Kako se još neko nije sjetio da napravi parking na mjestu gingko biloba.
Neće doći do kraja svijeta ako se osuši, sruši, ... jedno drvo, ali grada sa novom gradnjom definitvno gubi epitet zeleni grad. A ljudi se ponašaju kao potpis od Taška.
Ali što ne bi jedno drvo postalo simbol oko čega bi se ljudi okupili i pokušali ozbiljnije uticati. Naravno da će odmah naš mentalitet sa podozrenjem gledati na to, i pomisliti da je to nečija promocija. Sličan mentalitet će i pokušati da se promoviše. Ali je sve bolje od blejanja.
Proljetos sam vidio kako ljudi zaobilaze čovjeka na trotoaru, koji ne može da ustane. A pokušava da pređe ulicu. Na prvu ne možeš znati da li je bolestan, pijan, .... kao da je to bitno. Da li treba da padne na ulicu i da naleti auto na njega? Dok nisu naišli neki srednjoškolci, niko ni da me pogleda dok sam pokušavao da ga podignem. Očekivati da će ista masa reagovati zbog nekog hrasta, tamo u nekoj ulici, ...
Ko je meni kriv što imam lijepa sjećanja iz djetinstva kada sama živio u NV. I kasnije. I hrast, i Picin park

Meni će ostati moja sjećanja. Njima će ostati parking, beton, ...
Ja ću imati osmijeh kada prođem i sjetim se kako sam se igrao tu kao dijete. Oni će biti nervozni jer im je neko zauzeo parking mjesto....
I da, ako je šuma potiče iz doba neolita ne mora značiti da je i zadnje drvo te šume iz istog doba. Kako kažu, neko ne vidi šumu od drveća, dok neko vidi šumu i od jednog drveta.
Duboko si me razočarao Zoka
Gdje je onaj forumaš koji je pokrenuo
ovu temu