banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 15:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: DIGITALNI TAHOGRAFI
PostPoslato: 23 Avg 2011, 12:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2011, 08:31
Ima li neko da je profi vozač kamiona i da ima iskustva sa digi tahografom i memorijskim karticama.
I u BiH je izišao zakon o upotrebi i primjeni digi tahografa pa me zanima iskustvo s tim.

Hvala unaprijed :wink:

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2011, 12:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Ima, nije kamion, ali radim vec s digitalnim mislim oko 2 godine, sta treba?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2011, 13:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pa recimo za početak me zanima, da li memorijsku karticu kad je stavim trebam uopće vaditi ili je stalno aktivna.
Šta ako mi je neko ukrade, dali je može zloupotrebiti a na koncu ja izgubim licencu!?

Bilo što da napišeš nije od viška jer sam laik od primjene dig tahografa. :)

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2011, 13:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To ti je kartica koja s jedne strane izgleda kao EU-vozacka(slika i ostalo), s druge ima neke informacije i cip, kao sim kartica od mobila...
Inace fercera slicno kao i obicni tahograf-listic, s tim da ne moras ukucavati/pisati podatke svaki put. Kad se stavi, preko dugmica na aparatu, unesu se podaci o prijasnjim aktivnostima, te prilikom pauza , pritiskom na dugme se oznaci da imas pauzu/odmor. Prilikom ponovnog "pokreta" ne treba nista, sam prebacuje na "volan"....
Ako je neko ukrade, ne vjerujem da mu moze biti od koristi, jedino je tvoja steta, jer po zakonu ne smijes pokrenuti vozilo bez kartice, ako je isto opremljeno digitalnim tahografom...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2011, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako si jedini koji vozi taj kamion, ne vidim razloga sto bi vadio karticu, osim pri praznjenju iste. Nama u firmi su preporucili da skidamo podatke najmanje jednom mjesecno, jer se u slucaju prekomjernog prikupljanja podataka, tj. nepraznjenja kartice, brisu najstariji podaci, a to vec moze proizvesti zezancije i kazne pri kontroli firme, a poznato je da firme moraju cuvati sve o voznom parku 1 godinu unazad, inace ubise kaznama.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2011, 13:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

A koja je funkcija ovalaštenih servis kuća? .....kad su u pitanju dig.tahografi?

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2011, 13:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Čuo sam od prijatelja vozača da te na autocestama zemalja EU bez problema "skeniraju" ako voziš bez kartice!!

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2011, 13:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

molfix je napisao:
A koja je funkcija ovalaštenih servis kuća? .....kad su u pitanju dig.tahografi?

Mozda cisto po pitanju servisiranja istih, koje je potrebno mozda 1x godisnje...

molfix je napisao:
Čuo sam od prijatelja vozača da te na autocestama zemalja EU bez problema "skeniraju" ako voziš bez kartice!!

Skeniraju? Mislis da mogu skontati s vana ako nisi regularan? Ma jok, to su sad lovacke za one sto nisu upuceni 8)

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2011, 13:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Dobro, dali je i pored tog digitalnog tahografa i dalje potrebno imati potvrdu o aktivnostima vozača?
Ako je već na kartici sve vidljivo, koliko si vozio a koliko odmarao, zašto onda menadžer transporta mora potpisivati izjavu o aktivnosti vozača.To mi Hrvati stalno traže!
:roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2011, 14:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako je vidljivo, nema potrebe za tim papirom.

Vozim vec 14-ta godina, i ta sranja su znali zatraziti samo u slucaju ako si imao duzu pauzu, npr.:godisnji, bolovanje ili slicno....

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2011, 14:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pa onda i nije tako strašno :)

Hvala ti :wink:

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 18:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Jan 2010, 20:49
molfix je napisao:

Digitalni tahograf je mjerilo koje spada pod nadzor drzave koje se mora provjeriti da li radi ispravno.
Period je mislim 1 godina i mora se odnijeti u servis za digitalne tahografe kojih mislim da ima 3,4 u Republici Srpskoj.
Naravno i u slucaju kvara se njima obraca.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2011, 08:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

lukabanja je napisao:
molfix je napisao:

Digitalni tahograf je mjerilo koje spada pod nadzor drzave koje se mora provjeriti da li radi ispravno.
Period je mislim 1 godina i mora se odnijeti u servis za digitalne tahografe kojih mislim da ima 3,4 u Republici Srpskoj.
Naravno i u slucaju kvara se njima obraca.

Da, dobio sam istu info od još jednog kolege vozača.
Hvala u svakom slučaju :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2011, 08:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
@ DIGITALNI TAHOGRAFI
to je laž i obmana to ne postoji.
:P

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2011, 10:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vjevoricinus je napisao:
@ DIGITALNI TAHOGRAFI

? Ne kontam... Sta ne postoji?

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2011, 10:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Vjevoricinus je napisao:
@ DIGITALNI TAHOGRAFI

? Ne kontam... Sta ne postoji?

Ma pusti ga, sinoć je do kasno bio u gradu!,,,,bunca. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]