NiZ je napisao:
Drugarski savjet, bez trunke sarkazma:
Ako ti je problem skinuti akorde neke pjesme poslije sest godina sviranja znaci ili da si prije sest godina uzeo gitaru ali je nisi svirao ili da nisi pravilno vjezbao.
Uradi sledece:
Pola godine nemoj pogledati nijedan tab, a skini jednu pjesmu sedmicno na sluh. Kreni od laganih pop-rock pjesama pa preko bluza (mada bi on trebao biti prvi ali kreni sa onim na sto je uvo vise naviklo ... radijsku muziku

) nastavi ka nekom hard rocku / heavy metalu. Kad to svaris, onda ces imati dovoljno sluha i tehnike da sviras sta god hoces, Nirvanu ili In Flames ili Celin Dion ili ...
I dok sviras pjevaj tonove koje sviras. To najvise razvija sluh. A kad sve to prodjes onda ces skontati da ti tabovi uopste ne trebaju i koliko ih ima pogresnih

E kad si ovdje spomenuo od cega da se krene sa skidanjem...Gitaru sviram 4god, manje-vise sam samouk, malo mi je brat pokazivao, ono vjezbe, akorde, skale i sl... Ja sam dosad uspjesno sluhom skinuo 2-3 pjesme, i bile su dosta lagane (Hammerfall - Between two worlds, EKV - nesto sa drogom, ne znam tacno kako se zove pjesma, ide samo Am i Em).. Uglavnom, interesuju me slicne pjesme ovoj od Hammerfall-a (ako vam se da poslusajte je na YT).. U njoj je akusticna gitara u prvom planu... Posto znam da se pjesme obicno skidaju po basu, zasad bih prvo htio malo po gitari (mislim, ono bas da cujem sta svira, pa da trazim akord i sl), a onda cu preci na malo teze... Valjda me razumijete sta zelim reci