Popokatepetl je napisao:
Ti retorički fazoni prosto ne prolaze, "fazoni", "mase", "napaćeni narod" i slično. Za šta se ti tačno zalažeš, ali da je u pozitivnom kontekstu? Ono za šta si se do sada zalagao je uglavnom bilo u negativnom, "ukinimo ovo", "ne dajmo ono". Dakle, nije mi jasno zašto tebi smeta skupina rekreativaca sa jakom FB kampanjom (ovo čak smješnije izgleda kad se napiše, nego pomisli), po čemu je to loše za sport Republike Srpske? Dakle, kratko, jasno, precizno da objasniš, bez fraza i stilskih figura.
Pa rekao sam ti, da sute i rade i ostvaruju istinske rezultate kao sto je to korak po korak uradjeno sa badmintonom (nemam nikakve povezanosti sa tim sportom, da sad ne pomislis da sam neki njihov aktivista).
Ovako, floorball regionalna liga sa brojem klubova koji se mogu nabrojati na prste, nepostojanje granskog saveza na nivou drzave, jer jednostavno nema zainteresovanih... znaci sav taj manjak prvenstveno kvaliteta, a koji mora povuci i manjak kvaliteta, nije ni u kakvoj razmjeri sa onim kako se taj sport pokusava predstaviti ovde. Jos kad na sve to dodas razne detalje, poput tog nekog bojazljivog pravila "igra bez kontakta"... onda sve to jednostavno nije spremno da se ozbiljno shvati.
Ali jos jednom, na stranu to kakav je sport, ako uzmemo da je bilo koji sport bez masovnosti, onda je licemjerno uopste pominjati (a pogotovo na sve moguce i nemoguce medije) neke nazovi uspjehe, pobjede i sl.
Opet se vracam paraleli sa badmintonom - sutite momci i radite, a kad trebate nesto reci budite prizemni i to je to.
Nikad ja nisam rekao da se nesto ukine, ako si pazljivo procitao - drago mi je da u gradu ima vise sadrzaja i vise sportova, al' daj nek svaki upravni odbor sjedi cvrsto na zemlji, a ne da umislja sebi neke gluposti.