banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 14:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Windows ME?
PostPoslato: 06 Jul 2011, 14:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2010, 11:27
Pazi ovo, uspio sam instalirati bez download-a butabilnog Windows-a Me. Pazi sad kako sam uspio:
Znaš zašto nije mogao prepoznati particije i optičke uređaje kod butovanja?

Particije hard diska nije mogao prepoznati jer su formatirane kao NTFS, tako da sam opet instalirao Windows XP i formatirao kao FAT32 i sada je kod butovanja prepoznao particije, ali i dalje nije prepoznavao optičke uređaje tako da i dalje nisam mogao instalirati Windows Me. Međutim, ja sam se sjetio da kopiram CD Windows-a Me na hard disk i odatle pokrenuo setup.exe i instalirao ga.

A optičke uređaje nije mogao prepoznati zato što kod butovanja nije bilo one opcije ''Boot with CD-ROM support'' jer je to butabilna disketa od XP-a. Napravio sam butabilnu disketu u Windows-u Me (start-up disk) i kod njega ima opcija ''Boot with CD-ROM support''.

Windows Me je stvarno ROFLMAO, za pola sata mi se par puta nakratko zaglavio, ali vrijedilo je da ga instaliram jer mi je to bio prvi sistem na prvom kompu pa sam htio da se podsjetim slika, izgleda, odnosno ukupnog interfejsa i da probam tu neku staru igru. A smiješan je grafički interfejs, baš je zastario i ružan u odnosu na Windows 7, neuporedivo je...
Hvala Dejo na pomoći. Živio!

dtb_pro je napisao:
DELLBOY je napisao:
za početak fortmatiraj disk u FAT32 ne u NTFS

Hard and Heavy je napisao:
P.S. Pokrenuo sam instalaciju XP-a i obrisao sve particije i ostavio ''unpartitioned space'' misleći da možda to smeta, ali neće opet, samo piše Invalid drive specification. Ali nebitno, probaću sa virtual. ili butabilnim diskom Me.

Pa rekao sam mu da proba Hiren's-om prvo napraviti FAT32 particije, ali mislim i da je ovo što je uklonio particije dovoljno. Ne vjerujem da ga disk zaglupi u toj mjeri da nema slobodnog slova da vidi optiku, odnosno CD sa WinME na sebi. A kad pokrene instalaciju WinME neka onda particioniše disk pa vidi ima li problema.

Nisam vidio da si napisao da treba FAT32, jbg. A nisam bio u prilici da skinem Hiren's, ali nebitno, sada sam uspio. :D

The sun the moon the stars all bear my seal.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]