banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 06:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 121 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jun 2011, 00:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
7 od 9 ko si sad ti?

Ja sam Veliki Kobreti, drago mi je!

Odgovor na tvoje pitanje je:

OZBILJAN SAM

Zasto dizati prasinu oko jednog drveta, kad ih ima na stotine i uvek se moze zasaditi jos, bolje se brinuti o nekim vaznijim shitovima koji se desavaju u ovoj zemlji kriminala, korupcije, pedofila, silovatelja, ubica, pedera i svakakvih bolescina nego brinuti za nekim tamo hrastom..

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 00:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
:lol: to je bilo retoricko pitanje, ali sama sam kriva..nevermind, odoh ja odavde na vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 00:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

seven of nine je napisao:
:lol: to je bilo retoricko pitanje, ali sama sam kriva..nevermind, odoh ja odavde na vrijeme.

Damn, zasto zene postavljaju ovako GAY avatare pa pomislim da se neki pedercic tamo zahebava sa mnom...

OK.. navrati posle da malo procaskamo :)

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 00:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
A što onda ruše isti taj hrast, ako ne treba da se bave hrastom nego nečim drugim?
Hrast nikome ne smeta, a naročito nije smetalo drveće kod muzeja. Isto tako ne bi smetalo na golom parkingu ostaviti jedno mjesto barem na kojem će drvo staviti, jedno drvo nikome ne smeta! Ove nove gradnje su sve opkoljene betonom, bez i jedne travke i drveta, djeca se po parkinzima igraju... Samo čekam kad će i onaj Vrbas zasuti betonom da i tu parking naprave.
Sreća pa je sad u regulacionom planu pravljenje nekih podzemnih parkinga, dobro je da se i toga neko sjetio, da barem nešto iznad ovog tla ostane.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 00:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

MonaLisa je napisao:
A što onda ruše isti taj hrast, ako ne treba da se bave hrastom nego nečim drugim?
Hrast nikome ne smeta, a naročito nije smetalo drveće kod muzeja. Isto tako ne bi smetalo na golom parkingu ostaviti jedno mjesto barem na kojem će drvo staviti, jedno drvo nikome ne smeta! Ove nove gradnje su sve opkoljene betonom, bez i jedne travke i drveta, djeca se po parkinzima igraju... Samo čekam kad će i onaj Vrbas zasuti betonom da i tu parking naprave.
Sreća pa je sad u regulacionom planu pravljenje nekih podzemnih parkinga, dobro je da se i toga neko sjetio, da barem nešto iznad ovog tla ostane.

alo bre liso kakvu ti pravdu zavodis, ako hoces zelenilo idi fino u sumu, nama preostaje da se modernizujemo..
taj stari hrast ionako nicemu nije sluzio, zelenilo imas po parkovima, oko rijeka i u prigradskim naseljima,

u zagadjenoj gradskoj sredini ni macke ne uspijevaju a kamo li biljke, i trava po gradu je vjerujem radioaktivna,
zato fino preseli se u neko selo i umri zdrava.

sta da ti kazem, i ja bih voleo da sam onak na par kilometara od centra.. da neudisem onaj gradski smrdez svako jutro

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 00:21 
Stara kuka
Stara kuka

Stvar je u tome da je Banja Luka uvijek bio grad prepoznatljiv po zelenilu. Zašto ljudi vole takve gradove? Zato što su humani i topli, ugodni za život. Zato jer je lijepo proći putem pored koga je zasađeno drveće i zato jer jedan grad treba da čuva duh svog grada i taj hrast koji tu stoji od pamtivijeka, a ne da ga sasijeku!

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 00:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
@mona lisa- slazem se s tobom, ali izgleda da ljudi s godnama zakljuce da su neke bitke uzaludne, posebno kad su optereceni egzistencijalnim problemima. ali nadam se da u ovom gradu ima jos mladih i kreativnih ljudi koji nece ostati samo na rijecima i svoje bitke voditi do kraja, makar poceli i malim koracima, od jednog drveta pa dalje. svaka cas Levajcu na ideji.
a bitka sa kobrom je izgleda uzaludna, ali i to nesto pokazuje o nama i nasem drustvu danas. makar su mnogi forumasi pokusali i njima zelim srecu. :)

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 00:28 
Stara kuka
Stara kuka

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5sbTHeQ0SrY[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 00:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
seven of nine je napisao:
@mona lisa- slazem se s tobom, ali izgleda da ljudi s godnama zakljuce da su neke bitke uzaludne, posebno kad su optereceni egzistencijalnim problemima. ali nadam se da u ovom gradu ima jos mladih i kreativnih ljudi koji nece ostati samo na rijecima i svoje bitke voditi do kraja, makar poceli i malim koracima, od jednog drveta pa dalje. svaka cas Levajcu na ideji.
a bitka sa kobrom je izgleda uzaludna, ali i to nesto pokazuje o nama i nasem drustvu danas. makar su mnogi forumasi pokusali i njima zelim srecu. :)

potpis celog posta !

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 05:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ташко je napisao:
OFM, mogao bi prestati da seres.

Visio sam kod tog hrasta, prije 10 godina... Tu smo obavezno mijenjali slicice i zvjerlali u parkicu pored. Pohvale za Levajca i ideju.

Kako ne shvataš da je na mjestu gdje je sad tvoja ili bilo čija zgrada nekad možda bila trešnja ispod koje je neko prvi put ljubio, prva prijateljstva bla bla bla, so what jebote vrlo važno :roll:
Na drugoj temi kukate jer se neko parkira na trotoar, na trećoj jer nema dovoljno parkinga, na ćetvrtoj jer vam pišu kazne jer nemate parking, a ovde jer su sorili neko drvo da vam naprave parking, msm stvarno, a svi ste pobjegli ili vaši roditelji iz nekih selendri gdje ste imali drveća koliko hoćete i sad ste se tu raspekmezili zbog jednog jebenog hradta, kojem je usput istekao rok trajanja, smiješno.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 06:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
"...Lepo sam im rekao
Ne lomite mi bagrenje
Bez njih će me vetrovi oduvati
Pustite ih moraju mi čuvati
Jednu tajnu zlatnu kao dukati
Ne lomite mi bagrenje
Pod njima sam je ljubio
Bosonogu i odbeglu od sna..."

Šta je grad bez drveća? Pogotovo ako ima neku simboliku a ima koliko sam shvatila, jer se pričalo na ovom istom forumu kada je bio grb Banjaluke u pitanju - hrastov list.
Ako je taj hrast jedan jedini primjerak koji je ostao zašto bi ga neko uništavao zarad betonare za stanovanje?
Kažu nekad davno u mom gradu da se našao jedan boljševik na čelu grada i da je tražio da se svih 16 platana posiječe jer ovo je aman grad a ne selo?! a da se Njegoševa statua, inače pozelenjela od vremena ofarba u crveno. :) Srećom našao se još neko ko je drugačije mislio, tako da platani i dan danas stoje i neometano rastu.
Uvijek se nađe neko ko razmišlja u ovom fazonu:

"Da se pitam ja bih posjeko sve šume,
I za ukras postavio od traktora gume.
Kiselinom ja bih zemlju navodnjavo,
A decu bih svaki dan rentgenom slikavo!
Beton, beton, samo beton!
Beton nama treba,
Jer iz trave opasno nas ljuta zmija vreba!"

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 07:08 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
mala ispravka talija simbol je kestenov list jer je u dvije aleje i titovoj ulici pretezno to drvo zasadjeno
nazalost hrast umire i tu vjerovatno nema pomoci da je malbasic kontao da ga srusi tu bi se digla velika prasina ovako neko mu je vjerovatno sjebao korjenje ili mu je stvarno dosao vakat
btw. ovaj hrast je po nekim pretpostavkama preko 300 god. star

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 09:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Moja greška, sjećam se da je bio prijedlog za grb list nekog drveta, pa pomislih da je hrast.
Vjerovatno i jeste uništen u korijenu jer hrast može i duže od 300 godina da opstane.
Po mom mišljenju šteta, ne mora sve imati materijalnu vrijednost da bi se bilo sačuvano.
Kod nas su platani zakonom zaštićeni, kao i neke druge vrste drveća, npr. čempres. Iako ga ima skoro svuda ne smije se bez posebne dozvole sjeći.
U Dubrovačkoj rijeci, u mjestašcu Trsteno pored puta ima platan koga je zasadio kralj Tomislav prilikom svoje krunidbe. Deblo ne može da obuhvati 5 ljudi, stubovi podupiru njegove grane.

Evo nađoh i sliku na netu:

Spoiler:
Slika

a bio bi lijep parking da je nekome "pametnom" palo na pamet, srećom nije.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Je li ono ispred Milosevog konaka u BG isto plantan?

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 22:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
old fashion men je napisao:
Na drugoj temi kukate jer se neko parkira na trotoar, na trećoj jer nema dovoljno parkinga, na ćetvrtoj jer vam pišu kazne jer nemate parking...

A ti na svakoj temi seres.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo ga, baš se pitam gdje je dežurni govnojedac da se javi čim ja počnem srati :roll:

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Evo ga, baš se pitam gdje je dežurni govnojedac da se javi čim ja počnem srati :roll:

Kad bih se ja javljao svaki put kad ti pocnes srati morao bih biti na forumu 24/7.

A to mi se bas i ne radi.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 22:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ташко je napisao:
OFM, mogao bi prestati da seres.

Visio sam kod tog hrasta, prije 10 godina... Tu smo obavezno mijenjali slicice i zvjerlali u parkicu pored. Pohvale za Levajca i ideju.

Kako ne shvataš da je na mjestu gdje je sad tvoja ili bilo čija zgrada nekad možda bila trešnja ispod koje je neko prvi put ljubio, prva prijateljstva bla bla bla, so what jebote vrlo važno :roll:
Na drugoj temi kukate jer se neko parkira na trotoar, na trećoj jer nema dovoljno parkinga, na ćetvrtoj jer vam pišu kazne jer nemate parking, a ovde jer su sorili neko drvo da vam naprave parking, msm stvarno, a svi ste pobjegli ili vaši roditelji iz nekih selendri gdje ste imali drveća koliko hoćete i sad ste se tu raspekmezili zbog jednog jebenog hradta, kojem je usput istekao rok trajanja, smiješno.

Isuse.

Za tebe je Kobra direktor Vaseljene.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 22:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vodi ga kući :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2011, 00:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
U centru posječena dva zaštićena stabla kestena!

Citiraj:
Banjaluka: Posječena zaštićena stabla

utorak, 28 jun 2011 18:47

Slika

Dva zaštićena stabla divljeg kestena, koja se nalaze u blizini Muzeja savremene umjetnosti RS u centru Banjaluke, nepropisno su isječena tokom izvođenja radova na izgradnji poslovnog objekta.

Potvrđeno je to na vanrednoj konferenciji za novinare predstavnika Administrativne službe grada Banjaluka, na kojoj su oštro osuđene aktivnosti mimo prostorno-planske dokumentacije.

To je učinjeno u subotu, po odluci Lovačkog udruženja "Zmijanje", koje je investitor gradnje poslovnog objekta iz dva dijela, a suprotno mišljenju nadležnog Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa RS.

Gradska građevinska inspekcija je u ponedjeljak obustavila radove na dijelu objekta u neposrednoj blizini oštećenih stabala i sada se čeka da Zavod odluči da li će dati novo stručno mišljenje ili će ostati pri starom, koje nije ispoštovano.

Novak Petraš, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Administrativne službe grada Banjaluka, rekao je da su utvrdili da su izvršene nepropisne intervencije na dva stabla kestena od strane investitora gradnje. Tada im je predočeno mišljenje Zavoda o toj lokaciji, doneseno u maju ove godine.

On je rekao da je mišljenjem utvrđen obim intervencija i njime je investitor obavezan da za sve radove na stablima obavjesti Zavod, pa je konstatovano da investitor nije postupio kako je trebalo.

"Investitor nije obavijestio Zavod da počinje s intervencijom na stablima, vršio je nepropisno obrezivanje krošnje stabala i s iskopavanjem se primakao u neposrednu blizinu stabala", naveo je Petraš.

On je dodao da su s obzirom na to donijeli rješenje kojim se obustavljaju dalji radovi u blizini ova dva stabla i postavili inspekcijske trake.

Petraš je odbacio odgovornost gradskih vlasti za ovaj slučaj i rekao da su odgovorni i investitor i izvođač radova te dodao da je planom predviđeno da se prilikom izgradnje objekta stabla zadržavaju.

Verica Kunić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, oštro je osudila sve intervencije mimo izdatih odobrenja i mišljenja.

"Izgradnja je predviđena Regulacionim planom i njime je planirano zadržavanje stabala, ali nisu dati detalji njihove zaštite", rekla je Kunićeva.

Ona je navela da je 2010. godine izdato odobrenje za građenje i da ni u jednom od akata nije dato pravo da se interveniše na stablima.

"Investitor je tražio dozvolu za uklanjanje stabala jer mu smetaju, ali je nadležni zavod nakon toga propisao nivo intervencija na dva stabla, koji je, između ostalog, predvidio da se oko korijena formira životni prostor minimalno 2,5 metra, te da se izvrši orezivanje i redukovanje krošnje stabala maksimalno polovinu obima", rekla je Kunićeva i dodala da je investitor u petak upoznat s mišljenjem Zavoda, ali da je već u subotu mimo propisanog nivoa intervencije oštetio stabla.

Još je navela da se stabla nalaze mimo građevinske parcele samog objekta, na dijelu javne površine definisane planom.

http://www.banjalukalive.com/banjaluka/ ... tabla.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 121 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]