banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 20:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: vrli svijet
PostPoslato: 02 Avg 2011, 09:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ne znaš ko je bio Raspućin?! tc tc tc

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2011, 09:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ra-Ra-Rasputin Rašaz grejtest lov mašin...

Sa korita Ivanova

Poslednji put menjao Džontra dana 02 Avg 2011, 09:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2011, 09:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Pa nije bas dotle doslo...
Ali ne vidim kakve veze on ima sa ovom "temom". Cojek je bio Tata prevarant, kakve on ima veze sa kolegom Prirodnim gospodinom i Raskoljnikovim?

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2011, 10:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ti si spomenuo Raskoljnika, a to je takođe Rus a ime mu počinje sa Ras.. evo odstupiću strojevim korakom.. ras dva tri četiri ras dva...

Citiraj:
Šok usred vožnje: Na prozor im iskočila zmija!

Tijekom vožnje od 105 kilometara na sat jednoj obitelji je ispod haube na prednje staklo automobila izašla zmija! Cijeli događaj snimili su mobitelom. Pogledajte kako se životinja ponašala na jurećem automobilu!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o0uyHgz6-NI[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011, 18:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Bugarska: Čovek živi samo od energije Sunca

Tanjug | 14. avgust 2011. 18:15 | Komentara: 2

SOFIJA - Vozač taksija Ivan Stojčev tvrdi da nije jeo već dve godine i da životnu energiju dobija direktno od Sunca.

Stojčev je jedan od takozvanih solarnih ljudi i pripada pokretu koji veruje da su za normalno funkcionisanje organizma neophodni samo infracrveni zraci Sunca.

Prema rečima Stojčeva, da bi čovek razvio ovu sposobnost neophodno je da svaki dan gleda u Sunce u dva vremenska razdoblja - jedan sat posle izlaska sunca i jedan sat pre zalaska.

Stojčev tvrdi da hranu nije jeo od 15. jula 2009. godine i da se oseća odlično.

On je rekao da usvajanje "solarne hrane" uopšte nije lako, da to zahteva trening i visok nivo meditacije.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2011, 00:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čudo u Saudijskoj Arabiji: Rodila se trudna beba!

Doktori u jednoj bolnici u Saudijskoj Arabiji ostali su šokirani saznanjem da je njihov pacijent, tek rođena djevojčica, zapravo osoba koja se nalazi u drugom stanju!

Prilikom rođenja, majka je žensku bebu porodila carskim rezom. Odmah nakon poroda tek rođena djevojčica se osjećala jako loše, imala je probleme sa "stolicom", te je konstantno povraćala.

"Nakon određenog vremena primijetili smo da je trbuh tek rođene djevojčice značajno povećan, te smo tokom operativnog zahvata utvrdili da se u bebinom stomaku nalazi mrtvi fetus koji smo uspješno uklonili nakon trosatnog zahvata", kazao je dr. Saleh Al-Nasser.

Saudijski doktori su slučaj "trudne" bebe nazvali "izuzetno rijetkom pojavom" u savremenom svijetu.

Izvor "24 sata"

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 18:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Citiraj:
Ocigledno se ljubaznost na poslu - barem financijski - ne isplati. Američki znanstvenici su otkrili na četiri različite skale studije da ljubazni radnici zarađuju mnogo manje - a takođe se mnogo rijedje premjestaju na odgovorne pozicije. Pogotovo kod muškaraca je to jako izrazeno, dok kod zena igra manje značajnu ulogu. Istraživači vide ovo kao "kaznu" za neuspjeh u ispunjavanju polnih stereotipa: neljubaznost se očito još uvijek jako povezuje sa snalazljivoscu

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 19:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ja sam stalno smrknut i ljubazan... Da nekom izbijem zube cisto da postanem kompletna osoba? Hm.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 19:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
I ja nesto razmisljam da li da trazim povisicu, tj. izbijem sefu donju vilicu :D

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011, 19:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Cuj, ista mi je frka. :)
Jedan kod mene trazio pa dobio 25 evra bruto!

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 17:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

NJEGOVO VREME TEK DOLAZI
KRENUO U PRVI RAZRED SA 78 GODINA!

(1) Četvrtak, 15. Septembar, 2011.| Autor: Agencija BETA

SOFIJA - Jedan 78-godišnji Bugarin krenuo je danas u prvi razred osnovne škole, javila je agencija BTA. Apostol Stojanov, koji živi sam u selu Popovci, nepismen je pošto nikada nije išao u školu.

Sada je u susednom selu Gabrovo postao jedan od 430 đaka prvaka, iako ostali učenici imaju između šest i sedam godina. Stojanov je kazao da se boji matematike, ali da se nada da će mu učitelji pomoći. Pošto jedva sastavlja kraj s krajem, stari đak prvak neće moći da prisustvuje nastavi svakog dana, već će u školu dolaziti na kontrolne zadatke i ispite.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 20:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Cher: Bila sam očajna kada je moja kćerka promijenila spol

16. 09. 2011. • 21:00 A. K.

24SI - Pjevačica Cher teško je podnijela kada je njena kćerka promijenila spol i postala muško te kaže da dugo nije mogla da nađe odgovarajuću ličnu zamjenicu za Chaza.

Popularna pjevačica nekada je imala kćerku, Chastity Bono, a nakon dvije godine mukotrpnog procesa promjene spola, Chaz Bono je sada njen sin. Cher mu se nekada obraća sa "ona", a nekad sa "on".

"U nekom trenutku ću morati da počnem da mu se obraćam kao "njemu" - priznala je Cher u potresnom intervjuu u kome je izjavila i da nije mogla da gleda Chaza niti da se privikne na njegovu novu boju glasa izazvanu hormonima.

"Bila sam histerična kada sam čula njen glas snimljen na telefonskoj sekretarici. To je njen stari glas koji se neće vratiti" - opisala je poznata pjevačica.

Chaz, sin Cher i pokojnog Sonija Bona, postepeno je godinama prolazio kroz proces promjene spola. Dok je odrastao, izjavio je, da se osjećao neprijatno u svom tijelu i da je shvatio da je zapravo muškarac.

Dokumentarac o njemu pod nazivom "Postajući Chaz", nominovan je za tri Emmy nagrade.

On je nedavno izdao knjigu na istu temu pod nazivom "Kako sam postao muškarac", a trenutno živi u Kaliforniji sa djevojkom Dženi, sa kojom je u šestogodišnjoj vezi i kojom je bio i prije promjene spola.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 22:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
jellyfish je napisao:
Čudo u Saudijskoj Arabiji: Rodila se trudna beba!

Doktori u jednoj bolnici u Saudijskoj Arabiji ostali su šokirani saznanjem da je njihov pacijent, tek rođena djevojčica, zapravo osoba koja se nalazi u drugom stanju!

Prilikom rođenja, majka je žensku bebu porodila carskim rezom. Odmah nakon poroda tek rođena djevojčica se osjećala jako loše, imala je probleme sa "stolicom", te je konstantno povraćala.
"Nakon određenog vremena primijetili smo da je trbuh tek rođene djevojčice značajno povećan, te smo tokom operativnog zahvata utvrdili da se u bebinom stomaku nalazi mrtvi fetus koji smo uspješno uklonili nakon trosatnog zahvata", kazao je dr. Saleh Al-Nasser.Saudijski doktori su slučaj "trudne" bebe nazvali "izuzetno rijetkom pojavom" u savremenom svijetu.
Joj ovih novinara.Ova pojava je vezana za blizanacku trudnocu odnosno koja je trebala biti blizanacka ali je to u stvari tumor,raste od standardna 3 klicina lista i organi se razvijaju do odredjenog perioda i prestaje..Cuj trudna beba.
Al' daj da se malo ispromovise zemlja po nekom cudu..

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 12:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Citiraj:
Satelit udara u Zemlju 23. septembra?
Izvor: Tanjug

Satelit težak šest tona, koji je van funkcije od 2005. godine, mogao bi 23. septembra da padne na Zemlju.

Američka svemirska agencija NASA je sinoć saopštila da za sada nije poznato gde će satelit pasti, ali da će se to najverovatnije dogoditi 23. septembra, odnosno dan ranije ili kasnije.

Naučnici NASA su proračunali da će se satelit, koji je nekada merio ozonski omotač, raspasti na 26 delova kako se bude približavao Zemlji, a rizik da neko pogine je 1:3.200, prenele su agencije.

Očekuje se da će NASA nove detalje oko pada satelita saopštiti početkom sledeće sedmice. Trenutno se veruje da bi delovi satelita mogli da padnu na sve kontinente, sem Antarktika.

Kakve su šanse da nas ovdje strefi?

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jedanaest godina pešačio svetom da bi pobedio depresiju zbog bankrota

Autor: Tanjug, 24 sata 28.09.2011. - 13:39Komentara (0)

Žan Belivo, 56-godišnji muškarac iz Montreala pešačio je 11 godina svetom u pokušaju da razbije osećaj depresije čoveka srednjih godina i ove nedelje se konačno vraća u Montreal, nakon što je uspeo da ostvari svoj san.

Žan Belivo u Indiji

Nešto mršaviji i sa pokojom sedom više, Belivo ima da prepešači još 300 kilometara uz jezero Ontario pre nego što se 16. oktobra vrati u Montreal gde ga čeka dugogodišnja devojka Lus Arkambo, koja ga je podržavala sve vreme u nastojanju da ostvari svoju poprilično nesvakidašnju avanturu.

Ona je čak i pokrenula veb sajt na kome su zainteresovani mogli da se informišu o detaljima njegovih putovanja.

Krenuo u avgustu 2000. godine
Belivo je napustio Montreal na svoj 45. rođendan, 18. avgusta 2000. godine, nakon što je bankrotirao. Odlučio je da šeta svetom kako bi prevazišao tu bolnu epizodu u svom životu. Devojka i dvoje dece iz prethodnog braka nisu pokušali da ga spreče da uradi ono što je naumio.

Belivo je započeo put trčeći do Atlante, glavnog grada američke države Džordžija, da bi potom prepešačio 75.000 kilometara kroz 64 države. U jednom trenutku, Arkambo ga je ohrabrila da tokom svog "putovanja" promoviše mir i nenasilje u ime dece, odnosno organizacije UNESCO, pa je ono što je počelo kao beg od života dobilo svrhu.

Tokom 11 godina, on je putovao kroz pustinje i planine, zaljubio se tokom devet dana koje je proveo u Meksiku, nosio je turban i dugu bradu u Sudanu, jeo insekte u Africi, pse u Južnoj Koreji, zmije u Kini, a na Filipinima su ga sproveli vojnici.

Samo se jednom ozbiljno razboleo, a jednom i hteo da se vrati
Belivo se tokom tih 11 godina samo jednom ozbiljno razboleo u Alžiru, napala su ga dvojica mladih pijanaca u Južnoj Africi i završio je zatvoru u Etiopiji bez ikakvog razloga, tako da je pušten već narednog dana.

Takođe, u Etiopiji u jednom trenutku se osetio toliko usamljenim da je poželeo da prekine sve i vrati se kući, ali ga je devojka ubedila da to ne učini.

- Posle hrane i skloništa, čoveku je potrebno da nekome pripada - objasnio je Belivo.

Tokom tih 11 godina spavao je ispod mostova, u skloništima za beskućnike, upoznao surovost zatvora, ali je veoma često jeo i spavao kod ljudi koji su mu se divili zbog onoga što radi.

Krenuo sa 4.000 kanadskih dolara, danas bez novca
Montreal je napustio sa 4.000 kanadskih dolara. Svake godine taj isti iznos mu je slala devojka sa kojom je bio u kontaktu preko Skajpa, ali se uglavnom oslanjao na dobrotu nepoznatih ljudi. Danas je potpuno bez novca, ali ističe da je bogatiji za iskustvo koje je dobio.

Otišao sam bez ičega, ali sam se vratio sa velikim znanjem i razumevanjem", istakao je Belivo, koji namerava da napiše knjigu o svojim iskustvima i drži predavanja o onome što je doživeo uz isticanje da je najvažnija "harmonija među ljudima, da jedni druge saslušamo i prihvatimo medjusobne razlike".

Srećan kraj = Penelopa i Odisej
Na privatnom planu, njegova ljubavna priča će imati srećan kraj.

- Ja sam njegova Penelopa, on je moj Odisej - izjavila je Arkambo, koja je svake godine na Božić letela do mesta gde se Belivo nalazio da bi zajedno proslavili taj praznik.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2011, 13:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Španac istrčao 366 maratona u nizu
Tanjug | 02. 10. 2011. - 13:30h | Foto: Reuter | Komentara: 0

Španac Rikardo Abad upisao se u Ginisovu knjigu rekorda nakon što je u Madridu završio svoj 366. uzastopni maraton, javljaju danas španski mediji.
Ovaj 40-godišnjak iz Navare je pre godinu dana, tačnije 1. oktobra 2010. godine, odlučio da istrči 500 maratona za 500 dana.
Time što je završio svoj 366. maraton u nizu, Abad je oborio dosadašnji svetski rekord koji je držao Belgijanac Stefan Engels sa pretrčanih 365 maratona za 365 dana. Da bi u potpunosti ostvario svoj poduhvat, koji je započeo iz humanitarnih pobuda, španskom maratoncu je ostalo da u narednih 134 dana istrči još 134 maratona.

Tokom 500 maratona kroz Španiju, Abad planira da prevali više od 21.000 kilometara. Zanimljivo je to što Abad pored toga što svakodnevno pretrči 42 kilometra, redovno odlazi na posao u fabriku u Tafali u kojoj je zaposlen i odradjuje osmočasovnu smenu.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 23:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Zamijenili bebe u porodilištu prije 12 godina
Dvije porodice u Rusiji zatražile su odštetu od lokalnog porodilišta zbog zamjene beba prije 12 godina.

Istina je izašla na vidjelo kada je bivši muž jedne žene odbio da plaća izdržavanje svoje kćerke, uz tvrdnju da ona uopšte ne liči na njega. DNK test u gradu Kopejsku pokazao je da djevojčica nije biološki povezana sa svojim roditeljima.

Policija je kasnije otkrila njene prave roditelje, koji su u međuvremenu odgajali dijete prve porodice. Nijedna djevojčica ne želi da napusti svoj sadašnji dom, prenosi Bi-Bi-Si.

Ove dvje porodice sa Urala sada traže odštetu od oko 160.000 dolara, ali ne mogu da podnesu krivičnu tužbu zbog zastarjelosti slučaja.

"Uradili smo dva DNK testa. Oba su pokazala da ni moj bivši muž, ni ja, nismo Irinini biološki roditelji. Sudija nije mogla da povjeruje. Rekla je da je tako nešto vidjela samo na televiziji i da ne zna šta da nam savjetuje", izjavila je Julija Beljajeva, koja se ranije ove godine razvela od supruga.

Ona se sjetila da je u decembru 1998. godine, zajedno sa njom na istom odjeljenju porodilišta boravila još jedna žena. Zaključeno je da se dogodila zamjena beba, a istražitelji su ubrzo našli drugu majku u istom gradu.

Beljajeva kaže da druga djevojčica, Anja, ima plavu kosu i da liči na nju i njenog bivšeg muža.

"Čitav moj svijet odjednom se okrenuo naglavačke", rekla je Beljajeva i dodala da nijedna djevojčica ne želi da napusti svoj sadašnji dom.

On je rekla da je svoju kćerku Irinu uvjerila da se "ništa nije promijenilo" i da "nikada neće učiniti nešto protiv njene volje". "Ja sam još tvoja majka", rekla je Beljajeva Irini.

Ona je dodala da je druga porodica muslimanske vjeroispovijesti i da je njena biološka kćerka vaspitana kao muslimanka.

"Oni imaju potpuno drugačiju tradiciju i običaje. To situaciju čini još težom", zaključila je Beljajeva.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2011, 18:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Šokantno: Tinejdžeri se opijaju i uz pomoć tampona!
Njemački mediji su objavili kako su tinejdžeri otkrili novi način da se napiju, a da se to ne osjeti u zadahu.

Tinejdžeri naime, tampone natopljene votkom koriste analno i tako se napiju.

Početkom mjeseca jedna se tinejdžerica zbog votka-tampona onesvijestila na jednom uličnom festivalu. Policija je istragom utvrdila kako je ovaj trend zahvatio veliki broj tinejdžera ja jugu Njemačke, a popularan je i u SAD-u i Skandinaviji.

Policija i liječnici mlade upozoravaju kako se na taj način izlažu velikom rizuku i mnogobrojnim infekcijama.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2011, 18:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ovo nije novo....Pročitao negdje ima dve godine....Jbg,domišljatost....

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2011, 18:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Pa sta rade ,nabijaju natopljene tampone u shupak !? A kako povracaju , na shupak je li ?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]