banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 23:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Avg 2011, 11:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
neka je vala,ima coek pravo da zabrani sta oce njegova televizija! 8) 8)
a oni iz hr su stvarno bezobrazni, misle on je prosjecan turista pa ga mogu maltretirat!
nek nauce da se od bogatih ne otima! i da se u jahte ne dira! :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 15:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
http://www.pulsonline.rs/puls-poznatih/ ... kursadzija

:lol: :lol: :lol:

Hoće li i voditeljke iz hrvatske biti izbačene sa pink-a?

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 02:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Ajd sto je Mitrovic vec prebolio jahtu ali sto se i Stankovic nalupao gluposti :)

Citiraj:
Preboleo sam gubitak jahte"
Izvor: Blic

Beograd -- Željko Mitrović, vlasnik kompanije "Pink", rekao je da je preboleo gubitak jahte, ali da će ga stostruko naplatiti.Podsećanja radi, Mitrović je pre tri dana zabranio reklamiranje hrvatskog turizma, hrvatske estrade i kinematografije na svim stanicama koje on poseduje.
Iako su mnogi pevači iz Hrvatske koji uveliko sarađuju s Televizijom „Pink“ podržali stav vlasnika televizije, medijski stručnjaci smatraju da je ovakvo ponašanje prilično ishitreno i bespotrebno.

Aleksandar Stanković, jedan od vodećih hrvatskih voditelja, koji je na HRT godinama autor jedne od najgledanijih političkih emisija „Nedeljom u dva“, ne smatra da je Željko Mitrović odabrao najbolji poslovni korak.

"Nisam toliko upućen u situaciju s jahtom i ne bih u to ulazio previše. Željko je možda u pravu, i ako jeste, pravdu će svakako ostvariti na sudu. Taj deo priče neka sud rešava. Kada je u pitanju zabrana hrvatskog sadržaja, čak i da jeste sto posto u pravu, mislim da ne bi trebalo mešati posao i privatna zadovoljstva. Kao vlasnik Pinka, on bi trebalo da bude potpuno ograđen od svih stvari koje mu se dešavaju u privatnom životu. Kakva god on iskustva imao s Hrvatima, Poljacima, Mađarima... pa i sa samim Srbima, ne bi trebalo da se odražava na posao niti bi hrvatski pevači trebalo da snose posledice niti bilo ko drugi u sličnoj situaciji. U okviru problematike, baš sam se zapitao da li to znači da će on, ukoliko bude imao sličnih problema u Srbiji, srpskim umetnicima zabraniti da se pojave na televiziji. Po meni je to, iskreno, notorna idiotarija", smatra Stanković.

U domenu medija i razmene kulture, tržište između Srbije i Hrvatske je možda tek počelo da širom otvara vrata i možda bi ovaj Mitrovićev radikalan potez mogao uticati na saradnju i unazaditi spregu ove dve zemlje.

"Nadam se da ovo neće biti korak i da je Mitrović doneo odluku ne razmišljajući previše. Kada ohladi glavu, sve će doći na svoje. Puštaće pevače iz bilo koje zemlje ako mu se to poslovno isplati. To je zakon tržišta, nema tu šta više da se kaže."

Pitanje ukidanja hrvatskih izvođača na Televiziji „Pink“ pokrenulo je još neke debate, a najglasnije se čuje ona kojom se tvrdi da srpski umetnici u Hrvatskoj ne uživaju isti tretman kao hrvatski umetnici u Srbiji.

"Kao što su srpski filmovi gledaniji u Hrvatskoj od domaćih, tako su i hrvatski pevači popularniji u Srbiji od srpskih izvođača. Čast izuzecima kao što su Balašević, Joksimović... Mogu ih izbrojati na prstima jedne ruke. Mislim da tu u najvećem delu nema zle namere, već je jednostavno tako. Srbiju očito više zanimaju „Magazin“ i Severina nego nas srpski pevači. Samo to je razog", zaključuje Aleksandar Stanković i ističe da su nacionalističke priče suvišne.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=530311
O ovome boldovanom bi se jedino u ovom slucaju dalo raspravljati, ostalo je bljuc.

No koliko vidim u Blicu, ima tu jos ponesto, sto i nije u direktnoj vezi sa jahtom...

Citiraj:

Televiziji „Pink“ blokirani računi od 2. avgusta
Marijana Krkić, Marija Radojković | 07. 08. 2011. - 00:02h | Foto: V. Lalić | Komentara: 0

Uprkos tvrdnjama čelnih ljudi sa Televizije “Pink“ da su im reklamni blokovi stoprocentno popunjeni, te da im je zbog toga ukidanje reklamiranja hrvatskog turizma potez kojim neće izgubiti, činjenica je da su računi Televizije “Pink“ u blokadi.

Mitrović je pre četiri dana zabranio reklamiranje hrvatskog turizma, estrade i kinematografije na televiziji "Pink" pošto je Hrvatska carinska uprava objavila da prodaje njegovu luksuznu jahtu “El Bosco”, koju je zaplenila prošle godine.

Početna cena Mitrovićeve jahte je 23.636.000 kuna - nešto više od 3 miliona evra bez carine, poreza i drugih davanja.

Vlasnik TV "Pink" smatra da je reč o "klasičnoj otimačini srpske imovine, koju čak ni pet najboljih hrvatskih advokata ne može da objasni".

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/270023/ ... -2-avgusta

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 06:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
drug je napisao:
Vlasnik TV "Pink" smatra da je reč o "klasičnoj otimačini srpske imovine,

Čuj srpske imovine,
pa otkada je privatna imovina tog ljigera postala nacionalno dobro :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 07:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Od onda otkad je Pink postao kulturno dobro Srbije :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 09:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Možda će Mitrović sad da oduzme novac Marijani Čvrljak pobjednici prvog regionalnog Velikog brata, ako je već počeo da kažnjava Hrvate što bi Hrvatice bile izuzetak.

U zlu ipak ima i neko dobro, bio je to prvi i posljednji regionalni Veliki brat :D

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 11:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
old fashion men je napisao:
drug je napisao:
Vlasnik TV "Pink" smatra da je reč o "klasičnoj otimačini srpske imovine,

Čuj srpske imovine,
pa otkada je privatna imovina tog ljigera postala nacionalno dobro :roll:

''Pa ne bi on tu jahtu i svoju imovinu poneo u grob, već bi sve ostalo narodu'' :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 11:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Eno već pljuje tunjevinu K-Plus ili kako se već zove... Izbacio Hrvoja iz kursadžija... :)

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 11:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Da se nije možda najeo njihove tunjevine pa se "otrovao" :lol:
Možda su Hrvati ljuti jer je tražio povrat PDV-a za kupljenu jahtu :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 11:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
I tako smo svjedoci ''pravnog'' slučaja kakav ni u Americi ne postoji:
čelnik medijske kuće jednog entiteta bojkotuje i provocira svoje bivše klijente samo radi svojih PRIVATNIH neslaganja sa njima.
To može samo na balkanu da postoji (da hrvati, i vi ste balkan :wink: ).
Dobro kaže OFM, otkad je ta njegova imovina nacionalno dobro (zato sam i citirao Kačavendu :lol: )?

Najviše od svega bi volio da P!nk propadne, ta pogana televizija je zlo.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 12:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zašto da propadne Pink? Ko će znati šta nam budućnost donosi. Možda se Mitrović zakači i sa narodnjacima, i sa Turcima, ... pa i njih izbaci :)

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hrvatsko ministarstvo turizma: Mitrović je zakasnio, završili smo kampanju :evil3:

http://www.svet.rs/clanak/hrvatsko-mini ... %A1ili-smo

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Poslednji put menjao Barsa dana 07 Avg 2011, 21:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 21:27 
Ispala... :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Ispala... :lol:

I to dobra :D

Tako lijepa, tako blizu :lol: :lol: (jahta)

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 21:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5hMFBsaLiyE[/youtube]

Stvarno dokle će ovo da ide?

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 22:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
danijell je napisao:
Da se nije možda najeo njihove tunjevine pa se "otrovao" :lol:

Ne nego je lik ladno napucao neku doktoricu da obrazlaže tunjevinu i pazi sat "dala sam tunjevinu mački koja je dobila proliv"

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 22:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa bila je ona priča o tome kako nije tunjevina na pravilan način konzervirana. Valjda treba prvo da se meso ohladi pa onda obrađuje... A to nisu uradili pa je bio povišen nivo histamina... Ali zna Mitrović kako narodu priču prosuti. Mačka i proliv :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2011, 00:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Barsa je napisao:
Hrvatsko ministarstvo turizma: Mitrović je zakasnio, završili smo kampanju :evil3:

Jedino sto ce "rat protiv Hrvatske" trajati tri godine :wink:

Citiraj:

Željko Mitrović: Tri godine ću raditi protiv Hrvatske
M. Mijatović | 08. 08. 2011. - 00:02h | Komentara: 0

- Nisam znao da je u suprotnosti s hrvatskim carinskim propisima o stranim plovilima da jahtom pod stranom zastavom upravlja kapetan koji je hrvatski državljanin, a koga sam prijavio u Hrvatskoj, isplaćivao mu platu, plaćao doprinose- kaže Željko Mitrović na početku intervjua koji je dao za hrvatski “Jutarnji list”.

Mitrović je objasnio zašto ga je slučaj sa zaplenom i prodajom njegove jahte do te mere razbesneo da je izdao zabranu emitovanja filmova i muzike iz Hrvatske, pa čak i reklamiranja hrvatskog primorja, na svim njegovim televizijama. On je najavio da će zbog jahte tri godine sprovoditi kampanju protiv Hrvatske na „TV Pink“.

- Oni se iživljavaju, a šta da ja radim? Sedim i gledam? Neću - odlučan je Mitrović.

Budući da je odlučan da celu stvar istera do kraja Mitrović će danas uputiti svoj advokatski tim u nekoliko evropskih zemalja uključujući i Strazbur kako bi povratio vlasništvo nad jahtom „El Bosco“.

Slika
- Pretili su mi životom kad sam razbijao granice puštanjem “Avinih” serija i muzike, a nisam se obazirao. I sada mi Hrvatska ovako vraća. E, pa neka joj moj brod, ako će njime da spasi deficit - rekao je Mitrović.

Iako hrvatski carinici tvrde da Mitrovićeva jahta kada je zaustavljena nije ispunjavala uslove za privremeni uvoz, te da je osim njemu i njegovoj porodici služila i za iznajmljivanje drugim licima, vlasnik “TV Pink” je ovo odlučno odbio, navodeći da cela hrvatska javnost zna da on i njegova porodica celo leto provode upravo krstareći na ovom plovilu.

- Moj jedini greh i prekršaj na kojem se temelji celi slučaj je što sam hrvatskoj posadi plaćao penziono, socijalno i druge doprinose - kaže dalje Mitrović.

Kako objašnjavaju u hrvatskoj carini, jahta je zaplenjena jer se vodi kao imovina kompanije “El Bosco Ltd” sa Gibraltara, a carinici su u prekršaju zatekli hrvatskog kapetana dok vlasnik plovila uopšte nije ni bio na brodu, što je osnov za prekršajni postupak.

Dok Mitrović preko advokata brani svoje vlasništvo, iz carine su poručili da vlasnik „Pinka“ ne poznaje zakone i propise koji važe za sve, iako vlasnik „Pinka“ smatra da se slučaj protiv njega vodi tendeciozno.

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/270154/ ... v-Hrvatske

Znaci tri godine ce trajati "rat". Toliko mu treba da preboli jahtu ili da advokati odrade posao, sta li?

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2011, 07:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009, 15:22
ne volim ni ovog našeg smećara što nas zagađuje turbofolkom, ali i ovi su baš pretjerali. Gdje ima na svijetu da se tuđa vlada miješa u uređivačku politiku jedne privatne televizije u drugoj državi!

Jutarnji list
REAKCIJA NA TV PINK
Veleposlanik Srbije pozvan na razgovor zbog Mitrovića. MVP: Prestanite objavljivati negativne sadržaje o Hrvatskoj!

ZAGREB - Kampanja srpskog biznismena Željka Mitrovića, koji je bijesan jer je Carinska uprava objavila oglas za prodaju njegove luksuzne jahte El Bosco V , izazvala je i službenu reakciju Ministarstva vanjskih poslova RH u kojem je danas primljen predstavnik Veleposlanstva Republike Srbije u Zagrebu.
Kako se navodi u priopćenju "tom prigodom s hrvatske strane izražena je najoštrija osuda te zabrinutost zbog emitiranja negativnih i neutemeljenih sadržaja o Republici Hrvatskoj, institucijama hrvatske državne vlasti i hrvatskim gospodarskim subjektima u programu srbijanske televizije TV Pink."

- Imajući u vidu činjenicu da se navedena medijska kuća koristi javnim frekvencijama Republike Srbije, od nadležnih srbijanskih tijela zatraženo je žurno djelovanje u skladu sa svim zakonskim propisima kako bi se daljnje objavljivanje sadržaja takve prirode što prije prekinulo.

Predstavnik Veleposlanstva Republike Srbije poručio je kako će s hrvatskim zahtjevom upoznati nadležne institucije u Srbiji - stoji u priopćenju na stranicama MVP-a.

Podsjetimo, u Dnevniku Mitrovićeve TV Pink ovog su vikenda objavljeni negativni prilozi o hrvatskim proizvodima.

Željko Mitrović odlučio je zabraniti reklamiranje hrvatskog turizma na programima Pink televizije a najavio je i blokadu hrvatske glazbe i kinematografije u svih pet zemalja, u kojima Pink ima svoje televizije.

Također najavio je i da će njegovi odvjetnici u europska središta odnijeti obimnu dokumentaciju o, kako tvrdi, "selektivnom provođenju hrvatskih propisa, nezakonitom poslovanju carinskih tijela Republike Hrvatske i dokumentaciju kojom će se nedvosmisleno ukazati na korupciju unutar različitih institucija".

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2011, 11:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]