e ovako....posto sam ovih dana imao visak slobodnog vremena,malo sam se bavio analizom mtel interneta !!!
i ranije sam hvalio mtel kao ok provajdera,medjutim u zadnje vreme mi se dogadjaju neke stvari...najcesce u vecernjim casovima! ping ide u pm(preko 150),internet se ponasa skroz tupavo,varira od 0.5-2.5 mbs...ono,nije da ne radi,da nemas interneta,ali ocitati youtube ili otvoriti bilo koju stranicu...uzas(bar meni koji sam navikao na brzi net)
da se razumemo,imam paket od 2.5mbs u sklopu OPEN TRIO paketa,vec nekih 6-8 meseci...iako je bio deklarisan na 2.5 mb(tj u pocetku 1.5) ...navikaao sam na ipak nesto brzi internet,jer mi je neko vreme download bio 500-650(uglavnom na megauploatu i zdravom torrentu)...stim da sam i tada muku mucio sa pingom od oko 60-70,ali sam na osnovu vece brzine,nekako to ignorisao!proslo je neko vreme,par meseci,i primetio sam da vise nikako ne mogu dobiti raniju brzinu...bar ne u realnim stvarima(downloadu)...prvo sam konto da je do ovih sto pruzaju uslugu(rapid,megauploadu,hotfile..da me ogranicavaju,zato sto nisam premium)...ili da je do losih torrenta...medjutim,sad vidim da nije to u pitanju,jer ne mogu izvucii vise od 280kbs po sekundi..da se nasadim na glavu...sto nije lose,jer takav paket i uredno placam! medjutim,ono sto mi je zanimljivo...u speedtestu,jeste da dobijam sledece rezultate :
u jutarnjim casovima,ping je oko 70 ..i zavisno od servera oko 4 mbs(okruzenje)...bilo sta dalje italija,engleska,francuska...tu je max 2.5
popodne tu i tamo..slicno kao i ujutro,malo sporije i ping losiji
navece...gola voda,da se covek ubije
i jos jedan stvar,iako smo o ovome rapsravljali ranije,pre nego sto sam uveo OPEN...kad upalim risiver za TV...internet mi se uspori ?!!?!? znam da to NE bi trebalo biti..ali jednostavno je tako !!!
p.s. tv signal radi sasvim normlano(nikada nema ni najmanjih smetnji)
ZANIMA ME DA LI IMA NEKO SA SLICNIM PROBLEMIMA(los ping,kriza u vecernjim casovima),odnosno...da li je neko upoznat sta se desava sa fileserve,megaupload,filesonic..zasto brzina varira..cesto ne prelazi preko 100kbs???!?! trenutno mi samo rapidshare ima konstantnu brzinu
**** dugacak post,nista konkretno receno...ali kao sto sam na pocetku napomenuo,visak slobodnog vremena,pa se nadam da ce ovaj moj post,bar neku diskusiju pokrenuti u vezi ADSLa ..
pozz
|