'Vako, da ti kazem nesto:
lolipopka je napisao:
U pitanju je "konstantno mlaćenje prazne slame" i "presipanje iz šupljeg u prazno", na koje sam sebi dala pravo da odgovorim....
Ako ovo smatras mlacenjem prazne slame i presipanjem iz supljeg u prazno, a odgovaras na to, onda ispadas jos gora od svih ostalih koji to rade jer si ti svjesna toga i namjerno se u to upustas...
lolipopka je napisao:
I ne vidim zašto ne bi bilo moguće da zarađujem novac prevođenjem literature, pisanjem seminarskih i diplomskih radova????
Mozda zato sto nije legalno za druge pisati seminarske i diplomske radove... ni za tebe da to radis, ni za one koji to koriste i predstavljaju tudju intelektualnu svojinu kao svoju...
lolipopka je napisao:
a mene se ti mani... I, mog Apeirona, i moje Vukove diplome, i moje gimnazije...
Ocito je da nemas pojma o raspravi bilo koje vrste, a kamoli forumskoj... Ako si te informacije navela kao neki argument, onda lolipop, a i svi ostali, imaju prava da se hvataju i tvog Apeirona, i tvoje vukove diplome, i tvoje gimnazije.
Na stranu sto ti taj argument zvuci kao: "Meni je uciteljica dala peticu iz kontrolnog, ja znam najbolje"
Sto se tice price o privatnim i drzavnim fakultetima - tacno da i na drzavnim ima javasluka, mita, korupcije i cega sve ne, ali znas zasto toga "nema" na privatnim? Zato sto se sve to vec podrazumjeva pod normalno funkcionisanje privatnog fakulteta: neznanje i javasluk vlada zato sto svako pri upisu na fakultet uplacuje "mito", tako da to sve funkcionise po automatizmu.
Druga stvar, tvoja prica ovde o privatnim fakultetima nece mnogo ljudima promjeniti misljenje jer vecina je imala nekog kontakta sa istim - profesorima, studentima ili su i sami isli na privatni fakultet. Meni je dovoljan primjer istog profesora koji je meni predavao na drzavnom i mom dobrom prijatelju na privatnom. Na drzavnom, nas je 30ak doslo na ispit i polozilo svega 3-4 osobe... Ne kazem nista - nismo naucili, nismo znali, ko nas j*be. I treba nas oboriti. Kod mog prijatelja na privatnom taj isti profesor dolazi na pismeni ispit i ide od jednog do drugog studenta i daje im odgovore na pitanja, da bi im na kraju pismenog rekao, parafraziram: "Ja sam ovde da se pobrinem da vi prodjete ispit".
Tako da nakon mog licnog iskustva nikakvo tvoje pricanje o tome kako price o privatnim fakultetima nisu istinite i da su to divne obrazovne institucije, ne prolazi. Jedina razlika izmedju privatnih i drzavnih jeste sto na drzavnim to neznanje, mito i korupcija je donekle izuzetak od pravila i nesto protiv cega se treba boriti, dok je na privatnim fakultetima sve to zakonski priznato pravilo.