banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 05:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 315 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Bomba u Norveskoj
PostPoslato: 24 Jul 2011, 11:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
http://www.index.hr/vijesti/clanak/krscanski-radikal-iz-norveske-napisao-manifest-na-1500-strana-opisao-je-ideju-i-detalje-pokolja/562972.aspx

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 11:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
1500 strana...kako mu se dalo...stvarno je manijak...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 12:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Šteta, mogao je biti filozof.

Nego, pogrešna definicija onoga što se dešavalo na ovim prostorima, je između ostalog opravdanje za desničarstvo u Evropi.

Medijsko izrugivanje Srba i muslimani kao žrtve početkom rata, sada u nekim glavama izaziva reakciju "vrlo važno". U najmanju ruku mi se ne sviđa.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 13:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Zločin se odigrao nekoliko sati posle eksplozija u centru Osla u kojoj je poginulo sedmoro, a u kampu je bilo oko 700 mladih pripadnika Laburističke partije koji su tu došli na letnji univerzitet. Poslednji izveštaj ukazuje da je ubijeno najmanje 84 osobe.

Slika
Nepotvrđeni snimak: Monstrum se kroz hrpu leševa mladih ljudi približava sledećoj žrtvi
:-?
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/ ... tinejdzera

Nigdje još ne mogu da pročitam o akciji koja je preduzeta, da li je tu bilo vojske ili čuvara?

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 14:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 09 Maj 2011, 19:01
Ja bih te fundamentaliste... ne smijem ni reci kako bi ih kaznjavao. Mislim da ce ubica nastaviti zivot,ali kao biljka. Proglasice ga bolesnim, ubosti sa par injekcija i tu ce mu biti kraj. Takvih fundamentalista u Skandinaviji ima malo vise nego sto neki misle. Naravno da mi je zao pobijenih ljudi kao sto mi je zao i onih sto svakodnevno umiru po cijelome svijetu, a ne pridaje im se tolika vaznost. Bilo je samo pitanje vremena kada ce se to desiti. Nadam se samo da se nesto slicno nece zadugo ponoviti. Ali sanse su znatno umanjene.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 14:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Blentov je imao sve, sta mu je to trebalo.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 17:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Na kasnijoj konferenciji za novinare šef policije Sveinung Sponheim je rekao da je Breivik "priznao oba napada, ali tvrdi da nije kazneno odgovoran". "Rekao je da je napade izveo sam, ali policija mora provjeriti njegove navode. Zbog nekih iskaza svjedoka s otoka nismo sigurni je li bio jedan ili više napadača", rekao je te dodao da policija sada ne traga ni za kim drugim, ali ne isključuje da je Breivik mogao imati pomagača.

Takođe je rekao da je Breivik surađivao tijekom ispitivanja te potvrdio da bi najviša kazna koju bi prema norveškim zakonima mogao dobiti - zatvorska kazna od 21 godine, prenosi BBC. Na internetskim forumima ubrzo su uslijedili prijedlozi za uvođenje smrtne kazne u toj zemlji.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 17:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hajde da zanemarimo žrtve i dobije 21 godinu zbog terorizma. On će kada izađe imati 50, ako se do tada ne pokaje opet će imati snage da ponovi istu stvar. Tu mora ići doživotan zatvor, zbog generacija koje dolaze.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 19:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
LemiGO je napisao:
Blentov je imao sve, sta mu je to trebalo.

I Amy Winehouse je imala sve, pa sta joj je to trebalo. Jednostavno, ljudi kad imaju "sve", sto nama obicnima izgleda da je sve traze nesto novo ili vise i imaju drugi sistem razmisljanja i zelja od obicnih ljudi.
Evo gledam i Robbiea Williamsa i Britney Spears. Ljudi imaju "sve", a konstantno po rehabilitacionim centrima.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
u principu, idiot je postigao sto je htio- publicitet. nije on izolovan slucaj u norveskoj i takvih je mnogo sirom evrope. poruke podrske koje im unazad par godina salju angela merkel ili sarkozi nasle su pravi "kanal" transmisije. cijela evropa se qurva na dvostrukim standardima i sad prvi put imaju jasan rezultat takve politike. desnica odavno marsira i njemackom i francuskom i iza ovakvih poruka stoji mnogo organizovana ideologija. iz sitnih politickih interesa ili "nasa su djeca" eu vlasti "ne ciste dvoriste" a dimna bomba u vidu ovog idiota nije mogla biti bolja: u najbogatijoj evropskoj zemlji masovni ubica, klerofasista, ispitace sistem i njegove mogucnosti.
mozda zvuci kao teorija zavjere ali u njegova sranja se garantovano kune 10% evropske desnice, koja zbog ekonomske situacije i mrznje prema imigraciji ima podrsku u makar 20-25% "mirnih i nezainteresovanih" gradjana (usput je pomenuo i srbe sto ce dodatno zamagliti snagu klerofasizma u samoj evropi). fora je sto ce neobuzdani liberalizam postici za deset, dvadeset godina sasvim suprotno od onoga za sto se deklarativno zalaze: utjerace ljude u nacionalne torove, povecati mrznju, ksenofobiju i sovinizam. "gladan sitom ne vjeruje" i svi navedeni procesi su odavno u toku. mi smo bili eksperiment upravljanja takvim procesima i zaneseni mogucnostima manipulacija koje su ovde proizveli nisu shvatili da ce istim takvim procesima sad upravljati i kod sebe, a ne sirom svijeta. norveska vlada je prva na potezu

ako uzmemo u obzir da je trenutno u svakoj eu zemlji desnica na 5,6,10 ili 15%(negdje i vise), to je snaga od 60, 70 miliona ljudi. jasno je da ovaj ubica nije zaneseni sanjar vec dio hebeno organizovanog sistema koji se sprema..

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 20:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Htjedoh napisati da je policijski cas nesto sasvim izvjesno u skorijoj evropskoj buducnosti. I sve drugo sto ide u paketu.

Ne vjerujem da iza svega stoji podrska desnicarskoj ideologiji. Ideologija kao i svaka druga, sluzi za zamlacivanje naroda dok se med kupi. Kad se isfura, napravis stanku pa nakon nekog vremena pustis novu bajku za uspaljivanje naroda.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
The_new_Statesman je napisao:
Htjedoh napisati da je policijski cas nesto sasvim izvjesno u skorijoj evropskoj buducnosti. I sve drugo sto ide u paketu.

Ne vjerujem da iza svega stoji podrska desnicarskoj ideologiji. Ideologija kao i svaka druga, sluzi za zamlacivanje naroda dok se med kupi. Kad se isfura, napravis stanku pa nakon nekog vremena pustis novu bajku za uspaljivanje naroda.

pa vec dugo nema novih bajki. ideologije su sustinski iste, kozmetika je nebitna. uvjek imaju iste funkcije i pitanje je samo ko kontrolise to "oruzije".
zid pred kojim se nasla demokratija nije preskocen, i pitanje je hoce li i biti- u kontekstu poluzbilje na tvoju prvu recenicu

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 21:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
u principu, idiot je postigao sto je htio- publicitet. nije on izolovan slucaj u norveskoj i takvih je mnogo sirom evrope. poruke podrske koje im unazad par godina salju angela merkel ili sarkozi nasle su pravi "kanal" transmisije. cijela evropa se qurva na dvostrukim standardima i sad prvi put imaju jasan rezultat takve politike. desnica odavno marsira i njemackom i francuskom i iza ovakvih poruka stoji mnogo organizovana ideologija. iz sitnih politickih interesa ili "nasa su djeca" eu vlasti "ne ciste dvoriste" a dimna bomba u vidu ovog idiota nije mogla biti bolja: u najbogatijoj evropskoj zemlji masovni ubica, klerofasista, ispitace sistem i njegove mogucnosti.
mozda zvuci kao teorija zavjere ali u njegova sranja se garantovano kune 10% evropske desnice, koja zbog ekonomske situacije i mrznje prema imigraciji ima podrsku u makar 20-25% "mirnih i nezainteresovanih" gradjana (usput je pomenuo i srbe sto ce dodatno zamagliti snagu klerofasizma u samoj evropi). fora je sto ce neobuzdani liberalizam postici za deset, dvadeset godina sasvim suprotno od onoga za sto se deklarativno zalaze: utjerace ljude u nacionalne torove, povecati mrznju, ksenofobiju i sovinizam. "gladan sitom ne vjeruje" i svi navedeni procesi su odavno u toku. mi smo bili eksperiment upravljanja takvim procesima i zaneseni mogucnostima manipulacija koje su ovde proizveli nisu shvatili da ce istim takvim procesima sad upravljati i kod sebe, a ne sirom svijeta. norveska vlada je prva na potezu

potpisujem ovo najvecim dijelom.
uz nadu da ce krajnji rezultat ovog svega za nekih 10,20,30 godina biti isplivavanje PRAVE ljevice na vrh u evropi. jer ovo sto se danas zove ljevicom i liberalizmom je najobicnija splacina, i koketiranje i ulagivanje desnici im je prije ili kasnije moralo doci glave. najocitiji primjer za to je new labour u ujedinjenom kraljevstvu, kreacija tony blaira/gordona browna, koji nije nista drugo nego stranka elite, tj. prerusena konzervativna partija, uz nesto malo vise gradjanskih sloboda, ali ekonomski bez ikakve razlike.
a sto se tice desnicara svih i svugdje...govnjivom motkom, sve po redu

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2011, 22:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Osumnjičeni Norvežanin koristio dum dum metke koji eksplodiraju u tijelu (Foto)

Galerija

AGENCIJE - 24.07.2011 19:37
OSLO - Osumnjičeni za pucnjavu na norveškom ostrvu Utoji koristio je dum dum metke, dizajnirane da se rasprsnu u organizmu i izazovu velike unutrašnje povrede, izjavio je danas glavni hirurg u bolnici gde su smešteni oni koji su ranjeni u tom masakru.
Doktor Kolin Pul, šef hirurgije u bolnici Ringriket u Honefosu, sjeverozapadno od Osla, izjavio je za AP da su hirurzi, tretirajući 16 žrtava pucnjave, otkrili sitne dijelove metaka u njihovom tijelu i da su izlazne rane male.
"Ti meci manje ili više eksplodiraju u tijelu. Unutrašnje povrede koje zadaju su apsolutno užasne", rekao je Pul i dodao da su meci, koji se izuzetno rasprskavaju, proizvodili konfuzne slike na rentgenu.
"To nam je stvorilo razne dodatne probleme u tretiranju rana, koje su meci izazvali veoma čudnim putanjama kretanja. Efekat koji proizvode u tijelu je poput hiljada uboda čioda", kazao je norveški hirurg.
Norveška policija nije tražila od policija u drugim državama da sprovedu istragu posle bombaškog napada i pucnjave u Norveškoj prije dva dana, u kojima je poginulo 93 ljudi, izjavio je zvaničnik policije za agenciju Rojters.
Norvežanin (32) Anders Behring Brejvik, koji je optužen za oba napada, rekao je tokom istrage da je djelovao sam.

Citiraj:
Roditelji
Anders Behring Brejvik prije nego što je preselio na zabačenu farmu živio je s majkom, a komšije ga opisuju kao mirnog, možda malo povučenog mladića, ali veoma pristojnog.
Njegova majka nije imala pojma da njen sin planira masakr, a komšije kažu kako je uvijek bila veoma ponosna na sina, koji je svake nedjelje dolazio na ručak.
U zgradi Vlade, u Ministarstvu industrije, kraj koje je postavio bombu, nekoliko godina radili su njegov otac i polubrat.
Otac ubice živi u Francuskoj, a za pokolj je saznao na Internetu.
"Čitao sam vijesti kada se odjednom pojavilo njegovo lice i ime. Ostao sam šokiran", kazao je otac.

http://www.nezavisne.com/novosti/svijet ... 99087.html

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2011, 00:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
22:24 - Brejvik protiv NATO bombardovanja, hteo da upozna Karadžića

Glavni osumnjičeni za stravične napade u Norveškoj, Anders Bering Brejvik, u svom "manifestu" objavljenom na internetu pre napada, navodi da je na delovanje podstaknut još 1999. godine, iz protesta što se norveška vlada uključila u NATO bombardovanje Srbije.

Među ljudima koje bi želeo da upozna, Bering navodi haškog optuženika Karadžića, negirajući da je on, kako piše, "masovni ubica i rasista", već tvrdi da će Karadžić "zbog svojih napora da oslobodi Srbiju islama, uvek biti smatran i upamćen kao časni krstaški ratnik i evropski ratni heroj", preneo je CNN

Možda se i budu družili u nekoj ćeliji :)

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2011, 01:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nema dalje moram procitati taj manifest.

Ne vjerujem da ce se druziti, Raso odavno nije vise psihijatar.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2011, 18:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
"Vlada mora preuzeti odgovornost za izdaju. Dopuštaju uništavanje norveške kulture i masovni 'uvoz' muslimana. Ni jedan čovjek ne bi smio dopustiti da u njegovoj zemlji u Evropi žive muslimani", kazao je Anders na sudu. Kazao je kako su meta bili laburisti jer je želio poslati snažnu poruku i odvratiti mlade da se u budućnosti učlanjuju u tu stranku.
Pred sudom se okupio veliki broj novinara i građana, a saslušanje je trajalo oko 35 minuta.

http://www.nezavisne.com/novosti/svijet ... 99232.html

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2011, 18:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Citiraj:
Reakcije iz Srbije na monstruma iz Norveške: Samo nam je on još trebao!

"SAMO si nam još ti trebao", stoji u naslovu teksta o 32-godišnjem monstrumu iz Norveške Andersu Behringu Breiviku koji je priznao da je ubio najmanje 93 ljudi u Oslu i na otoku Utoyi.

Breivik je prije krvavog pohoda ustvrdio kako mu je okidač za masakr bilo NATO-ovo bombardiranje Srbije 1999. godine. Napisao je to u svome manifestu koji je objavio na internetu na dan masakra.

Monstrum u svome manifestu optužuje premijera Norveške i njegovu vladajuću Laburističku stranku da su inzistiranjem na "marksističkim i multikulturalnim" idejama indoktrinirali mlade i da su zahvaljujući tome dopustili "islamizaciju Europe". On objašnjava da je na ideju o europskoj građanskoj revoluciji došao zbog učešća njegove zemlje u bombardiranju Srbije 1999.

Pročitajte sve:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/reakcije-iz-srbije-na-monstruma-iz-norveske-samo-nam-je-on-jos-trebao/563119.aspx

Užasno, sad je Srbija ni kriva ni dužna opet pod povećalom, ovoga puta iz najsumanutijih mogućih razloga!
Pitam se, hoće li se svijet sada njome više baviti?

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2011, 19:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
18:06 - Associated Press je izvijestio kako je policija ipak smanjila brojku poginulih u masakru na otoku Utoyi sa 86 na 68. Glasnogovornik policije je kazao kako je prva brojka izašla u javnost u trenucima potpunog kaosa, kada su policajci i službe za spašavanje bili fokusirani na pružanje pomoći preživjelima i osiguranju područja. Međutim, broj poginulih u bombaškom napadu u Oslu se sa sedam popeo na osam. To znači da je prema novim navodima u oba napada ukupno poginulo 76 ljudi.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/dana ... 63079.aspx

To ne umanjuje djelo ovog monsrtuma, ali rijetki su slučajevi umanjivanja broja žrtava. Čudni su ovi Norvežani.

Slika

Citiraj:
Breivik navodi i povijesne činjenice u vezi s turskim osvajanjem Balkana, spominje Kosovsku bitku 1389. i kako su Turci vladali Srbijom pet stoljeća. Piše i o ratovima na Balkanu '90-ih. Tvrdi da je Bosna povijesno srpska zemlja, što je, navodno, utemeljeno na tome što su Južni Slaveni naselili Balkan u sedmom stoljeću, a kao dva najveća plemena navode se Srbi i Hrvati.

"Bosna je bila srpska i samo srpska. Nije bilo nijednog muslimana i to 500 godina, sve dok Turci nisu osvojili Balkan", navodi ubojica. Press piše kako se Breivik lukavo koristi povijesnim činjenicama kao onima o poturčenju Srba i Hrvata, kako bi pronašao opravdanje za svoje sumanute ciljeve.

Dalje navodi da su Albanci porazili Srbe tako što su rađali tri puta više djece i državnom politikom koja je vođena protiv srpskog stanovništva. Monstrum je usporedio i Židove pod nacistima u Njemačkoj sa Srbima danas pod Albancima na Kosovu.

Odluku velikih sila da Kosovo postane samostalna država Breivik naziva neoprostivim potezom i tvrdi da je to samo još jedan korak u islamizaciji Europe. On za Albance tvrdi da su "poznati kao kriminalci koji se bave prodajom droge".

Kao rješenje, monstrum je ponudio protjerivanje svih muslimana iz Europe i postavljanje nacionalističkih vlada koje bi postavile "sistem između liberalnog i konzervativnog".

Mislim mogao se pozvati i na prodor Arapa u Španiju.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2011, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Milanko Djeric je napisao:
za nekih 10,20,30 godina biti isplivavanje PRAVE ljevice na vrh u evropi.

Ljevica je odavno na vlasti i sve više i više ostaje bez argumenata, emigranti su zauzeli evropu, ne žele da rade i žive na socijali, ne žele ni da se prilagode već traže da se evropa prilagodi njima, a kote se ko pacovi.

Dakle izvjesno je da vrijeme desnice dolazi, u početku će to biti malo bliže centru ali kako se stvari budu zaoštravale biće sve extremnije, ljevica je prnula u fišek, imali su šansu i zasrali su, Evropa, evropska kultura u evropski način života se raspada pod teretom zaostale emigrantske bagre, i sve postaje gore, a ti dođoši sve su drskij i sve više zahtijevaju, sve to pogoduje desnici, a i prirodno je da se kod ljudi razvija odbrambeni mehanizam.

Zamislite da smo srednje bogata zemlja i da se u BL natrpa gomila nekih turaka, arapa, šiptara i ostalih koji ne žele ni jezik da nauče, sisaju socijalu, nameću svoju kulturu i svoj način života zloupotrebljavajući zakone i gostoprimstvo, a kote se ko ludi, normalno bi bilo da se ljudi brane od toga i da se situacija radikalizuje, pa zašto drugačije očekivati u EU, a sada u ovom slučaju i kroz istoriju vidjeli smo da ti fini evropljani znaju itekako biti ludi i divlji.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 315 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]