Ma niko ne govori o dve ili tri stranke, iako ja recimo iskljuivo smatratm Socijalisticku partiju RS jedinim pravim nosiocem tekovina NOB-a. Ali to je duga prica. Isto nije problem ni Barasin kao on licno.
Problem je u tom da se SDP godinama unazad pokazao izuzetno spremnim na podemetanja.
Slucaj Barasanin: Neko auto je cekalo xxx vremena na prometnoj ulici na samom ulazu u Tuzilastvo u BiH. Unutra je bio neko sa kamerom? Cija je ideja bila da na sam ulaz u tuzilastvo postavi spijuna i uhodu? Ko je znao da su ovi likovi kod Barasanina i ko je u roku odmah cijelo snimalnje izorganizovano. Pazi, mi ne znamo zbog cega su oni bili kod njega, niti cija je incijativa tog sastanka. Da sam ja tuzilac, ne bih bjezao od susreta sa sumnjivim likovima ukoliko bi to pomoglo u istrazi. Osim toga nisu se sastali u nekoj skrivenoj zabiti, vec u zgradi Tuzilastva.
Slacaj Internacionale:
Sinoc ekspresno na sa-x ide intervju sa nekim smokljanom iz SDP-a u kome je blago zacudjen jucerasnjom Dodikovom reakcijom na tu pricu oko SI. Nisu ocekivali da ce sam traziti da se SNSD iskljuci iz SI. Iako kaze da su ovo ocekivali, vidi se da nisu. Pazi, ocekivali!!! Znaci, radili su na tom.
Drugi dio price se odnosi na SDS, odnosno medijsku pripremu biraca SDP-a na moguci savez sa SDS-om. To pokazuje dve stvari, rovarenje izmedju SNSD-a i SDS (ocekivano). Ali to pokazuje i izostanak podrske stranaca. Da je imaju, ne bi ni pogledali u pravcu SDS-a.
Doduse, pitanje je koliko su guze nekim strancima dali za podrsku oko izbora federalne vlade? BH Telekom ili Elektroprivredu sa sve rudnicima? Ili mozda oboje? Pazi da im stranci nisu pomogli iz zelje da BiH bude prosperitetno, uspijesn i ekonomski stabilno drustvo
A mozda obecavaju i privatizaciju Elektroprivrede Republike Srpske? Ni kod babe nema dzabe, znas.