Ću da se utepam što ne pregrize jezik
Ajmo sad općenito redom:
Citiraj:
Ma nemoj!?!? A šta je sa nama, nepokoreni? Vi ste kao jedini nužno oženjeni, a mi nismo nužno udate, u tom slučaju. Vama su naprasno stavljeni okovi, a mi smo jedva dočekale da se naprasno udamo u recimo 17-oj, bez završene škole i da tada postanemo majke. Možete sada da tvrdite šta god želite, ali kod nas još uvijek, žena sa djetetom teško da će završiti fakultet, dok tata sa djetetom...Pa dešava se, u svakom slučaju češće.
Nužno oženjen je moj buraz koji je prasno curu na moru, a znao ju je 15 dana, i ona mu došla sa djetetom i šta je trebao da je maršne??? Ubio bi ga prvi!!!

Konj malo cugno, pamu se prij...hm, a slažu se ko rogovi u vreći al malko dockan skontali...
Citiraj:
A šta je sa načinom na koji vi muškarci (a i mi žene, budimo realni) posmatramo cure koje naprave abortus? Nebitno iz kog razloga. Za neke se i sazna, koliko god to tiho bilo. I kako mi gledamo na takve djevojke? Budite iskreni.
Ja to ovako gledam: žena je zatrudnila i u prvom mjesecu joj je rečeno da mora prekinuti trudnoću inače oboje idu na Šibove ( ne na roštilj naravno

) to je opravdano, a abortus radi eto ne mirišem ali nisam ni zakleti protivnik...neutralan sam.
Citiraj:
I šta je sa psihom djevojke koja napravi abortus? Znam ženu, u braku, koja je zatrudnila i nije očekivala u tom trenutku dijete i nije joj bilo baš do toga da rodi još jedno na 4 koje je već imala, ali ok, nije htjela da abortira. Međutim, desi joj se spontani pobačaj. O tome kako se osjećala, koliko se krivom osjećala iako nije bila kriva nimalo za to, ne treba ni da govorim. Zrela žena, od skoro 40 godina. "Nisam ga htjela, Bog me je kaznio." A tek curica od 17, 18 godina???
naravno da će je gristi savjest ako je normalna osoba, al nismo svi isti.....budala koliko ti volja.
Citiraj:
Izvini nepokoreni ali ne mogu da shvatim da jedan seksualno aktivan muškarac u 21. vijeku kaže da se ne razumije u "žensku" kontracepciju. Zamisli da se mi žene ne razumijemo u "mušku" kontracepciju. Aha, ok, ja ću da koristim spermicid i ja sam se zaštitila (sad koliko, to je već drugo pitanje) a da li će moj partner da koristi kondom, mene boli uvo jer se ja ne razumijem u mušku kontacepciju...

Na kraju krajeva, dijete nije ni samo od muškarca ni samo od žene nastalo, nego od oba. (Izvini nepokoreni, izgledaće da napadam samo tebe u ovom postu, ali to nije ništa lično, nisi jedini koji ovako razmišlja.)
Ne vrijeđam se naprotiv

diskutujemo jel? Mislio sam da se ne razumijem u DETALJE oko kontracepcije tipa uzimanje kad i kako, sprala kako se stavlja....mislio sam sa medicinskog i korisničkog ugla da se ne razumijem, nisam sisao vesla znam šta je kontracepcija...
Nemoj se nikad raspravljati sa ženama davno je rečeno sam sam kriv...