misk0 je napisao:
rio je napisao:
nisu se prije ljudi "kresali gde god je i kako stigao"
Ma jok, samo po obavezi

Ajd rio pa toga ima i u filmovima

Pa nije sex izmisljen u 20. vijeku

Rio rio ....
ah, misko pa nerekoh ja da nije prije bilo seksa
ja samo rekoh da se ljudi prije nisu kresali na ancin na koji to danas cine "gdje ko stigne".prije se to radilo na primjereniji nacin.naravno bilo je i onda losih primjera ali ni priblizno kao danas.
Citiraj:
Rio rio ... o ljubavi se ne pishu knjige i ne uchi se. Ljubav se daje i dobija... tako se uci o ljubavi .
Medjutim rio .... ne zivi se od ljubavi vec od hrane i vode...
misko, misko..."nezivi se samo od hljeba vec i od svake rijeci bozije".
to rece neko od koga je i sam zivot potekao a posto je Bog isto sto iljubav onda je prethodna recenica upravo suprotna tvojoj!
Citiraj:
Rio, postoje masa drugih stvari izmedju ljudi kojih nema i zbog kojih nastaju ratovi. Nerazumjevanje rio, neiskrenost, interesi...
"nerazumjevanje neikrenost i interesi" su bas suprotnost ljubavi. zar moze neko da voli a da nerazumije, da je neiskren ili da ima interese?
u svom komentaru si jednostavno ponovio zamnom a da toga nisi ni bio svjestan
Citiraj:
rio je napisao:
ja da se pitam uveo bih od prvog razreda osnovne skole predmet LJUBAV.
Sreca pa se ti ne pitas

Ko zna kud bi nas danas sve bilo

eh misko bilo bi nam svima bolje...bilo bi i sto bilo nije.
Citiraj:
Nema nauka potrebe objasnjavati ljubav, kad je ljubav tako jednostavna.
zbilja? a ima potrebu objasnjavati bezbroj besmislica kao "preparat za uklanjanje nezeljenih dlacica" ili "stomak eleiminator" ili...ah sto da ne...mobilni telefon! jeli nam to potrebnije od ljubavi?
nauka nemoze objasniti ljubav iz prostog razloga sto se koristi naucnim metodama. aosnovne naucne metode su mjerenje. uzmu metar, izmjere, stave na vagu, izvazu i dadnu neki sud.
a ljubav se nemoze ni pod meter ni na vagu staviti. zato nemaju pojma sta ce snjom!
srecom postoji nesto sto nas uci ljubavi, no kako uciti kad u Tog ucitelja nevjerujemo?
Citiraj:
Edukacijom rio opet edukacijom, a ne ljubavlju. Jer da ta djeca od 14-15 godina znaju da to nije dobro raditi ne bi to radila. Medjutim ne znaju to..
A ti njima mozes prosipati pricu o ljubavi, neko ce te shvatiti neko nece..
Ali ako im svima objasnis probleme, bolesti i slicne stvari koji mogu da ih zadese zbog nepaznje e ipak ce te uzeti zaozbiljno i paziti.
pa dobro misko, evo reci ti jeli ta edukacija uspjesna? eto po tvojoj ocjeni.
i ja sam za edukaciju...ali edukaciju o ljubavi.
Citiraj:
E rio razlika je u tome sto danas ljudi ne vjeruju u Boga i zato tvoji stavovi nisu prihvaceni.
Vecina je svjesna da ima ovaj zivot a sta ce biti poslije tj hoce li ista biti to ni ti ne znas, vec se samo nadas.
I zato uzivaj u tome a mi cemo ostali u prljavstinama ovog svijeta, poput sex-a

u pravu si...moji stavovi nisu prihvaceni i ja to znam. no ja netrazim stavove koji su opsteprihvaceni vec...istinu. to sto vecina nije u istini, nije moja krivica.
sjecas li se ti filma "titanik"? sjecas se sta se desilo kad je brod probila santa leda? bilo je nekih koji su primjetili opasnost pa su ih brzo usutkali i vezali dok je vecina i dealje nazdravljala sampanjcem za dugu i sretnu plovidbu.
a ja ti misko kazem da smo svi mi putnici na brodu koji se zove titanik.
spusti svoju casu ustranu i potrazi camac za spasavanje.ja sam u jednom od tih camca i pruzam ti ruku...
hajde samnom misko!
Citiraj:
Ljudi vole realnost a ne oblake i obecavanja