banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 18:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 104 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jul 2011, 20:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Elvis Presley je napisao:
Freak on a leasH je napisao:
Ja ti pricam o stvarima koje cujem u muzici tih bendova....a ne o tome ko je sta rekao

To onda nije uticaj vec "nesto zajednicko" tim bendovima.
Tu se slazemo. Eto na primjer Tool koristi elektricne gitare u svojoj muzici kao i Nirvana. Je l' to znaci da su svi bendovi koji sviraju el. gitaru, a svirali su prije Tola, uticali na Tool?

Uticaj je ono sto je npr. Neil Young uradio sa grungeom.
Young ima nadimak "Godfather of grunge", a covjek je najvise (i pored mnogih eksperimentisanja) svirao neki folk rock/country.

To se zove izvrsiti uticaj svojim zvukom, a ne ono sto je Nirvana uradila (u principu, nista nije ni uradila, nikakav originalan zvuk nisu stvorili).

Ok, prerastao si Nirvanu, idemo dalje...

RIP Amy.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 20:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Nist ti mene nisi skontao....Young se smatra zacetnikom grungea po ideji, po razmisljanju...samim zvukom i muzikom nije ni nalik ni jednom grunge bendu....ali razmisljanje je ostalo skoro nepromjenjeno (pogotovo kod Pearl Jama, u Vadderovim tekstovima ima vise Younga nego iceg drugog)....

Sa druge strane nu-metal bendovi kao sto su Korn i Deftonsi osim ideje imaju i veliku slicnost u muzici pogotovo sa Nirvanom jer koriste isti jednostavni pristup sviranju gitare....Tool je to malo razradio ali se ta Nirvana i dalje osjeti.....uzmi pjesme od Deftonsa i Korna i odsviraj ih na akusticnoj gitari....pa onda to isto uradi sa pjesmama Nirvane...vidjeces da su slicnosti velike u nacinu na koji pristupaju sviranju tj stvaranju rifova od kojih kasnije dobiju kompletne pjesme....razlika je u produkciji....sto oce rec da Korn i Deftonsi koriste sedmozicane gitare u dubljim stimovima i masnijim i modernijim pojacalima i distorzijama u odnosu na Nirvanu...al muzicki i idejno je to jako slicno....

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 21:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Ode mi vrsnjakinja...nego jebes ti umjetnika(pisac,muzicar,filmadzija,slikar itd)koji ne koristi opijate,jbg ona se predozirala a Ozzy ,Keith richards,i ona budaletina iz Aerosmitha i brdo njih su i dalje medju zivima nakon svega sto je proslo kroz njih i jos se tim hvale naravno kako kaze Keith `pametno i kvalitetno se drogirao i imao je granicu` :lol:
Necu sad da branim narkotike ,al mnogima su bili inspiracija vijekovima za djela koja su stvarali u svim poljima umjetnosti...u kojim jel` te mi danas uzivamo.
zanimljiv text `sedam najnadrogiranijih pisaca svih vremena`
http://webcafe.net.hr/bizzar/page/2010/ ... 04006.html

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 23:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Upravo tako. Svaka cast. Ajde neko od ovih pametnijih da navede jednu facu sa scene koja se ne puca svim i svacim pa dokazite da ste u pravu pa da. Dio mozda? Tesko brate. Tesko. Sta kaze, narkomancina krepala...
A ova izjava da Nirvana nije nista napravila... Za medalju. Uticati na nekoga ne mora znaciti da je preslikano i da se mora cuti na prvu, bar kako ja to razumijem.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 23:23 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
najrealnija scena sto se tice droge i muzicara..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=luBk4VrMHNI[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2011, 03:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Nist ti mene nisi skontao....Young se smatra zacetnikom grungea po ideji, po razmisljanju...samim zvukom i muzikom nije ni nalik ni jednom grunge bendu....ali razmisljanje je ostalo skoro nepromjenjeno (pogotovo kod Pearl Jama, u Vadderovim tekstovima ima vise Younga nego iceg drugog)....

Sa druge strane nu-metal bendovi kao sto su Korn i Deftonsi osim ideje imaju i veliku slicnost u muzici pogotovo sa Nirvanom jer koriste isti jednostavni pristup sviranju gitare....Tool je to malo razradio ali se ta Nirvana i dalje osjeti.....uzmi pjesme od Deftonsa i Korna i odsviraj ih na akusticnoj gitari....pa onda to isto uradi sa pjesmama Nirvane...vidjeces da su slicnosti velike u nacinu na koji pristupaju sviranju tj stvaranju rifova od kojih kasnije dobiju kompletne pjesme....razlika je u produkciji....sto oce rec da Korn i Deftonsi koriste sedmozicane gitare u dubljim stimovima i masnijim i modernijim pojacalima i distorzijama u odnosu na Nirvanu...al muzicki i idejno je to jako slicno....

Young je dosta eksperimentisao u svojoj karijeri, pa tako i sa tezim distorzijama, sto je upravo i uticalo na grunge. Na muziku se nikada ne utice idejom, ne znam sta vam je to sa idejom, kakva crna ideja? Nije npr. Massive Attack imao ideju vec zvuk, muziku.

Cekaj sad, ti opet po starom. Ako uzmemo neki country, bluz, bilo sta, i skontamo da je na akustari slicno Nirvani, onda zakljucujemo da je taj bend uticao na Nirvanu? Ne mozes slicnosti u muzici poistovjecivati sa uticajima.

Uostalom, ako cemo tom logikom, Nirvana je svoj zvuk skoro pa prekopirala od Mudhoney-a, dakle postoji isti pristup sviranju rifova. Dakle zakljucujemo da Nirvana nije uticala na Korn vec Mudhoney, iz prostog razloga jer su stariji od Nirvane.
Nidje veze su ti argumenti.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2011, 08:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne da mi se vise s tobom raspravljat...te traume koje je Nirvana ostavila na tebe u srednjoj skoli su nepopravljive....ocigledno...tebi je Nirvana = nafurane srednjoskolke....to sto ih je MTV izraubovao do krajnjih granica ne mora da znaci da im muzika ne valja....nista to nije losije od Chainsa ili Soundgardena al je Nirvana bila nonstop na TV-u pa je kod tebe napravila kontra efekat....ja tu nista ne mogu....ali nisi u pravu kad pljujes po njima a ne vjerujem da si bas pokusao da ih bolje poslusas (MTV unplugged i jos po koja pjesmica nisu dovoljne da bi stvorila slika o Nirvani)...

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2011, 13:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Slika
Slika
Fotografija se nalazi u nekom engleskom muzeju.
Slika
Njena mama i ona na dodjeli Gremi.
Slika
Voštana figura kod Madam Tiso.
Slika
Beograd, juni.
Slika
Slika
Slika
Slika
Obožavaoci su podbacili.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2011, 13:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Neke osobe se ne mogu izboriti sa okolnostima života koje im nametne slava.

R.I.P.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2011, 13:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2011, 12:38
Jbg bilo joj sudjeno.....

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2011, 13:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Avg 2010, 09:37
Nekako mi je bilo gore gledati onaj snimak iz BG, sa pokušaja koncerta. Ono je bilo tužno, bolno.... Onako jadna, dezorjentisana :(
R.I.P.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2011, 17:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Ne da mi se vise s tobom raspravljat...te traume koje je Nirvana ostavila na tebe u srednjoj skoli su nepopravljive....ocigledno...tebi je Nirvana = nafurane srednjoskolke....to sto ih je MTV izraubovao do krajnjih granica ne mora da znaci da im muzika ne valja....nista to nije losije od Chainsa ili Soundgardena al je Nirvana bila nonstop na TV-u pa je kod tebe napravila kontra efekat....ja tu nista ne mogu....ali nisi u pravu kad pljujes po njima a ne vjerujem da si bas pokusao da ih bolje poslusas (MTV unplugged i jos po koja pjesmica nisu dovoljne da bi stvorila slika o Nirvani)...

Nisu u pitanju nikakve traume, vec je stvar u cinjenicama.
Ja sam objektivno rekao da i Doorsi imaju iznenadjujuce veliki broj fanova koje su nafurane tinejdzerke, ali Doorsi su nekoliko svjetlosnih godina ispred Nirvane po muzici.

Ne radi se ni o MTV-u vec prosto o njihovoj muzici, nicemu vise. I da, Chainsi su za Nirvanu takodje pojam.

Uostalom, i ja sam se nasao raspravljati o grandzu sa nekim ko svira i slusa grandz.
Kad se pomaknes malo od grandza onda ces mozda i uvidjeti da ta "ideja" i nije toliko zapanjujuca koliko ti mislis da jeste.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2011, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Meni je čitav taj grandž "pravac" lažan i iskonstruisan, jer tih 4-5 glavnih predstavnika "žanra" su jedinu dodirnu tačku imali u tome što su bili iz Sijetla, muzički je meni to potpuno različito.

Nirvana mi je precijenjen bend. Nije loš, ali ni dobar koliko se to pokušava predstaviti. Zanimljivo bi bilo vidjeti šta bi bilo s njima da se Kurt nije ubio, mislim da bi bili prilično zaboravljeni.

Amy, nek ti je laka...

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2011, 17:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pomakeo sam se ja od grandza...davno....obisao cijeli krug....grandz je sad samo jedna od vrsta muzika koju slusam i sviram....kad si ih vec uporedio sa Doorsima ja Nirvanu gledam kao Doorse svog vremena....samo sto sam ja odrastao u vremenu Nirvane pa mi je samim tim ta muzika bliza....

I normalno da se sa mnom ne mozes raspravljat o grandzu... :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2011, 00:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
nirvana nije uticala na npr. Machine Head :)

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2011, 08:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Kao nekad za lady Dianu Elton Jhon je napisao i pjesmu za pokojnu Amy Winehouse..zove se Candle under spoon :lol:
Koji crnjak jesam morbidan :confused3:

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2011, 10:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Jul 2011, 09:20
Britanska pjevačica Emy Winehous biće sahranjena danas u prisustvu porodice i bliskih prijatelja na "Golders Grin" groblju u Londonu, ali vrijeme održavanja sahrane neće biti objavljeno, saopštio je portparol porodice, javio je AP.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2011, 18:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Bila je Jevrejka, kažu da je komemoracija bila u sinagogi. Stvarno čudno.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2011, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Citiraj:
Obožavaoci su podbacili.

Nisu :)
http://banjalukain.com/hronika/draga-se ... ta-izljubi

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2011, 00:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
filozof sa vrbasa je napisao:
Bila je Jevrejka, kažu da je komemoracija bila u sinagogi.

tuga.

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 104 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]