Nesto sto vjerovatno muci pola ljudi ovdje. Isprobao sam razne metode, od korektivnih vjezbi, foriranog drzanja ispravnog stava, teretane sa naglaskom na jacanje kompletnih misica ledna i ramena (ukljucujuci i rotatore i ostale sitne misice), nista nije dovoljno pomoglo. Cim bih provodi duze od par casova dnevno za racunarom, bol je bio grozan, nekada nije ni prekidao, sto je jako nezgodno ako ste poslom vezani za koristenje racunara. Takodje se pogorsavao na putovanjima, doslovce nisam mogao sjediti u sjedistu duze od par sati, da ne pocne tupi bol u predjelu desne plecke, sto se znalo siriti i na vrat, trapez i rame, i onda bi trajalo tako danima, morao bih potpuno apstinirati od sjedenja da bi se bol uklonio.
Rjesenje moze zvucati telesopski glupo, ali je mene rjesilo dugogodisnjih muka, a dovoljno je jeftino da vrijedi pokusati.
Dormeo jastuk. Da, tako jednostavno, obicni anatomski jastuk. U roku od par sedmica bol je u potpunosti nestala, sada znam malo imati bola u desnom trapezu (drzim misa desnom rukom) ali to je kad zaista pretjerano sjedim za racunarom. Malo je nezgodno u pocetku, ko je navikao da gleda TV pred spavanje, morace podbaciti ruku pod glavu (jer u protivnom moze jedino vidjeti plafon zbog oblika i zavaljenosti jastuka).
Za tridesetak KM, koliko kosta u Merkatoru kada je na akciji (sto je jako cesto), vrijedi pokusati, nadam se da cu pomoci ovim nekome da se rijesi bolova.
Molim vas samo, ako jos ljudi na ovaj nacin otkloni bolove u vratu/ledjima/ramenima, da stavite temu kao sticky.
|