banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1780 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 89  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Jun 2011, 11:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
Ha ha ha cuj kako smrshati ''zdravo''....pa isto kako ste se i udebljali ''zdravo'' manje jedi i vjezbaj vise

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2011, 16:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Okt 2010, 16:10
Jedan genijalan blog na temu "mrsavljenje"... pa ko ima zivaca, vremena i koga interesuje neka procita. Ima mnogo dobrih tekstova.

http://debeljuca.com/

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 16:59 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Avg 2011, 09:40
Netreba se zamarati citanjem tudjih iskustava vec treba poceti dijetu po meni je najbolja Dukanova dijeta vec pomenuta u ovoj temi a koja je modifikacija atkinsove dijete bar je meni pomogla ,posle dijete proteinski dan ili dva tokom vikenda obavezno da se kilogrami ne bi vratili jer brzo povecanje kilaze posle dijete jeste glavni nedostatak svih dijeta... ali ne i dukanove http://www.mojadijeta.org/2011/08/dukanova-dijeta.html

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 17:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Ja sam posle treniranja dobila 15 kg kojih se nisam mogla rešiti i pokušavala na razne načine i kojekakve dijete kao, i skinem ja to ali vratim za par dana sve i kad sam počela raditi 5 poslova, malo spavati, slabo jesti, kad me čo'ek počeo sekirati :D spale kao da ih nikad nije ni bilo :D

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 17:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Izvini,šta si trenirala? Jelo? :)

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 17:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Rješenje za višak kilograma su dakle pet poslova, malo spavanja, slabo jesti i naći muško koje te sekira, ili žensko, šta ko više voli... :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2011, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
Proteinska dijeta nije normalna, totalno nezdrava, ali jbt, pa ono je golim okom vidljivo nakon 5 dana...

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2011, 01:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Nov 2008, 18:01
Sta je po tebi zdravo?

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2011, 22:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
Ako si mene pitao, zdrava dijeta ne postoji, vec zdrav zivot, kraj price.

Sto se tice dijeta, imas proteinsku kao najnezdraviju ali najbrzu, fazon, unosis u organizam samo proteine, 0 grama secera u bilo kom obliku ugljenih hidrata (ni sokovi, ni voce).
Fazon je jesti proteine (meso, jaja) da se utoli glad, dok nedostatak secera pravi glukozu koja direktno utice na cijedjenje masnih naslaga, tako da tezina nije bitna u ovoj dijeti jer se mast topi, dok misicno tkivo zak i naraste (ao se uzima dosta proteina).

Druga je suprotna, dosta bolja, izbjegavanje masti na 0 grama dnevno, secera i proteina u normalnim dozama (do 100 grama dnevno).
E sad, ovdje se mora paziti na gubitak misicne mase, znaci moraju se jesti proteini, ali izbjegavati mast, pa je malo tricky.
Sto ce reci, voce i zdravo meso, tipa kuvana piletina (bRez kozice iliti holesterola).

Prva je za selebritije koji za 5 dana moraju uci u haljinu, stiklu, ili glumiti Riddlera u Betmenu a gradje je pingvina.
Takodje ima ogroman jo-jo efekat, pa ako neko misli da ako za 10 dana skine 10 kila i vrati se na staru ishranu, vratice tih 10kg i fobiti jos 5kg.

Druga je uvod u zdrav zivot, nije zdrava jer se ne smiju unositi masti, ali nakon smanjenja sala (tu pomaze fruktoza sa svojim kontra-kalorijama), masti se postepeno vracaju u organizam i stvara se navika da se zivi zdravo...

Zdrava dijeta, ili, kao sto sam rekao, zdrav zivot, za ljude koji zele da smrsaju, prvo moraju znati sta zele da izgube.
Naravno, niko ne zeli da izgubi misice, pogotovo muskarci, takop da zaboravite trcanje.
Uzimanjem pozitivnih secera u skoro neogranicenim kolicinama omogucuje dovoljan izvor energije za VJEZBANJE, jer bez toga nema nista, covjek moze dijetom izgubiti 10 kila, ali od tih 10 kila, 8 su misici, 2 salo.
Znaci, fruktoza, dosta proteina (kuvano meso, jaja), izbjegavati mast skoro pa uvijek i teretana majka.

Mnogi misle da trcanje pruza veci ucinak sto nije tacno.
Tacno je ako je osoba sportista i trci bas svaki dan (a njima i ne treba dijeta).
Fazon je sto trcanje i ostale kardio vjezbe uticu i na smanjenje misicne mase.
Banalan primjer:

- 10 minuta trcanja skine 100 kalorija, 10 sati spavanja takodje (10 kalorija po satu).
- 10 minuta dizanja tegova skine 10 kalorija, ali na spavanju ode 1000 kalorija (100 po satu, jer misici rade zbog prethodne vjezbe snage)

Do the math :)

E sad, naravno, nepravilno vjezbanje na snazi moze dovesti do deformacije tijela, tako da prije ulaska u teretanu (sto vecina zna, ali nije na odmet ponoviti) treba poznavati vjezbe, ljudsko tijelo, tretirati svako misic ponaosob, drugim rjecima imati trenera.

Evo jedan primjer kardio atlete i "warrior" atlete, citaj, fudbaler i profesionalni rvac.
Ova dva sportista su iste visine (1.96cm), s tim da je ovaj drugi vise glumac, ali ide u teretanu :D

http://news.freebettingonline.co.uk/af/1152.jpg
http://www.wrestlingyard.com/wp-content ... /edge1.jpg

Razlika izmedju njih je 17 kila, Edge ima 107kg, a Chech 90kg.
Chech da ne trci svaki dan imao bi stomak, dok Edge koji mozda dva puta sedmicno ide u teretanu trosi vise kalorija smo sjedeci nego Chech.

Poenta zdravog zivota je skontati svoje mogucnosti sto se tice ishrane, vremena, obaveza, svega, napraviti neki plan i od njega napraviti rutinu vremenom.

A brza i zdrava dijeta ne postoji, ali ko hoce brzo da smrsa (sa manje rizika od nekog oboljenja), ja mu preporucujem ovu drugu dijetu jer bez secera organizmu slabi imunitet, nmastaje vrtoglavica, muka, nervoza...

Znaci malo matematike, do 100 grama ZDRAVOG secera dnevno, proteina po zelji, mast izbjegavati, redovan trening mase (svaki drugi dan sve misice ili svaki dan odredjeni dio misica, NIKAKO svaki dan sve misice), kalcijum obavezan, ali paziti na mast u sirevima i sl.

I to je to, sporo, ali zdravo i djelotvorno.

Ove brze dijete covjek koji je izasao iz puberteta moze koristiti, nece mu puno naskoditi ako ima jaku volju, samo mora znati granicu da ne bi doslo do anoreksije ako vec ima neku potrebu da sto prije smrsa, ALI nakon toga mora krenuti na "zdrav zivot" dijetu jer je jo-jo efekat ogroman i surov :D

Nadam se da sam nekome pomogao, ako ima bilop kakvih pitanja bilo oko zdrave ili brze dijete ili vjezbanja, mislim da mogu dosta pomoci :)

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2011, 22:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Ja bi samo da se osvrnem na onaj dio oko 0% masti....Da bi organizam sagorijevao mast,treba unositi mast.Ne možeš potpuno prestati unositi masnoće u organizam.To je ludost i nije zdravo.Treba unositi zdrave masnoće i ograničiti njihovu količinu na 25% ukupnog broja kalorija unesenih u toku dana.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 16:28 
Fruktoza na dijeti...negativne kalorije iz fruktoze? nonono...ne to raditi...fruktoza ne treba u bilo kojoj dijeti. :)

A da je proteinska iliti atkinsonova dijeta nezdrava slazem se...

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 12:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2011, 14:14
Ma samo trcanje, kakva dijeta, ne moze niko reci ma koliko bio zauzet da ne moze barem 4 do 5 puta sedmicno otici na trcanje sat vremena pa makar u 12 nocu. Moja baba je govorila: "Ljenost gora od bolesti"

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 15:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Problem sa trčanjem je što je dosadno i beskorisno.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 17:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Nov 2008, 18:01
Plus, sto odose zglobovi

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 17:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ma samo sjesti na bicikl i pedalati dok ne padneš. A onda još malo pedalati...

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 22:09 
Veteran
Veteran

Znam, beskorisno je zato sto je tesko... A dijete su korisne, izgladnjivanje je zdravije i korisnije od tracanja, a-a

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 22:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Ne,korisnije je dizanje tegova od trčanja,a sačuvaš i koljena....

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
al' od samog dizanja tegova neces omrsaviti,treba aktivirati cijelo tijelo,izbalansirati ishranu...ja se psihicki za sad spremam da za 15ak dana krenem sa nekim normalnijim rezimom ishrane +fizicka aktivnost,za pocetak ce to biti bazen i laganije trcanje,u gym jos uvijek ne mogu...

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 22:24 
Administrator
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
al' od samog dizanja tegova neces omrsaviti,treba aktivirati cijelo tijelo,izbalansirati ishranu.

Pa tegovima aktiviraš cijelo tijelo....Mene poslije treninga boli svaka tetiva i mišić. Sređena ishrana se podrazumjeva.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 23:00 
Veteran
Veteran

Fudbal je dusu dao za mrsavljenje, vratio sam se treniranju istog, znaci treniranju ne igranju, i za 20 dana izgubio 4 kg, sjajno zar ne ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1780 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 89  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]