Evo me sa rezultatima. Ni ja nisam farbala cijeli stan sa pet litara

To mi je samo za zidove u dnevnoj. Fleke nisu bile od gljivica, već je voda curila u stanu iznad, sad je suho, ali ostalo malo šareno. To sam prefarbala jupolom, ne bijelim, ali ipak svijetla nijansa, mislim da će biti dovoljno da tuda pređem još jednom i da se neće vidjeti. Dio gdje je bilo najkritičnije sam ostrugala i gletovala.
Dulux boje su odlične, dovoljan je bio jedan premaz da odlično prekrije. Malo sam bila skeptična kad sam vidjela gustinu boje i za koliku je površinu namjenjena (1l za 13m). S njom sam ofarbala plafon u kuhinji, a sa Jupolom plafon u dnevnoj, pa sam mogla porediti: D ima puniju boju i izgleda skroz fenci, a Jupol je ono standardno nekako pastelan, ALI, ali uzela sam obični J, a ne onaj perivi, Gold ili koji već, tako da nije ista kategorija farbe.
Isprobala sam perivost D, dok je postavljana rasvjeta malo se zamazao plafon nekom crnom mašću, pa smo obrisali navlaženim papipom, Mast spala, boja ostala.
Ovih dana slijedi farbanje ostatka stana, sve sa Dulux, pa ću javiti rezultate.
Evo i cijena koga zanima:
5l Jupola 15KM (svijetle nijanse) čiko u radnji rekao da je za otprilike 30 kvadrata, meni ostalo dosta farbe, možda za 15ak
5l Dulx 70KM (bilo koje nijanse) farba oko 70 kvadrata
2.5l D 39KM
1l D 22KM
P.S.
Sad idem da se bavim kuhinjskim molerajem, slavimo večeras dupli rođendan, pa pravim bezobraznu tortu. Koga zanimaju cijene i kvalitet prehramenih boja i lakova, masa za oblaganje i gletovanje torti- i o tom znam po nešto