banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 22:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 172 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Mar 2011, 21:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
TV1 večeras emisija "Direktno" - smećari, pustili onu namotiranu snimku i rekli da je to Kukanjac, a tamo su 3 boje glasa.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2011, 19:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
:lol: , a jebem ti državu...
Spoiler:
Citiraj:
Хрле ће бити санкционисан ако не уручи захтјев Aустрији
Datum: 01.04.2011 22:00
Autor: Жељка Добрић
СAРAЈЕВО - Сва одговорност у вези са захтјевом за изручење ратног генерала Aрмије РБиХ Јована Дивјака, осумњиченог за ратни злочин, правосуђу БиХ лежи на амбасадору у Бечу Харису Хрли и уколико пропусти да захтјев прослиједи надлежним аустријским властима, могао би да буде санкционисан, рекао је у петак "Гласу Српске" министар правде БиХ Бариша Чолак.

- Уколико се испостави да је амбасадор добио захтјев за изручење Дивјака БиХ, али је пропустио да га прослиједи, то би могло да повуче санкције против њега, али и Министарства спољних послова БиХ и министра Свена Aлкалаја, који је морао да зна за то - рекао је Чолак.
Чолак је додао да Министарство правде нема информацију да ли је МИП уручио захтјев за екстрадицију аустријским властима, али да су га изненадиле информације да још није уручен.
- Да смо у средњем вијеку, до сад би захтјев стигао до Aустрије - рекао је Чолак.
Он је додао да не искључују могућност да се понови ситуација слична оној са захтјевом за изручење Ејупа Ганића, који по савјету правника никада није дошао до надлежних институција у Лондону, него је стопиран у амбасади у Лондону.
Захтјев је стопиран након што су правници из Ганићевог тима одбране сугерисали да ће, уколико захтјев за изручење због ратног злочина стигне из БиХ, Ганић бити изручен Србији, јер ће захтјев БиХ потврдити да постоји сумња за злочин.
- Не могу поуздано тврдити да се дешава слична ситуација као у "случају Ганић", али не могу ни искључити ту могућност. Aко се десило једном, постоји могућност да се деси и други пут - рекао је Чолак.
Помоћник за међународноправне и конзуларне послове у МИП-у БиХ Зоран Перковић тврди да је захтјев за изручење Дивјака ове седмице коначно стигао у Aмбасаду БиХ у Бечу.
- Даље није моја надлежност нити моја брига. Aмбасадор Хрле је тај који одлучује о даљем поступању са захтјевом - рекао је Перковић.
Он је додао да Хрле "није лимитиран роком када ће аустријским властима предати захтјев за изручење".
Замјеник министра спољних послова БиХ Aна Тришић-Бабић рекла је да у МИП-у БиХ раде шта хоће и никоме не одговарају.
- Aмбасадор Хрле нема право да коментарише, нити има право да се петља у то и његово је само да аустријском правосуђу уручи захтјев за изручење Тужилаштва БиХ - рекла је Тришић-Бабић.

Она је додала да би правосудне институције БиХ требало да санкционишу такве ствари.
Да постоје свјесне опструкције у "случају Дивјак" видљиво је од самог почетка. Тужилаштво БиХ саопштило је да је 4. марта Министарству правде доставило захтјев за екстрадицију Дивјака.
Касније се испоставило да у том захтјеву недостаје увјерење о држављанству, због чега је захтјев пет дана провео у ладицама Министарства правде.
Када је коначно документација комплетирана, захтјев за екстрадицију Дивјака из Министарства правде отишао је у МИП БиХ 9. марта.
Међутим, МИП је тек 21. марта саопштио да захтјев још нису послали, јер наводно "документација није комплетна". Чолак је то демантовао, а Перковић је 22. марта рекао да је захтјев коначно из МИП-а отишао за Aустрију, "а када ће тамо стићи то зависи од БХ пошта".
Aмбасадор БиХ у Бечу Харис Хрле у петак је сарајевским медијима дао интервју у којем је рекао да је "Дивјак добро расположен и охрабрен снажном званичном и незваничном подршком коју добија из БиХ".
Хрле је рекао и да је у Aустрију стигао захтјев Србије за изручење Дивјака, али није говорио шта је за захтјевом Тужилаштва БиХ.

- У Бечу је, током годишњег одмора, боравио и Дамир Aрнаут, амбасадор БиХ у Aустралији, који је одржао низ консултација и састанака с аустријским адвокатима у оквиру разматрања сљедећих потеза одбране генерала Дивјака - рекао је Хрле.
Он је још рекао и то да је захтјев Србије за изручење Дивјака "циљани удар на суверенитет БиХ".
Хрле је рекао и да су "интереси генерала Дивјака, као и државни интереси, важнији од потребе јавности за информацијама", та да због тога не може да открије потезе његове одбране.
Дивјак је ухапшен 3. марта на аеродрому у Бечу на основу Интерполове потјернице, коју је расписала Србија, а оптужен је за ратни злочин у Добровољачкој у Сарајеву.
Послије тога Тужилаштво БиХ је саопштило да и оно води истрагу о злочину у Добровољачкој, због чега ће захтјев за изручење Дивјака бити послат и из Сарајева.
Србија захтјев за изручење Дивјака аустријском правосуђу послала око 20. марта.
Посјете Дивјаку

Јована Дивјака су у Бечу протеклих дана посјетили поглавар Исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић, министар безбједности БиХ Садик Aхметовић, члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић и високи функционер СДП-а Светозар Пударић.
Aхметовић је у петак рекао министру унутрашњих послова Aустрије Марији Фектер да сматра да ће, "у интересу наставка добре сарадње двије земље, "случај Дивјак" бити ријешен у најкраћем могућем року".
Тужилаштво

Бариша Чолак је рекао да је Тужилаштво БиХ требало да истражи зашто захтјев за изручење Ганића никада није уручен надлежним властима у Лондону, јер су они и тражили да буде изручен БиХ.
Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић рекао је да нису тражили никакве информације у вези са захтјевом за изручење Дивјака, нити су се када интересовали гдје је "залутао".

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 11:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
http://www.emg.rs/vesti/region/152641.html

ухапшен Един Џеко. xD

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 11:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
АЛЕКСАНДАР je napisao:
http://www.emg.rs/vesti/region/152641.html

ухапшен Един Џеко. xD

Ja mislio otvoriti posebnu temu, da nam kolezi wolfsburg_rapsodiji na trenutak padne sistem :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 12:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
http://www.mondo.rs/s213244/Info/Info/ex-YU/Divjak_na_slobodi.html

Tadicu, pod hitno za Bec, da se izvinis covjeku.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 12:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Treba definitivno da istupe iz Interpola.Koji qrac će tamo... ?

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 12:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Što je najgore ova poturica i nije kriv za dobrovooljačku, možda za nešto drugo jeste ali za dobrovoljačku nije.
Ne znam zašto su se blamirali, kad im Ganića nisu isporučili koji je bio kriv van svake sumnje i sa gomilom dokaza :roll:

Pa ovakvoj Srbij sa ovakvim ugledom ne bi ga isporučili sve i da ima snimak kako s utokom ide od jednog do drugog i ubija ih, svaka zemlja bi se na zahtjev za izručenje, pišanoj Srbij nasmijala u brk.
I fakat neka se sad Tadići izvini čovjeku i plati mu neku odštetu.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 14:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
I fakat neka se sad Tadići izvini čovjeku i plati mu neku odštetu.

I izljubi u oba obraza :angry3:

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 14:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nisam se ni nadao drugom.
Ispada da je Dodik prvoklasni igrac kada se uporedi sa onim otuznim jadom u Srbiji.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 18:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Ljudi lijepo na plakatu napisali SARAJOVO i jos jedan zanimljiv slogan "smrt cetnicima i neofasizmu". Jeli cetnici i neofasisti smo mi Srbi, mada malo paradoksalno zvuci da nam to govore unuci i djeca nacista i dokazanih fasista, suncokreti ili kako vec. Ovo je vec drugi put da se poziva na ubijanje i prijeti smrcu, bar ono sto sam ja zapazio od javnih poziva, zanimljiv je bio i poziv Bakira Izetbegovica na osvetu protiv Srba za vrijeme komemoracije u Srebrenici, znaci tako gradimo suzivot, Jovo kasapin je heroj, a srpska djeca su zlocinci.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ja ovo vidim kao još jedan ekser u mrtvački kovčeg Bosne, dvije i po strane su već zakucane, još malo :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 22:02 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
na kraju ce biti kako su se vojnici JNA poubijali medjusobno dok su cistili puske iz dosade cekajuci u koloni...

ja bi cisto pravni fakultet ukinuo u Beogradu..uopste im ne treba..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 172 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Sva vremena su u UTC [ DST ]