banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 11:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 153 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2003, 20:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:46
ala, pa ljudi nemojte se bojati voznje sa mnom, samo se dobro vezite :lol: :lol: :lol:
sto se tice pjesaka, ma salila sam se, u stvari, nisam, jer sam mislila na to da me nervira sto izlijecu pred auto koje je oznaceno da njim upravlja neko ko nije siguran, pa me nervira sto ne misle malo o tome. :x
ja sve kontam o toj kocnici, al nikako da isprobam, zato sutra u osam, kad imam cas, sve ce da se pokusa :D btw. ovo je upozorenje za one koji misle da izlaze na ulicu u to vrijeme, bolje nemojte :D :D
sto se tice pitanja, ma i ja davim ovog svog, al to mi nije dovoljno, pa reko da malo i vas upitam koju :lol:
sad znam zasto i ne gledam u desni retrovizor, pa nikad nemam nekog s desne strane, nisam vozzila jos u dvije trake, u stvari jesam malo na tranzitu, ooops, jesam i kod faksa, moram poceti gledati i taj drugi... :oops: :lol:
e da, kod parkiranja, kod garaze tacnije, kaze instruktor skroz bez gasa, a znate koliko se onda trese, mada, imam osjecaj da kad bih i stala na gas, da bih pukla u onaj stap ili sta vec
e sad, pa ja da imam automatik ne bih ucila na golfu da vozim... zar ne?
eto, toliko o tome, ne znam sta bih jos prokomentarisala, osim onog sto je neko rekao da se ne ljutim, ma jok nisam ja od takih, samo opusteno i napadajte, pa mozda i ja polozim iz cetvrtog :lol: :lol: :lol:
pozdrav svima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2003, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
shicy je napisao:
jer stvarno nisam dozivjela daje auto krenulo a da se nije bar malo zatreslo... u pitanju je golf 2, bijeli, pa reko da nije mozda kao star i tkao to...

golf dizel II u vecini slucajerva trese kad krece, tj. trese mu se instrument tabla , to je mana tih auta inace, nemoj da te to buni.

Ja sam polagala na Jugi 55 :D i meni je mjenjac ispadao iz prve brzine u ler ...u sustini bolje da se ucis na loshijem autu, da osjetis sta se sve moze desiti, nego da sjednes u golf IV i da ucis gradsku voznju :o

na bolje auto se jako lako nauciti....

i josh nesto moram da dodam, da otkako se desio onaj nemio dogadja j i smrt djecaka koga je pregazio autobus, ...kada god prodjem autom pored te raskrsnice u gradu.....jako mi je tesko.... :cry: :cry:

i kao vozac (vec 5 godina ) i kao pjesak....porucujem svima da budu strpljivi i da postuju propise na cesti a ne da se sile po putu....
:mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2003, 20:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
shicy je napisao:
e da, kod parkiranja, kod garaze tacnije, kaze instruktor skroz bez gasa, a znate koliko se onda trese, mada, imam osjecaj da kad bih i stala na gas, da bih pukla u onaj stap ili sta vec

Sve je stvar osjecaja, ali kod benzinaca u sustini konstantno moras drzati gas. Starija auta se ugase a novija poprilicno tresu (isusio na GOLF IV, kad sam pokusao ici uz brdo u nazad).

shicy je napisao:
e sad, pa ja da imam automatik ne bih ucila na golfu da vozim... zar ne?

Vjerovala ili ne postoji i Golf II automatik :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2003, 21:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

misk0 je napisao:

Vjerovala ili ne postoji i Golf II automatik :)

misk0, beliv me :D postoji!!!!! u benzinac verziji, 91 godiste, ja se vozila dosta puta u pomenutom....
takodje ima i dosta neke elektronike, nekih chipova, znam da je frka bila svaki put kod majstora zbog toga .... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2003, 21:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

gipsy_girl je napisao:
misk0, beliv me :D postoji!!!!!

A sta sam ja napisao ??

gipsy_girl je napisao:
takodje ima i dosta neke elektronike, nekih chipova, znam da je frka bila svaki put kod majstora zbog toga .... :-?

Pa manje vishe svi golfovi od 90e imaju vishe elektornike nego prethodni (ne znam tacan prelaz)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2003, 23:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Od februara '90 vecina Golf-ova ima prilicnu kolicinu elektronike. Sa druge strane GTI verzije imaju gomilu elektronike vec od septembra '87, mada je imaju i neki stariji modeli (to je zato sto su vlasnici uglavljivali kojesta u njih).

Mislim da je jedina automatik serija Golfa II 1.6 benzinac (ispravite me ako gresim).

Evo da i ja dodam nesto za kvacilo i kocnicu. Vozim prilicno dugo i jedino sto nemam je D kategorija. Mozda nekome pomognem svojim "dodatkom". U naglim kocenjima (znaci kada se trudis da izbegnes sudar ili tako nesto) obaveno treba pritisnuti i pedalu kocnice i kvacila (po mogucnosti zajedno, jelte). Razlog za to je cinjenica da ukoliko pritiskom na kvacilo nije "odvojen" prenos snage na tockove motor vozila i dalje "vuce", tj. klipovi i dalje rade (a koliko ce raditi zavisi od obrtnog momenta pri datom broju obrtaja - mrzim tehnicka objasnjenja). Ovo se ne desava kada se pritisne kvacilo. Tada kocnica zaustavlja vozilo, a inercija je jedino sa cime se "bori". Kada se vestaci neka saobracajka ovo je jedna od stvari koje se gledaju... isto kao sto se cinjenica da li je bilo crveno ili ne, da li je neko dao zmigavac ili ne i sl. utvrdjuje analizom zarne niti...

Nadam se da vas nisam ugnjavio... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2003, 10:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

misk0 je napisao:
A sta sam ja napisao ??

hehhe ok, ja sam previdjela od jucerasnjeg umora i putovanja 8) pa sam te pogresno skuzila....

a sto se tice ovih retrovizora.....okretanja glave i pogleda...

bitno je da napocetku znas da to trebas raditi a ato aksnije to radis i nesvjesno....
jedno auto mi uopste nema desno bocno ogledalo :D (nikako da ga postavimo), a drugo auto ima, i odna kad njega vozim obozavam da koristim elektoronsko pomjeranje gore-dole, lijevo-desno i mrtvog ugla apsolutno nema :P
kad se prakiram, iako je auto skoro 6 m ali servo volan cini cuda onda koristim retrovizor, i bocna ogledala najcesce skoro da i nema potrebe za okretanjem :D ali zato za golfa, jugu i slicna vozila treba vishe snage i umijeca, zato kazem da je lako na boljem autu voziti a teze na starijem modelu.....

a sto se tice odvajanja kvacila , napisacu neke svoje spoznaje....
ja bar kad sjedam prvi put u neko dugo auto, uvijek papucicu gasa pritiscem malkoo jace, a sporije odvajam kvacilo i onda fino se osjeti granica kad ga odvaja i uvijek fino krenuti, nema gasenja, niti trzanja....bilo da je rijec o fici,stojadinu, jugi, golfu, mercedesu,novim modelima bmw,peugeuta, kombiju ili mini hladnjaci :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2003, 15:10 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 24 Avg 2003, 07:38
Obavezno usporiti kad se prolazi pokraj autobusa jer se vrlo lako moze desiti da neko ne pazeci izleti direktno na vasu haubu...
Postoji i Golf II D automatik kojeg sam vidio proljetos u Mostaru i poslije sam citav dan imao onaj blesavi upitnik iznad glave. Nisam znao da li da se smijem ili da placem...
Iz petog puta polozio C, obarali me zbog razloga tipa: Opusteno vozisi obratno ili slicne gluposti. Uglavnom svima je bilo slicno tih godina jer su komisije nabijale lovu auto skolama a i sebi samima. Uglavnom se padalo zbog stvari koje nemaju blege veze sa znanjem propisa i umijecem voznje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2003, 21:00 
Pripravnik
Pripravnik

ma nema, potpuno sam zadovoljna, sad sam naucila da postoji i golf 2 automatik, tako da... faca sam...
nego, moram da objavim jedno veliko otkrice jutros na casu, znate da sam se zalila da nesto steka kod kvacila, da se auto trese i to, e pa nije bilo do kvacila, nego ne stisnem dovoljno gas :lol: :lol: :lol: uzas, ja se kao u pocetku isfuravala jer se cuje onaj ruzni zvuk kvacila i gasa zajedno pa ako onda lakse na gas, tako da sam ga izgleda skroz zaboravila, ali sad je velika tajna uspjeha otkrivena i ima da vozim bez treskanja, mislim nema sanse skroz bez treskanja, ali bar manje...
btw. probavala sam i fazon kocnica prvo, i uci polako, iako jos uvijek ne mogu da se naviknem, neko je spomenuo da je momak naucio tako sto je na starcevici kad je trebao zakociti prvo stisnuo kvacilo, na onom brdu, bas kontam, pa ja gore dignem noge u vazduh kad auto samo ide, jes da moras malo kociti, ali nista drugo ne treba
koja spoznaja, prosvjetlili ste me skros :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2003, 13:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
shicy je napisao:
nego, moram da objavim jedno veliko otkrice jutros na casu, znate da sam se zalila da nesto steka kod kvacila, da se auto trese i to, e pa nije bilo do kvacila, nego ne stisnem dovoljno gas

heh..rekoh li ti ja.. :D
samo naprijed shicy.. :D ..nemoj da te je strah da isprobavas, instruktor je tu..samo se opusti i sve ok.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2003, 15:47 
Majstor
Majstor

Kad polozis, vodis nas sve u kafanu 8) Svi imamo i po koji kafanski savjet koji dobro dodje ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2003, 18:10 
Pripravnik
Pripravnik

neo26 je napisao:
Kad polozis, vodis nas sve u kafanu 8) Svi imamo i po koji kafanski savjet koji dobro dodje ;)

:D :D :D
kako neki znaju iskoristiti situaciju, a kad sam rekla da vas vozim na voznju niko se nije obradovao...
joj joj

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2003, 18:24 
Majstor
Majstor

Evo prihvatam ja, ali pod uslovom da imas veeeeeliko auto i ispravan pojas na zadnjem sjedistu ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2003, 20:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

neo26 je napisao:
Evo prihvatam ja, ali pod uslovom da imas veeeeeliko auto i ispravan pojas na zadnjem sjedistu ;)

i exer od 4 cm ispod pedale gasa, tako da mozes stisnuti tek toliko da prebacis u vecu :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2003, 21:48 
Majstor
Majstor

Te mehanicke problemcice cemo rijesit tako sto cemo jednostavno skratiti
sajlu gasa
;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2003, 16:23 
Pripravnik
Pripravnik

hehehe
e raja, ima nesto novo, samo nikako da vam javim
naime, u petak sam prvi put uspjela da krenem na semaforu normalno, da se auto ne zatrese... koje otkrice :o :o :lol:
a sto se tice kocnice, ma to sam usavrsila, nije bilo tesko samo malo promijeniti redosljed, umjesto kvacilo kocnica, sad ide kocnica kvacilo
hihihi
uspjeh zagarantovan, daj boze iz treceg :oops: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2003, 16:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

shicy je napisao:

Zaustavlja pandur Shicy i pita je :
- Mlada damo jeste svjesni da ste pogazili 6 pjesaka
Shicy :
- Sto ? A koliko smijem ?

8)

Samo napred i pazljivo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2003, 12:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

shicy je napisao:

treca sreca :wink:

mada ja znam jednu luzerku koja je 10 puta okinula na voznji, ne znam da li je i akd je polzila jer je nsiam vidjala poslije na svu moju srecu :D ali je zato u 7 sati ujutro nasminkana i obucena kao za vecernji izlazak.....
instruktori prate sve momente tvoje licnosti , kako postupash i kakav utisak odajesh ...

ja polozila iz prve, po snijegu na svoj 18-ti rodjendan (eto da se pohvalim 8) )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2003, 15:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
gipsy_girl je napisao:
ja polozila iz prve, po snijegu na svoj 18-ti rodjendan (eto da se pohvalim )

rekoh ja da uvijek ima boljih :D

gipsy, to ti je bio poklon za 18 rodjendan sigurno :wink:
zezam se naravno, svaka cast. :D

mada po mom misljenju, mnogo je lakse poloziti kad je lose vrijeme, zimi, po snijegu, tad se mnoge stvari "tolerisu" mnogo toga prodje ne opazeno od strane komisije..primjer okretanje voznjom u nazad..max. dozvoljeno 40tak cm od ivicnjaka(koliko me sjecanje sluzi)..a obzirom kako su nam komunalci azurni.. :roll:
Ljeti kad su uslovi za voznju idealni, i komisije obracaju paznju i na najmanje sitnice, nemam nista protiv. Ja sam ih ostavila bez teksta..dok se nismo parkirali ispred Skorpiona, tad su uspjeli odapeti "cestitamo, polozili ste, sretno i pamet u glavu", (cisto da se pohvalim.. 8) )
Sto se srece tice..potrebna je u svakom slucaju, al bez znanja voznje, tesko da moze sama donijeti dokument zvani "vozacka dozvola".
:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2003, 16:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

malesevich je napisao:
mada po mom misljenju, mnogo je lakse poloziti kad je lose vrijeme, zimi, po snijegu, tad se mnoge stvari "tolerisu" mnogo toga prodje ne opazeno od strane komisije..primjer okretanje voznjom u nazad..max. dozvoljeno 40tak cm od ivicnjaka(koliko me sjecanje sluzi)..a obzirom kako su nam komunalci azurni..

Pa sta mislis zasto se tolerisu ? :)
Mislim da se ni tu ne tolerishu zmigavci, stop i slicne stvari koji su od vece vaznosti od toga koliko blizu ivicnjaka vozis.
Kao sto si i sama rekla kad je snijeg onda nema ivicnjaka, cesta je suzena, vlazna i to jednom pocetniku itekako otezava voznju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 153 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]