banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Jul 2025, 00:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Trazim posao
PostPoslato: 27 Jun 2011, 17:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
cobraunited89 je napisao:
@Choban

Plate nisu stvarno lose, ali mnogo je radnika neprijavljenih, tj na crno..

Ali boze moj, to je veliki plus za samu televiziju, znas li uopste koliko poslodavcu kostaju troskovi za jednog radnika (socialno-zdravstveno osiguranje itd)..

Pa pomnozi to sa 100 i videces koliki su troskovi na radnike na mjesecnom nivou, neracunajuci plate..

A od cega ces zivjeti kad ostaris??

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 17:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Citiraj:
_zoka wrote:
Znam o čemu pričam al' mi pun qrac svršenih filozofa,sociologa,nastavnika srpskog jezika/biologije/geografije/muzičkog,diplomiranih pravnika i ekonomista koji ne mogu naći postao kakav žele (min rad/max plata) pa kukaju li kukaju...

A šta ćemo sa takvima koji rade u struci, pa još na državnoj "sisi", a kukaju li kukaju... a znam i takve.

A ja nemam jednu od gore napisanih diploma

Znam i ja takvih slucajeva,to je sevap shuz u guz:)
a opet znam ih sa VSS koji bi radili za platu SSS,i to bi bili presretni.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

siki2086 je napisao:
@Choban

Ali boze moj, to je veliki plus za samu televiziju, znas li uopste koliko poslodavcu kostaju troskovi za jednog radnika (socialno-zdravstveno osiguranje itd)..

Pa pomnozi to sa 100 i videces koliki su troskovi na radnike na mjesecnom nivou, neracunajuci plate..

PIO,`oce bit toga uopste kad mi ostarimo?

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 17:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

insp_CaLLahan je napisao:
siki2086 je napisao:
@Choban

PIO,`oce bit toga uopste kad mi ostarimo?

Penzija ce biti, samim tim ce i biti neka institucija, a da li ce se zvati PIO ili nekako drugacije, to je drugo pitanje...

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 17:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Choban je napisao:
Imamo najmanje diplomiranih u regionu, a među nezaposlenima ima dosta sa diplomama.

To je zato što niko ne gleda šta tržište rada traži kada upisuje faks,nego gleda koji je najlakši fakultet,da to na guzove završi i uvali se na budžet negdje....Objektivno gledano FF treba ukinuti kod nas,a i pola društvenih odsjeka na ostalim fakultetima...Jbt pun biro dipl.seratora raznih profila,a država plače za stručnim kadrom iz tehničkih struka.....

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 17:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
_zoka je napisao:
Choban je napisao:
Imamo najmanje diplomiranih u regionu, a među nezaposlenima ima dosta sa diplomama.

To je zato što niko ne gleda šta tržište rada traži kada upisuje faks,nego gleda koji je najlakši fakultet,da to na guzove završi i uvali se na budžet negdje....Objektivno gledano FF treba ukinuti kod nas,a i pola društvenih odsjeka na ostalim fakultetima...Jbt pun biro dipl.seratora raznih profila,a država plače za stručnim kadrom iz tehničkih struka.....

Vala bas. Kad cujem da neko studira turizmologiju, dodje mi da se samoubijem. Tj, puca mi ona stvar sta ko studira, ali kad studira tako nesto, i onda se jos zali kako nema posla, i jos huli na drzavu, to mi je za shamara.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 17:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Siki

Pocetkom godine dug Fonda Pio je bio nesto preko 220 miliona km,a i dalje uzimaju kredite i pozajmljuju od Vlade pare ,koja ionako mora duboko da gurne ruku u trezor ne bi li izvukla nesto cvonjka sto nije oprano il` ukradeno,al meni je drago da jos ima takvih optimista u ovoj zemlji kao sto si ti.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 18:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2003, 17:28
svaki dan radim sa drzavom i najradije bi je poslao u tri materine kad vidim kako strucan i skolovan kadar zaposljava. = sveeeeeeeee za lovuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, i jos malo love.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 18:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
_zoka je napisao:

i sto je najgore vecina njih to upisuje da bi se uvalili na drzavne jasle :)
vecini nije do posla, samo do preturanja papira po rukama
realno, i Pravo i Ekonomiju (i drz., a pogotovo i priv.) bi trebalo staviti na "led" na nekoliko godina

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 18:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2003, 17:28
BSE je napisao:
_zoka je napisao:

realno, i Pravo i Ekonomiju (i drz., a pogotovo i priv.) bi trebalo staviti na "led" na nekoliko godina

sta reci dok su ljudi sticali diplome mi smo canteraliii :lol: :lol: :lol:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 18:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Zoka je u pravu za nekoliko stvari.
Državna firma je meka za neradnike i vezaroše, titula inžinjera u mtelu ti je jednaka tituli sera u Britaniji, zaradiš je i mlatiš kitom po vazduhu. Ništa ne radiš kurčiš se titulom i primaš platu boli glava a nikad te nema tu, jbg on je INŽINJER on ne treba da radi zato je školovan...
Imaš isto, primjer kod mene, likova koji se vode ko radnici samo da ne smetaju kod kuće tati i mami, a dođu popiju kafu i nema ih u toku smjene uhvate krivinu, a kad ukažeš na to - ćuti ne upiri prstom šta te briga! Al zato ti radiš za njih pa može proći...
Svi ti VSS što rade stalno se žale na uslove loše im, plate im male, a ne radi u vr' glave 4 sata i još kafa i klima lagano ma bježi!
Što se niko ne otima za privatne firme, i tamo ima dobrih poslova i solidno se zaradi al neeee tamo se mora raditi izaraditi fuj to...

Poslednji put menjao nepokoreni dana 27 Jun 2011, 18:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 18:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

insp_CaLLahan je napisao:
@Siki

Pocetkom godine dug Fonda Pio je bio nesto preko 220 miliona km,a i dalje uzimaju kredite i pozajmljuju od Vlade pare ,koja ionako mora duboko da gurne ruku u trezor ne bi li izvukla nesto cvonjka sto nije oprano il` ukradeno,al meni je drago da jos ima takvih optimista u ovoj zemlji kao sto si ti.

Drzavna insistucija se zaduzuje dok drzave, smijesno zar ne? :)

Nije nama PIO problem, vec korupcija i kriminal. Ali to je drga prica.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 18:51 
Administrator
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Zoka je u pravu za nekoliko stvari.
Državna firma je meka za neradnike i vezaroše, titula inžinjera u mtelu ti je jednaka tituli sera u Britaniji, zaradiš je i mlatiš kitom po vazduhu. Ništa ne radiš kurčiš se titulom i primaš platu boli glava a nikad te nema tu, jbg on je INŽINJER on ne treba da radi zato je školovan...

Ti si mene nešto pogrešno skontao...ja govorim o raznim mrsomudima koji bi da se uvale u neku državnu firmu i instituciju,budu "mlađi referenti" i ne rade ništa...Ne govorim o ljudima koji pošteno rade svoj posao,a potežu i za te mrsomude...Takvih radnika imaš u svakoj firmi,i mrsomuda i tegljača,u privatnoj i u državnoj.Govorim o onome "samo da se uhvatim budžeta" stavu...

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 18:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nije nama problem ni kriminal, ni korupcija, ni vlast mi smo takav narod. Kad neko zasjedne u fotelju zaposli užu i širu familiju koji ama ništa se ne trude i rade, a ti koji si došao među te vukove sa svojim iskustvom samo naje8eš jer rođi od dišuge pomjeraš dupe i kvariš mu idilu ( plaćanje ležarine) i postaješ višak. Dok se to ne promijeni i ne iskorijeni možemo imati sva blaga svijeta nećemo daleko odmaći...
Skontao sam ja tebe Zoka al nažalost omjer mrsomuda naspram vrijednih ljudi je 5:1 glavu ti dajem, u zadnjih 10 godina što sam vidio.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 18:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Neće se promijeniti skroz dok ti pristaješ da šutiš i da se smičeš....

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 18:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
nepokoreni je napisao:
Što se niko ne otima za privatne firme, i tamo ima dobrih poslova i solidno se zaradi al neeee tamo se mora raditi izaraditi fuj to...

Sve dok plate kod privatnika za neka zvanja ne prešišaju one "na budžetu" (to se već dešava, ali samo u nekim granama), situacija će biti takva da će većina htjeti u administraciju ili na "državne jasle".
Vani ljudi neće da rade po školama, a ovdje ta zvanja najtraženija prilikom upisa :confused2: (nije da imam nešto protiv tih zvanja).

Iskreno, mene zabole ko je "gazda", država ili privatnik (radio sam i kod privatnika i u firmi koja se smatra državnom, ali sam radio - nisam se zaj...), samo mi je bitno da je plata koliko-toliko redovna!

Poslednji put menjao Choban dana 27 Jun 2011, 19:00, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 18:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne dam ja da me niko levati nisam od juče drugar, samo ako smetaš uklone te oni. Imao sam neki dan primjer, cura se posvađala sa šefom zbog budale koja je usrala reklamaciju i popila suspenziju od 7 dana. A zašto? Liku je šef bliži rod.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 22:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
angelo_gabriel je napisao:
BSE je napisao:
_zoka je napisao:

sta reci dok su ljudi sticali diplome mi smo canteraliii :lol: :lol: :lol:

a jest` u BL tesko steci diplomu :lol:
cak ni ETF ni Masinstvo nisu sto su nekad bili

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]