MurierNoir je napisao:
Pozdrav

Vjerujem da je ovo pitanje vec postavljano, ali nisam mogla da ga pronadjem :/ Na prvoj sam godini fakulteta (zapravo sad sam vec i zavrsila), Medicinski je u pitanju, pa me zanima, ako neko zna koliki je prosjek potreban za stipendiju? Cula sam da je kriterijum povecan na 9.00, sad ne znam misli li se na opstinsku ili Jelicevu... hvalaa

Prosle godine je povecan kriterijum za opstinsku stipendiju na 9.00, plus sto su napravili dosta izmjena tako da moras ispuniti jos uslova da bi je dobila.
Uslovi od prosle godine za opstinsku stipendiju:
Citiraj:
Студенти који конкуришу за стипендије за успјех на студију, морају испуњавати следеће посебне
услове:
a) студенти прве године студија - да су последња три разреда средње школе завршили са одличним успјехом
б) студенти друге и виших година студија – да су положили испите из претходних година студија са просјеком оцјена 9,00 и више.
Као доказ о испуњавању наведених посебних услова ученик прилаже:
- копију свједочанстава задња три разреда средње школе,
- потврду о просјеку оцјена са високошколске установе,
- потврда/увјерење о висини мјесечних прихода по члану породичног домаћинства
- кућну листу
Za ministarsku stipendiju je potreban 8.50 prosjek, ali mislim da prosle godine niko nije dobio stipendiju sa prosjekom manjim od 9...
Ташко je napisao:
Koje, navodno, od prosle godine moras vratiti... Taki zakon dosao na snagu ja mislim.
Da, pare se moraju vratiti ako hoces da dobijes ministarsku stipendiju, al' jbga bolje ih vratiti nego izgubiti ministarsku.