Prvo da pozdravim Gesa Husa i kjurios, koje vidjeh na Kastelu, pa zirija kojeg sam vidio u parku PK.
Ništa mi nije bilo jasno otkuda one djevojke u minićima i štiklama, jer nisam znao ko je Kelis. Poslije mi je bilo jasno.Nije mi žao onih 10 markica, stvarno je bio bogat program, razočaran sam na žiri.
Prvo sam rekao da za As I Fall nisam čuo pa me je naš ziri podsjetio, a onda sam se sjetio da sam jednom davno otvorio temu o njima. Naša Apokaliptika.
viewtopic.php?f=30&t=51215Malo je reći da sam razočaran njihovim neprolaskom, kada sam ih čuo.
Pa onda ona razuzdana metal djevojka slovenačke nacionalnosti.
Pa Kevelar Bikini, svi ti bendovi su se predstavili sa jakim zvukom.
A ovi što su prošli, Plišani Mališani, pa one tri cure iz Vinkovaca, sve nešto mlako i tanko, ali šta očekivati od žirija u kome sjede likovi Block Out (ne ovaj sa foruma, već drugi jedan) i Vasil Hadžimanov.
Ako me neko pita da li ja to optužujem žiri što su prošli oni bendovi koji su bliži njihovom uvu i onome što oni rade?
Odgovor je da.Popokatepetl je napisao:
Ovogodišnji DF pokazao da Banja Luka, okolina, pa i cijela RS nemaju: pivo da valja, bendova da valjaju, i dvoje suvislih zabavljača-voditelja da valjaju.
Ovo treće uopšte nije bitno.
Popokatepetl je napisao:
Prežderani s bili zabavni ali takođe muku mučili sa zvukom, a sa Kelis sam pobjego jer me malo smorila, a i počela je kiša a meni se spavalo, ali sjajno cura pjeva...
Još bolje izgleda, a Prežderane spašava dobar tekst pjesama, ne volim taj stari rock.
Popokatepetl je napisao:
Lijepo je što je u prethodnom postu toliko pažnje posvećeno demo bendovima

skitnica je napisao:
Dok smo cekali da se pripreme Prezderani, na proslom Demofestu treceplasirani, 3 puta smo slusali sa bima njihov proslogodisnji nastup sa sve proglasenjem treceg mjesta. Jedan mali dio publike (ukljucujuci mene

) je to primijetio, dok je znatan dio ostalih to registrovao kao: Uuuuu, meni se stalno vrti jedno te isto po glavi, jes' me puklo!
I ne samo to, ja dok sam to gledao govorio sam kakava je ona Ida glupača, zovu Prežderane na binu, a likovi već uveliko stoje i čekaju početak nastupa.
skitnica je napisao:
Kelis je nastup u trajanju od 42 minute (neko pored je mjerio, nisam ja, majke mi) odradila fino, profesionalno. I, kako to vec biva, jedina je uspjela bas raspaliti publiku koja je sjajno odreagovala. Siz na sve strane.
Jeste bilo kratko, ali sam bio u prvom redu i to sam nadoknadio neprestanim piljenjem u nju.
skitnica je napisao:
Tokeni
Nisu tokeni već demoni.