banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 13:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 150 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Jul 2011, 08:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
nepokoreni je napisao:
Uostalom zna se šta privlači lovane lokacije tipa Dubrovnik, Hvar, Pula i Umag u kojima mogu da usidre svoje jahte i gledaju tenis ili stari grad sa filmskim festivalima....jedino što ostave ti isti je smeće što frljace preko palube jahte.

S ovim je prica na ovu temu zavrsena. Sve lijepo receno. A u Makarskoj trebaju prvo osmisliti sadrzaj za lovanere, pa dignuti cijene svega od vode do jabuke, zbog tog istog sadrzaja, a onda ce oni siromasniji sa tog prostora - sami nestati. Zasto nema onih siromasnijih u Dubrovniku? Zato sto su cijene itekako paprene. Ali s razlogom - ponuda je fenomenalna. Ovako ovim glupim tekstovima, u Makarskoj samo potvrdjuju da nisu sposobni privuci boljestojece turiste, sto po svemu sudeci jako iritira i samog gradonacelnika grada o kojem je bas sve rekla jos davno - Galija. :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 08:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Makarani bi trebali toliko podići cijene da rastjeraju ciganlook koji se dole skuplja, par godina bi bili u gubicima ali kad bi pravi turisti snimili da dole više nema ciganlooka počeli bi polako dolaziti, samo im treba koja dobra marina i malo exluzivnij hoteli sve, ostalo je savršeno.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 08:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
A sta da radi pola baba/privatnika koji zive od ciganluka jer izdaju smjestaj prikladan za takve?

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 09:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Cuj "pravi turisti". :lol:
Ne idem u Makarsku, nisam nikad bio i zaboli me za njima.
Ali Makarska i jeste za "raju", a ne za ekskluzivu... Ko hoce sminku, zna gdje ide. Ne ide sigurno u Makarsku.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 09:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma Hrvatska obala je takva da čitava treba biti exluziva za elitu, a ciganluk neka se skuplja u Bakru, na obodima riječkog brodogradilišta, potez između Gradca i Neuma i tako to.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 09:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako je tako, zasto onda ih ta "ekskluziva" zaobilazi, osim na par mjesta(Dubrovnik, Umag? nemam pojma...)

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 09:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Ako je tako, zasto onda ih ta "ekskluziva" zaobilazi, osim na par mjesta(Dubrovnik, Umag? nemam pojma...)

Ne zaobilazi, otiđi malo do Murtera, prošvrljaj malo po otocima, zaobilaze se samo mjesta gdje se roje bosangerosi jer se tu od ciganlooka ne može ni odmarati ni živjeti.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 09:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ko spada u taj ciganluk, jebemu?
Svi Bosancerosi? Jesu oni niza rasa, da ih potamanimo?

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 09:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vidi, meni lično ne smetaju, uglavnom ih i ne vidim na moru, ali misliš li da jedan bogati Englez želi da mu dok odmara neko odvrne pored uha Sinana Sakića ili da ga prska sok paradajiza kojeg neko zagriza pored njega, da bos ugazi na neugašen opušak i tako to...?

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 09:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Naravno da ne.
Ali zato Englez nece ni doci tu. Jbg, sve je u ponudi i potraznji.
Niske cijene, eto "raje". Da Hrvati mogu napumpati cijene i time privuci malo cupavije guzice, mislim da bi to i uradili. Ocigledno nesto nedostaje.
Ima Hrvata koji zive od novca upravo ovih vikend-turista, ili kako vec... Kad bi oni tako digli cijene, ko bi placao one polovnjace od soba i apartmana?! Tamo idu ljudi kojima nije bitan smjestaj. Istina, da se i probrati nesto, ali vecina je cisti minimum i tu vecina ekskluzive ne bi ni krocila.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 09:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Upravo suprotno, Engleze i sl privlači običan narod i kamp naselje (mislim na srednju klasu) naime većinu Engleza sa Paga je otjerala skupoća i bezobrazluk nabijanjem cijena, jer ove godine je soba 30, iduće 40, one tamo 50 eura po danu e vidiš iako imaju para ne vole da ih šišaju. Dobro, seljakluk ne volim ni ja, ali činjenica je da se naviše para namlati na narodnjacima i žurkama na otvorenom jer tamo dođe 15000 ljudi koji potroše po 250 eura, dok u Umag dođe frajko sa jahtom, na kojoj, jede, sere, je8e potroši sve ukupno 100 eura i ostavi smeće e to je jet set. Al jbg to ljudi koji žive na Makarskoj rivijeri znaju vrlo dobro i zato su i osudili tog paćenika. Ne mlati se para na modenstvu, šta mislite na čemu FIAT mlati milione Ferariju Modeni? Nee nego na Puntu. Kontate?
Ne živi se od 1% visokih gostiju nego od 99% prosječnih, jer bolje vrabac u ruci nego sezona na grani.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 09:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
Ma Hrvatska obala je takva da čitava treba biti exluziva za elitu, a ciganluk neka se skuplja u Bakru, na obodima riječkog brodogradilišta, potez između Gradca i Neuma i tako to.

A ti onda Vojvodo od Krupca ajde lijepo u Monako ili Monte Karlo tamo su svi gospoda tvog ranga jedu zlatnom kašikom i prate ih tri batlera u WC. Ti ko da si sultan od Bruneja u najmanju ruku :angry3:

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 10:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja više volim wild šeme, vožnja biciklom po makadamskim stazama Hvara i sl ili otići do Murtera i svaki dan gumenim čamcom otploviti na jedan od bezbroj otočića na kojima sa suprugom budem jedini stanovnik i tako to.

Inače prije par godina završim kod frenda u Drveniku na par dana, i uglavnom bi supruga i ja ustajali u pet ujutro i onda laganini šetnja (off road) uz more i negdje na pola puta prema Zaostrogu nađemu neku šljunčanu plažicu 3 sa 3 cijela je u hladovini i tu se usidrimo i bude skroz dobro nigdje niko i tako to (znate već), sutradan opet tako, kad negdje oko 10 h čuje se komešanje, kršenje grančica, žamor, okrenem se kad eto ih idu Muje, silaze niz padinu natovareni ko šerpasi ono babo, nana hanuma, daidža i petero djece i pravo na mene i suprugu, namještaju se opkoljavaju nas, samo što nam na glavu ne stavljaju stvari, preskaču preko nas, pali se muzika i tako to...

Mislim sam u sebi neće vam uspjeti da vas je još toliko, ulaze oni u more onako kolektivno, a ja ga isučem i kažem supruzi da se i ona skine gola :lol: izlaze Muje iz mora i imaju šta vidjeti prangija i to neobrezana se otegla i supruga se raširila i kao kunjamo, gledaju oni gunđaju nešto, a mi samo kuliramo :lol: kad pokupiše stvari i odoše ko popišani.

Inače plažica je takva da kad vidiš da neko tu ima, svako normalan i kulturan produži dalje jer je očito da ima mjesta samo za dvoje i niko se normalan tu ne bi ubacio, ali to za Muje ne važi.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 10:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

"Dzenanaaa, ajd na cevape, gotovi su!"

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 10:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Bio sam na Hvaru :wink: stvarno je priroda vrh! E ako voliš tako te wild nature izlete zaboravi HR otići u Grčku e to je raj za takve stvari :D
BTW Česi su gori paradajz turisti od Bosanaca tako bar ovi dalmosi kažu :roll:

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 12:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
BTW Česi su gori paradajz turisti od Bosanaca tako bar ovi dalmosi kažu :roll:[/quote]

Tacno, al oni dolaze iz EU a mi iz ralja pakla..... :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 16:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Nije tačno da ne dolaze i iz Hrvatske a ne potroše ništa. Dolaze stranci zajedno sa turističkim vodičima iz Hrvatske u obilazak Mostara i troše ili malo ili nimalo. Ne znam kakva je situaciju u Međugorju.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 16:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
old fashion men je napisao:
Makarani bi trebali toliko podići cijene da rastjeraju ciganlook koji se dole skuplja, par godina bi bili u gubicima ali kad bi pravi turisti snimili da dole više nema ciganlooka počeli bi polako dolaziti, samo im treba koja dobra marina i malo exluzivnij hoteli sve, ostalo je savršeno.

U Makarskoj nema sadržaja za bogatu klijentelu. Elitni turizam u Hrvatskoj postoji u Istri i Kvarneru, u Dubrovniku i nekih od ostrva sjevernog Jadrana. Dubrovnik je samo za posjetiti ali ne i za kupanje jer je voda mora jako niskog kvaliteta. Kome je do kupanja bolje neka ode u Cavtat.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 17:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2009, 20:04
Ma on se to samo šali. Voli on kavada-turiste, tipa mene!

:D

Da li je bolje ispasti glup ili iz auta??

Ako umrete izgubili ste važan dio svoga života.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2011, 18:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
http://www.sutra.ba/novost/38417/a-kada ... u-makarsku

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 150 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]