dioptriju i ne bi nosio naocale nego samo sociva?naravno da mozes,odes da ti odrede koja ti odgovaraju...

MA imam dioptriju vec duze vrijeme, al nisam nista nosio, ako to sta mijenja. Meni rekli da kupim naocare, pa tek onda da im dodjem pa vidim za sociva. Sad ne znam ima li to kakve veze sa tim sto su naocare skuplje od sociva ili...

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2011, 18:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
pa moj brat je isto kao ti nekoliko god hodao malo corav :lol: i otisao na pregled,nije htio naocale i bez problema nosi meka sociva ,nema veliku dioptriju i nema uopste naocale,kad mu dosade sociva jednostavno malo odmori bez icega,ja ne mogu jer sam bas kao kokos corava :)

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 09:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
pa moj brat je isto kao ti nekoliko god hodao malo corav :lol: i otisao na pregled,nije htio naocale i bez problema nosi meka sociva ,nema veliku dioptriju i nema uopste naocale,kad mu dosade sociva jednostavno malo odmori bez icega,ja ne mogu jer sam bas kao kokos corava :)

E, hvala puno:)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]