banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 23:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 58  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jul 2011, 00:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
1.vece

Stigla tek na Nova-u iz NS. Fina melodicna pjesmica, pametno odabrana, lako ulazi u uho jos u toku prvog slusanja. Prosli u finale, pored jos cetiri benda koja, kako vec napisah, ne cuh.

Dok smo cekali da se pripreme Prezderani, na proslom Demofestu treceplasirani, 3 puta smo slusali sa bima njihov proslogodisnji nastup sa sve proglasenjem treceg mjesta. Jedan mali dio publike (ukljucujuci mene :D ) je to primijetio, dok je znatan dio ostalih to registrovao kao: Uuuuu, meni se stalno vrti jedno te isto po glavi, jes' me puklo!

Prezderani iz Daruvara su uspjesno premostili prostor izmedju bendova u takmicarskom dijelu i zvijezde veceri Kelis. Odsvirali su citav set stvari. Zestoko su prasili svoje male nestasne price sa izvorom u sobama studenata zabusanata, zabludjelih talentovanih sportista i ostalih inspirativnih marginalaca. U njihovim pjesmama se osjeti ustajali dim duvana i alkoholnih isparenja, nedostatak sna, vidi se ulica na periferiji sa nizom malih porodicnih kuca gdje zive matere i cace koji lice jedni na druge, i velika mala nestasna djeca. Ne cudi me sto ce frontmen grupe sutra prezentovati svoju knjigu u nekim poslijepodnevnim casovima.

Ocekivala sam vecu pauzu izmedju Prezderanih i Kelis. Medjutim, ona je nastupila vrlo brzo. Doduse, svakako se kasnilo u odnosu na program. Trebalo je da nastupi u 23.15, a nastupila je otprilike sat vremena kasnije. Kelis je nastup u trajanju od 42 minute (neko pored je mjerio, nisam ja, majke mi) odradila fino, profesionalno. I, kako to vec biva, jedina je uspjela bas raspaliti publiku koja je sjajno odreagovala. Siz na sve strane. Negdje pred kraj je zapadala kisa. Nikad, ali nikad, necu shvatiti ljude koji su tada raskrilili svoje streberske kisobrane. Doduse nije bilo puno takvih. Vecinu je kisa jos vise razigrala, sto mogu da shvatim.

Pivo...od nezvanicnog, ali pouzdanog, strucnjaka cuh da je lose. Meni svejedno, ja to ne razlikujem.

Tokeni, ili kako se vec zovu oni bonovi, su bili crveni, cini mi se. U svakom slucaju, da podsjetim da su svake veceri druge boje tako da ih ne mozete prenositi u drugo vece.
1 token=2,5 KM=1 pivo=2 vode

Eto!

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 01:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Nisam bio na prvoj večeri ali koliko sam skontao Downstroy je svirao i nije prošao. Neka, nek' su prošli futavi urbani bendovi... :roll:

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 01:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ovogodišnji DF pokazao da Banja Luka, okolina, pa i cijela RS nemaju: pivo da valja, bendova da valjaju, i dvoje suvislih zabavljača-voditelja da valjaju.

Utisci sa prve večeri su - loš ton, gomila bendova sa lošim tonom, gomila loših bendova, gomila dosadnih bendova, gomila klonova Darkvud Daba. Onih par bendova koji su bili iole dobri i slušljivi su, logično, ispali. Prežderani s bili zabavni ali takođe muku mučili sa zvukom, a sa Kelis sam pobjego jer me malo smorila, a i počela je kiša a meni se spavalo, ali sjajno cura pjeva...

Lijepo je što je u prethodnom postu toliko pažnje posvećeno demo bendovima :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 02:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Demo bendovi su bili puno lošiji u odnosu na prošlu godinu. Od svih demo bendova koji su nastupali večeras, svidio mi se samo Knapp, koji su srećom i prošli u finale. Bilo je još nekoliko bendova sa dobrom muzikom ali su vokali bili baš loši.

Kelis je bila OK, ali nije pjevala nijednu pjesmu sa prvog albuma :(, otkako je prešla na dance/house fazon, izgleda da ne želi da se vrati korijenima.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 02:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Prvo da pozdravim Gesa Husa i kjurios, koje vidjeh na Kastelu, pa zirija kojeg sam vidio u parku PK. :)

Ništa mi nije bilo jasno otkuda one djevojke u minićima i štiklama, jer nisam znao ko je Kelis. Poslije mi je bilo jasno.

Nije mi žao onih 10 markica, stvarno je bio bogat program, razočaran sam na žiri.

Prvo sam rekao da za As I Fall nisam čuo pa me je naš ziri podsjetio, a onda sam se sjetio da sam jednom davno otvorio temu o njima. Naša Apokaliptika.

viewtopic.php?f=30&t=51215

Malo je reći da sam razočaran njihovim neprolaskom, kada sam ih čuo.

Pa onda ona razuzdana metal djevojka slovenačke nacionalnosti.

Pa Kevelar Bikini, svi ti bendovi su se predstavili sa jakim zvukom.

A ovi što su prošli, Plišani Mališani, pa one tri cure iz Vinkovaca, sve nešto mlako i tanko, ali šta očekivati od žirija u kome sjede likovi Block Out (ne ovaj sa foruma, već drugi jedan) i Vasil Hadžimanov.

Ako me neko pita da li ja to optužujem žiri što su prošli oni bendovi koji su bliži njihovom uvu i onome što oni rade?

Odgovor je da.

Popokatepetl je napisao:
Ovogodišnji DF pokazao da Banja Luka, okolina, pa i cijela RS nemaju: pivo da valja, bendova da valjaju, i dvoje suvislih zabavljača-voditelja da valjaju.

Ovo treće uopšte nije bitno. :lol:

Popokatepetl je napisao:

Prežderani s bili zabavni ali takođe muku mučili sa zvukom, a sa Kelis sam pobjego jer me malo smorila, a i počela je kiša a meni se spavalo, ali sjajno cura pjeva...

Još bolje izgleda, a Prežderane spašava dobar tekst pjesama, ne volim taj stari rock.

Popokatepetl je napisao:

:lol: :lol: :lol:

skitnica je napisao:

Dok smo cekali da se pripreme Prezderani, na proslom Demofestu treceplasirani, 3 puta smo slusali sa bima njihov proslogodisnji nastup sa sve proglasenjem treceg mjesta. Jedan mali dio publike (ukljucujuci mene :D ) je to primijetio, dok je znatan dio ostalih to registrovao kao: Uuuuu, meni se stalno vrti jedno te isto po glavi, jes' me puklo!

I ne samo to, ja dok sam to gledao govorio sam kakava je ona Ida glupača, zovu Prežderane na binu, a likovi već uveliko stoje i čekaju početak nastupa.

skitnica je napisao:
Kelis je nastup u trajanju od 42 minute (neko pored je mjerio, nisam ja, majke mi) odradila fino, profesionalno. I, kako to vec biva, jedina je uspjela bas raspaliti publiku koja je sjajno odreagovala. Siz na sve strane.

Jeste bilo kratko, ali sam bio u prvom redu i to sam nadoknadio neprestanim piljenjem u nju.

skitnica je napisao:
Tokeni

Nisu tokeni već demoni.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 08:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Ne mogu da trosim te papire opet? Ugh. Propadose mi dvije vodke.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 09:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:

U mom postu ili...? :?

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 09:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Na Demobendove nisam stigao. Prezderanima su propali svi pokusaji :ne sviraju nista posebno a duhovitost im na novou klosarskog podbadanja. Kelis je bila ok, kratko i veselo. Osjeti se manjak novca koji je bio potreban u organizaciji (sjecate li se onih robot maskota i sl), ali bitno je da se festival odrzi. Na voditelje nemam zamjerki. Ida mi je uvijek bila simpaticna, onaj mali crni je sa Mtv-a sa kojim Demofest ima ugovor. Pivo je Jelen. Jelen kao Jelen, a BL ima pivo. Crni Djordje je odlicno pivo, od novih Kastel mi se ne svidja, a Kaltenberg je ok.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 09:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Meni je pivo bilo puno bolje od proslog puta kad su tocili Nektar na Letu Stuke. Ono je bilo katastrofa. :confused3:

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 09:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Slabo se cega sjecam,usli smo na Kelis glupirali se,djuskao uz Pulija...eh onda me neko odvukao u rostiljnicu preko puta nisam siguran ni sta sam jeo,moze bit i ona pohovana stvar :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 10:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Citiraj:
Slika

Kelis koja će premijerno pred Demofest publikom večeras predstaviti svoj posljednji album, ali i velike hitove, u pauzi između tonske probe, je iskušala vode Vrbasa, banjalučke svjetski poznate rijeke. Ona je zajedno sa članovima svog benda uživala u svježini, avanturio i adrenalinu i sudeći prema njenim rekacijama, dopalo joj se.

Kelis: "That was amazing, freezing but refreshing!"

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 10:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Демофест није предмет интересовања само локалних медија. Прекјуче је и на РТВ Војводине приказан специјал о Демофесту:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n0rE-6tJzaQ[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 10:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Panzer je napisao:
Popokatepetl je napisao:

Ne, ti si nekako "uletio" prije nego što poslah, a nisam precizirao...

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 11:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Bendovi su bili mlaki, samo mi se jedan svidio od ovogo sto sam cuo.
Prezderani je smorio momacki. Igrao sam pasijans i jos stosta u medjuvremenu i pokusao da ignorisem muziku (neuspjelo).

Ali zato... Kelis je bila odlicna! :D
Meni je super ovaj njen novi elektronski fazon.
Samo, bi kratko (al' slatko).

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 12:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Panzer je napisao:
Popokatepetl je napisao:

Ne, ti si nekako "uletio" prije nego što poslah, a nisam precizirao...

Aham dobro. Začudih se malo...

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 12:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Aj nisam jedini kojeg su demo bendovi smorili, avaj više bih volio da sam duže ostao ispred. Ono izdvojio bih nikog. Prežderani, a čuj, možda sam ja bio u takvom raspoloženju al opet nisu mi privukli pažnju. Na momente možda...

A sad srednjoškolska ljubav, dobra do glave. Nekako se ne kužim u ove novije stvari i electropop šta god da je... Men se čini da je atmosfera bila najužarenija kad se naguzi da popravi štiklu il kad pusti tuđi sample tipa Rock anthem i ono što ljudi kao prepoznaju. Nirvanu isto... I kratko je bila, al jbg.

Meni je bilo superiška, jedino što su demo bendovi razočarenje al mladi su, naučiće. Možda će večeras bit bolji. Nekako mi sve djeluje siromašnije nego prošle godine al opet dobro. Ne bih da baksuziram al nadam se da zbog nedostatka para uskoro ne dođe do...

E da, solidna posjeta mada dost ljudi je na Kelis došlo od kuće, tako da strahujem za ove druge dvije večeri, a moglo bi bit i kiše. Šteta jer Skindred je woooooooooohooooooooo :D
Na after se moglo ući komotno fraj...

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Upadoh na after, sve što mi se svidjelo je bio video mix :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 14:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 14:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Posjeta je bila na nivou, kao da je besplatan ulaz.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 16:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jedno pitanje opšteg karaktera, ima li neki portal ili forum, gdje se bendovi reklamiraju, a da je u pitanju ex YU, da ne zavisim od ovakvih manifestacija, nego da čujem stvari koje rade. Znači kako bih ja njih upoznao da nema Demofesta?

Vjerujem da je FB pun takvih reklama, ali on je preopširan i sigurno neću naći to što tražim.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 58  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]