banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 22:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Avg 2003, 22:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
Nasao sam zanimljivu temu na drugom forumu pa evo da je i ovdje stavim.Dosta je njih ali evo,pade mi na pamet Mullholand drive.Ako neko,bilo za ovaj ,bilo za drugi film,razumio ili drugacije razumio film neka napise.Pogledajte samo topic Matrixa i koliko misljenja,detalja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2003, 10:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Zanimljiva tema.
I meni je prvo pao na pamet Muholland Drive :), eh kad se sjetim izraza lica ljudi koji su nakon filma izlazili iz sale, koja zbunjenost, koji upitnici iznad glava :)
Taj film je toliko konfuzan da su se mnogi i na drugim forumima žalili da ga nisu shvatili pa su pronalazili sajtove sa objašnjenjima filma, ja sam čitao jedno objašnjenja na nekoliko stranica ali na brzinu i nisam se udubio tako da nisam mnogo ni shvatio. Neki od onih koji su shvatili film kažu da je dosta dobar. Potred toga film ima neku specifičnu atmosferu, čak mračnu, čudno je režiserski ostvaren.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2003, 23:13 
Pripravnik
Pripravnik

Ipak taj film ima nesto.Koliko god bio neobican i nerazuman,nakon gledanja sam imao cudan osjecaj i dugo,dugo sam razmisljao o njemu.
Na pomenutom forumu se cesto spominje i Vanilla sky,ali po meni i nije toliko komplikovan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2003, 23:13 
Pripravnik
Pripravnik

Ipak taj film ima nesto.Koliko god bio neobican i nerazuman,nakon gledanja sam imao cudan osjecaj i dugo,dugo sam razmisljao o njemu.
Na pomenutom forumu se cesto spominje i Vanilla sky,ali po meni i nije toliko komplikovan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2003, 22:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Jul 2001, 01:00
kocka (the cube) definitivno.... narocito drugi dio

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2003, 23:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2001, 01:00
2001: A SPACE ODYSSEY

Ovaj film sam gledao barem 20 puta ... Svaki put kada ga pogledam otkrijem barem jednu novu Klarkovu i Kjubrikovu poentu, ali jos uvek postoji barem dvesta teorija o crnom monolitu, pogotovo o zadnjoj sceni filma... Ako je neko voljan, bio bih rad ucestvovati u raspravi o ovom filmu kao i vidjenje ostalih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2003, 23:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
I ja sam hteo da kazem za The Cube... koliko sam nakon prvog dela imao osecaj da sam glupav (jer je citava "posada" kino-dvorane delovala kao da im je sve kristalno jasno), toliko sam nakon drugog dela shvatio da sam savrseno normalan, a da je reziser idiot :D :D :D

Ne mogu reci bas ni da mi je Krug bio bas najjasniji (ali sam to popravio gledanjem Ringu-a... one japanske verzije)... e sad ne znam kakva je dvojka...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2003, 13:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
pomenuti the cube 2, matrix (oba), te 12 monkeys zahtjevaju jos dodatne analize. ak se jos neceg sjetim, napisacu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2003, 15:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
"Širom zatvorenih očiju", "Paklena pomorandža" (Kjubrik mi slabije ide), "Sve o mojoj majci", "Monster's Ball"...
To su neki filmovi koji su mnogima odlični. a meni su bez veze. Vjerovatni ih nisam shvatio...

Vrh

Tema posta: Kjubrik
PostPoslato: 20 Okt 2003, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Veliki broj filmova Kjubrik je radio po knjigama, pa je mnogo lakše razumjeti film nakon što se pročita knjiga (svi kažu da su poptuno razumjeli Odiseju tek kad su pročitali knjigu).
Neki od filmova koje nisam shvatio (bar ne sasvim):

Videodrome
Twin Peaks
Blue Velvet
Eraserhead
Pi (ali samo sam ga jednom pogledao)

itd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2003, 07:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2001, 01:00
Procitao sam knjigu, ali fora je u nekompatibilnosti izmedju iste i scenarija po kojem je radjen film ... Sam Klark je rekao da je scenario preradjivan i dopunjavan nebrojeno mnogo puta u toku snimanja samog filma ...
U knjizi npr. ne postoji uopste ona zavrsnica. I "2010: The Year We Make The Contact" ne daje odgovore na prvi deo, nego se radi o potpuno drugacijoj (i nadasve komercijalnijoj, akcionoj) prici.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2003, 10:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2002, 01:00
Mene baš interesuje kakvu je poruku David Lynch htio prenijeti u Muholland Drive-u.. gledao sam film više puta i stalno mi se pojavljivao već spomenuti upitnik nad glavom. Pogotovo me zaintrigirala ona scena kad Rebekah del Rio izvodi onu fantastičnu pjesmu "Llorando" (inače u originalu Roy Orbison - Crying) i nakon toga pada na pozornicu... a one dvije "što se puno volu", :D one rikavaju od plača... Može li mi neko dati svoje tumačenje te scene?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2003, 10:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

s tripy je napisao:
Može li mi neko dati svoje tumačenje te scene?

Taj film sam gledao samo jednom i izašao sam iz kina sa velikim upitnikom iznad glave. Oni koji su shvatili film kažu da je dobar. Na internetu se može pronaći tumačenje cijelog filma pa ako te interesuje pokušaj pronaći.

Sad sam na brzinu na netu pronašao ovaj sajt, možda ti može pomoći

http://www.tonystuff.co.uk/mdrive-spoilers.htm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2003, 15:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2002, 01:00
Hvala, ali ne osvrću se previše na tu scenu (možda zato sto je nisu smatrali važnom. Meni treba više podataka (i mišljenja) o konkretnoj sceni, pošto radim neki rad na tu temu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2003, 22:22 
Pripravnik
Pripravnik

Ima u toj pjesmi jedan stih ali sam ga zaboravio,jer sam davno gledao a bitan je.Nesto,sve je laz ili san...ili slicno pa tako i ono njeno pjevanje kada ona pada a pjesma nastavlja.Tada i glavne glumice pocinju shvatati svoj identitet...Davno sam gledao pa se ne mogu ni sjetiti svih detalja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2003, 23:02 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Avg 2003, 00:06
meni je monsters ball cudan film, da ne kazem bezzeze. ili ja to ne kontam ili... ne znam. pa ribi umre sin a ona se u sljedecoj sceni kao tjesi i odjednom (u pola sekunde) krese se s onim likom. pihh konta li tu neko sta?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2003, 00:22 
Pripravnik
Pripravnik

Taj film je samo prikazao dio zivota jednog grada i jednog para spojenog tugom .Jedina nejasna scena bi mozda mogla biti zadnja ali ja mislim da su htjeli reci da ravnopravnost crnaca nikada nece biti postignuta i da njih dvoje ako zele biti zajedno moraju se pomiriti da nece zivjeti " dugo i srecno do kraja zivota"(u pitanju je bijelac i crnkinja) vec ce biti izlozeni kritici i komentarima.
A to sto je spavala sa njim...bijeg od tuge.Neko se drogira,neko place,neko vristi,neko se zatvori u sebe a o na je eto bila sa njim.Mislim da nema nikakvo posebno znacenje ta scena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2003, 17:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Vezano za konfuzni Mulholland drive evo jedne diskusije sa Serbiancafea na kojoj je izneseno tumačenje filma pa ako nekoga interesuje neka pogleda

http://www1.serbiancafe.com/diskusije/m ... 2.shtml?18

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2004, 22:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Feb 2004, 22:16
ne znam za vas, ali Flying Dutchman je film toliko umobolan da te tjera da ga gledas... iako malo sta moze da se razumije

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]