banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 10:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 243 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Avg 2011, 09:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Potpisujem Vanja sve što si rekao! Ne kaže narod džaba da sa nekim moraš pojesti vreću soli da bi ga upoznao, a ti brakovi kad se "omakne" poslije 2-3 mjeseca glupiranja no passaran to znam iz nekoliko primjera u mojoj porodici i tu na žalost djeca ispaštaju.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 09:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Nisam bio u situaciji da o tako cemu moram bitnije da razmisljam, ali poznajem nekolicinu svojih vrsnjaka (a uklapamo se navedenu starosnu dob) koji jesu ili nisu priveli fakultet kraju i stupili su u brak zato sto je mlada ostala trudna (neki cak i iz visegodisnjih veza) pa sada kada jednom u 2 mjeseca izadju vikendom u grad laju na sve zensko sto prodje i stava su "joj Vanja da mi je je*at nesto, a tudje", a kad je kod kuce do podne je ljut na sebe, a od podne na svijet oko sebe jer je u situaciji u kojoj je.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 09:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Imam takvih slučajeva u porodici. Malko se zanio pa sad proklinje sudbu kletu....sam je kriv ja se držim one no glove no love, ipak je bolje kupiti kutiju Durexa za vikend planski, nego pelene za koji mjesec preko qrca :evil3:

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 09:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
U ovih 5-6 "slucajeva" o kojim pricam niko se nije ozenio. Cura sad 19 godina i dvoje djece... Zanima sta mislite o tome svemu, ne kako bi postupili... Da li je to ok po vama, ima li smisla sa 17 ostaviti skolu i nadati se nekom zivotu?

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 09:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ima smisla, isto kao što bi od Fiće pokušao da napraviš Porše 911 Turbo.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 10:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Abortus ne dolazi u obzir.
To je najgora moguća solucija i potpuno je neprihvatljiva.
Vjerovatno bih se oženio ili bismo našli slično rješenje... Radije bih prihvatio da samostalno podižem svoje dijete nego da dozvolim da ga neko raskomada. Nema šanse.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 10:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
nepokoreni je napisao:
... ipak je bolje kupiti kutiju Durexa za vikend planski, nego pelene za koji mjesec preko qrca :evil3:

:lol: :lol: :lol: Ma šta kutiju, teretno pakovanje! Zlu ne trebalo. :D

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Bitno je da se vama diže na svaku koja prođe samo zato jer ste se rano oženili, a žena za to vrijeme sjedi kod kuće.
Ja ne bih imala srca da abortiram. Ako se već toliko moglo omaći pored svih vidova zaštite... nije ni to tragedija. Može se sve i sa djetetom ako čovjek ima volje, ne znači da je sve stalo ako je dijete na putu. Pauza se u nečemu može napraviti ako je potrebno, ali kao da je to strašno, ne gori nigdje pod nogama. Još ako je tu podrška roditelja s obe strane, sve što je još potrebno su ljubav, strpljenje, trud i volja.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 12:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
MonaLisa je napisao:
Bitno je da se vama diže na svaku koja prođe samo zato jer ste se rano oženili, a žena za to vrijeme sjedi kod kuće.
Ja ne bih imala srca da abortiram. Ako se već toliko moglo omaći pored svih vidova zaštite... nije ni to tragedija. Može se sve i sa djetetom ako čovjek ima volje, ne znači da je sve stalo ako je dijete na putu. Pauza se u nečemu može napraviti ako je potrebno, ali kao da je to strašno, ne gori nigdje pod nogama. Još ako je tu podrška roditelja s obe strane, sve što je još potrebno su ljubav, strpljenje, trud i volja.

=D>

Jedan od boljih komentara. Potpisujem.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 12:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Liso, velika je razlika između rano oženjen iz ljubavi i naprasno oženjen iz nužde. Prvo je lični izbor, drugo je pod moranje. A BTW činjenica je da slabo momaka koristi zaštitu, za žene ne znam, jer im je ispod časti pa se poslije počeše gdje ga ne svrbi....

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 12:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Nije ni abortus problem...Jeste ukoliko je impulsna oduka...
Ne bavim se sa "šta bi bilo kad bi bilo" ali:
Mislim može se i studirati i raditi i djete odgajati, naravno uz pomoć neku...Ljudi kažu "nema posla" i lažu....moj prijatelj se na tri mjesta prijavo da radi kao konobar, svi ga prihvatili uz uslov da se ošiša a ovaj odbio...Znači, ljudi su ljeni...A prekidati fakultet il moj ili njen nije opcija ni u kom slučaju...jer ukoliko se isti sad ne završi, neće se nikad...niko ne kaže da je lako uklopiti sve to, naprotiv, ali to ne znači i nemoguće...
...Znači, ukoliko se sagledaju sve karte i opcije ukoliko je abortus jedini, ali jedini, izlaz onda da....Ni brak ne smije biti odmah odluka...bolja da djete živi s jednim roditeljem, nego s dva roditelja na silu...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 12:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Slažem se krajnja nužda je abortus ( opasnost po majku i plod i sl) ali mislim da je bolje malo mućnuti glavom, ovom gornjom, nego napraviti sebi i njoj pakao od života, a o djetetu da ne govorim.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Glavom je trebalo mućnuti prije nego što se to desilo.

Ako si muško preuzmeš odgovornost i gotovo. A ne izvlačiti se, bježati i odbijati i ženu i dijete

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 12:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Zato sam i rekao no glove no love, i opušteno. Ili kontracepcija kod žena al to je za mene špansko selo tako da tu temu prepuštam dragim forumašicama...

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 12:36 
Stara kuka
Stara kuka

nepokoreni je napisao:
Liso, velika je razlika između rano oženjen iz ljubavi i naprasno oženjen iz nužde. Prvo je lični izbor, drugo je pod moranje. A BTW činjenica je da slabo momaka koristi zaštitu, za žene ne znam, jer im je ispod časti pa se poslije počeše gdje ga ne svrbi....

Ko je rekao da se moraju ženiti? Bolje s jednim roditeljem nego s dva koja se ne podnose. Ali to ne znači da treba abortirati, kao da je trudnoća nešto čega se tek tako treba riješavati. A valjda znaš u šta se upuštaš ako sa nekim tek tako spavaš bez zaštite.
Citiraj:
Ili kontracepcija kod žena al to je za mene špansko selo tako da tu temu prepuštam dragim forumašicama...

Šarene pilule za lilule rule! :lol: Mada se ni to ne preporučuje svakome.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 12:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ko je rekao da se moraju ženiti? Bolje s jednim roditeljem nego s dva koja se ne podnose.

Balkan, Liso Balkan....kontaš. A ja nigdje nisam rekao da treba abortirati osim ako je život u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 12:40 
Stara kuka
Stara kuka

nepokoreni je napisao:
Citiraj:
Ko je rekao da se moraju ženiti? Bolje s jednim roditeljem nego s dva koja se ne podnose.

Balkan, Liso Balkan....kontaš. A ja nigdje nisam rekao da treba abortirati osim ako je život u pitanju.

'ebo balkan i ono što komšija priča, sve je stvar tvoga odabira

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
MonaLisa je napisao:

Taman kontam kako ću ovo isto napisati, ali vidim da si me već preduhitrila. Vi tada bar izađete u grad. Gdje izlazi trudna žena? Gdje izlazi žena koja ima dijete od 3 mjeseca ili 3 godine?

nepokoreni je napisao:
Liso, velika je razlika između rano oženjen iz ljubavi i naprasno oženjen iz nužde. Prvo je lični izbor, drugo je pod moranje.

Ma nemoj!?!? A šta je sa nama, nepokoreni? Vi ste kao jedini nužno oženjeni, a mi nismo nužno udate, u tom slučaju. Vama su naprasno stavljeni okovi, a mi smo jedva dočekale da se naprasno udamo u recimo 17-oj, bez završene škole i da tada postanemo majke. Možete sada da tvrdite šta god želite, ali kod nas još uvijek, žena sa djetetom teško da će završiti fakultet, dok tata sa djetetom...Pa dešava se, u svakom slučaju češće. Plus, niste vi ti koji ćete da podnesete promjenu sopstvenog tijela zbog djeteta koje niste htjeli. Niste vi ti čija će utroba da krvari dok ga rodite. I vama je opet gore nego nama... :roll:

A šta je sa načinom na koji vi muškarci (a i mi žene, budimo realni) posmatramo cure koje naprave abortus? Nebitno iz kog razloga. Za neke se i sazna, koliko god to tiho bilo. I kako mi gledamo na takve djevojke? Budite iskreni.

I šta je sa psihom djevojke koja napravi abortus? Znam ženu, u braku, koja je zatrudnila i nije očekivala u tom trenutku dijete i nije joj bilo baš do toga da rodi još jedno na 4 koje je već imala, ali ok, nije htjela da abortira. Međutim, desi joj se spontani pobačaj. O tome kako se osjećala, koliko se krivom osjećala iako nije bila kriva nimalo za to, ne treba ni da govorim. Zrela žena, od skoro 40 godina. "Nisam ga htjela, Bog me je kaznio." A tek curica od 17, 18 godina???

Izvini nepokoreni ali ne mogu da shvatim da jedan seksualno aktivan muškarac u 21. vijeku kaže da se ne razumije u "žensku" kontracepciju. Zamisli da se mi žene ne razumijemo u "mušku" kontracepciju. Aha, ok, ja ću da koristim spermicid i ja sam se zaštitila (sad koliko, to je već drugo pitanje) a da li će moj partner da koristi kondom, mene boli uvo jer se ja ne razumijem u mušku kontacepciju... :confused2: Na kraju krajeva, dijete nije ni samo od muškarca ni samo od žene nastalo, nego od oba. (Izvini nepokoreni, izgledaće da napadam samo tebe u ovom postu, ali to nije ništa lično, nisi jedini koji ovako razmišlja.)

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 22:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ću da se utepam što ne pregrize jezik :banghead:
Ajmo sad općenito redom:
Citiraj:
Ma nemoj!?!? A šta je sa nama, nepokoreni? Vi ste kao jedini nužno oženjeni, a mi nismo nužno udate, u tom slučaju. Vama su naprasno stavljeni okovi, a mi smo jedva dočekale da se naprasno udamo u recimo 17-oj, bez završene škole i da tada postanemo majke. Možete sada da tvrdite šta god želite, ali kod nas još uvijek, žena sa djetetom teško da će završiti fakultet, dok tata sa djetetom...Pa dešava se, u svakom slučaju češće.

Nužno oženjen je moj buraz koji je prasno curu na moru, a znao ju je 15 dana, i ona mu došla sa djetetom i šta je trebao da je maršne??? Ubio bi ga prvi!!! :angry4: Konj malo cugno, pamu se prij...hm, a slažu se ko rogovi u vreći al malko dockan skontali...
Citiraj:
A šta je sa načinom na koji vi muškarci (a i mi žene, budimo realni) posmatramo cure koje naprave abortus? Nebitno iz kog razloga. Za neke se i sazna, koliko god to tiho bilo. I kako mi gledamo na takve djevojke? Budite iskreni.

Ja to ovako gledam: žena je zatrudnila i u prvom mjesecu joj je rečeno da mora prekinuti trudnoću inače oboje idu na Šibove ( ne na roštilj naravno :roll: ) to je opravdano, a abortus radi eto ne mirišem ali nisam ni zakleti protivnik...neutralan sam.
Citiraj:
I šta je sa psihom djevojke koja napravi abortus? Znam ženu, u braku, koja je zatrudnila i nije očekivala u tom trenutku dijete i nije joj bilo baš do toga da rodi još jedno na 4 koje je već imala, ali ok, nije htjela da abortira. Međutim, desi joj se spontani pobačaj. O tome kako se osjećala, koliko se krivom osjećala iako nije bila kriva nimalo za to, ne treba ni da govorim. Zrela žena, od skoro 40 godina. "Nisam ga htjela, Bog me je kaznio." A tek curica od 17, 18 godina???

naravno da će je gristi savjest ako je normalna osoba, al nismo svi isti.....budala koliko ti volja.
Citiraj:
Izvini nepokoreni ali ne mogu da shvatim da jedan seksualno aktivan muškarac u 21. vijeku kaže da se ne razumije u "žensku" kontracepciju. Zamisli da se mi žene ne razumijemo u "mušku" kontracepciju. Aha, ok, ja ću da koristim spermicid i ja sam se zaštitila (sad koliko, to je već drugo pitanje) a da li će moj partner da koristi kondom, mene boli uvo jer se ja ne razumijem u mušku kontacepciju... :confused2: Na kraju krajeva, dijete nije ni samo od muškarca ni samo od žene nastalo, nego od oba. (Izvini nepokoreni, izgledaće da napadam samo tebe u ovom postu, ali to nije ništa lično, nisi jedini koji ovako razmišlja.)

Ne vrijeđam se naprotiv :D diskutujemo jel? Mislio sam da se ne razumijem u DETALJE oko kontracepcije tipa uzimanje kad i kako, sprala kako se stavlja....mislio sam sa medicinskog i korisničkog ugla da se ne razumijem, nisam sisao vesla znam šta je kontracepcija...

Nemoj se nikad raspravljati sa ženama davno je rečeno sam sam kriv... :angry3:

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 22:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Apr 2002, 01:00
Svaka čast Liso za hrabrost.
A da pitam vas što abortirate dijete u ime djeteta?
Šta bi više voljeli, vi lično, da se rodite u oskudici i bez roditelja zajedno ili da se ne rodite nikako?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 243 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]