banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 118 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Dec 2010, 10:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Leona je napisao:
I ja se neki dan umal' ne navukoh. :oops: Slucajno prebacih, pa ugledah lika sa izuzetno plavim ocima, pa sam se pocela cuditi i pitati kako to da je Turkis onako zut i ima plave oci. :o :D

Spoiler:
A sto je ona zena u kolicima, i cije je ono dijete? :oops: Ne planiram gledati, ali me interesuje. :oops: :D

To nije "1001 noć" nego sasvim druga serija. :wink:

"1001 noć" mi je neviđeno dosadna, pogledaš svaku 50. epizodu i vidiš da se skoro ništa nije desilo. U 70% epizoda kućna pomoćnica Mihriban i ona nesrećna Džansel preplaču rijeku suza.

Za razliku od 1001 noći, u seriji "Gumuš" (o kojoj Leona piše) se uvijek nešto dešava. Navukla sam se pa ako preskočim koju pogledam na YT. :oops: :)

I priznajem da mi turski jezik sve bolje "ide" :), da sam se trudila ne bih slobodno naučila ni jedne jedine riječi. :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2010, 13:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Sep 2010, 17:27
Sve su noći MRAK

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2010, 13:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
Talija je napisao:
Leona je napisao:
I ja se neki dan umal' ne navukoh. :oops: Slucajno prebacih, pa ugledah lika sa izuzetno plavim ocima, pa sam se pocela cuditi i pitati kako to da je Turkis onako zut i ima plave oci. :o :D

Spoiler:
A sto je ona zena u kolicima, i cije je ono dijete? :oops: Ne planiram gledati, ali me interesuje. :oops: :D

To nije "1001 noć" nego sasvim druga serija. :wink:

"1001 noć" mi je neviđeno dosadna, pogledaš svaku 50. epizodu i vidiš da se skoro ništa nije desilo. U 70% epizoda kućna pomoćnica Mihriban i ona nesrećna Džansel preplaču rijeku suza.

Za razliku od 1001 noći, u seriji "Gumuš" (o kojoj Leona piše) se uvijek nešto dešava. Navukla sam se pa ako preskočim koju pogledam na YT. :oops: :)

I priznajem da mi turski jezik sve bolje "ide" :), da sam se trudila ne bih slobodno naučila ni jedne jedine riječi. :lol:

kakav sad Gumus?? nikad cula, a necu ni pogledati..evo da korigujem sto sam nedavno napisala, ne mogu vjerovati da me neka serija tako brzo iznervira kao ova 1001 i noc,, na pocetku super super napeto..i dirljivo, emotivno itd..na kraju sam morala preskakati epizode, nemos izdrzat , jedno te isto stalno, dosadno..zakljucila sam da preplacu u svakoj epizodi jedno 200 litara, a isto toliko jogurta popiju, malo malo pa piju jogurt :D
nikad se poljubiti, a o vatrenom seksu da ne pricam, hocu da vidim nestoooo :oops:
uglavnom preskakala sam i to ne malo i tako dosla do 80 i neke, i kad sam vidjela radnju odustala sam , necu vise ni gledati..seherzada kao lik s vremenom uzasno nervira (a razocarana sam sto je bez sminke, barem meni, ruzna :lol: ), stalno bjezi, te hoce te nece, a i Onur budala sta je juri toliko i ceka ljubav bla bla..ne volim takve zene, hoces ili neces sestro :)
joj jesam se raspricala ko moja tetka o spanskim sapunicama hahaha..uglavnom ne nije to za mene definitivno..odoh citati neku dobru knjigu i drago mi je da imam zdrav razum jos uvijek :D

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2010, 13:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol:
Baš si me nasmijala! :D
Upravo tako! :lol: Zgadila mi se Šeherzada onako pitoma i nećkava. :D I nije ono jogurt nego alkohol (ono bijelo) :lol: (mastika kada se pomiješa sa kap vode pobijeli)

Nisam ni ja ljubitelj serija, al valjda je kišovito vrijeme krivo.
Čik probaj pogledati Gumuš. :D

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2010, 14:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
joj talija necu ni probati pogledati "Gumusa" :wink: negooo kakva je radnja tamo, onako otprilike :lol:
dok sam slusala kako pricaju, sve skupljam rijeci koje se i kod nas koriste, a ima ih dostaaaaaa, ali dobro turcizam u nasem jeziku nije nista novo..iako ja od svega koristim max. dusmanin, taman i jok.. :D

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2010, 14:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vidim ja, postaćeš uskoro fan dok te interesuje. :D

Evo ukratko o seriji http://www.tvportal.rs/serije/Gumus/190

Spoiler:
Navukla sam se nehotice i kad se u seriji pojavila ona žena u kolicima došlo mi je da izbacim TV kroz prozor, a od sat. tanjira napravim leteći tanjir sa sve kablovima. :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 03:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Srbi u prosjeku imaju 30 odsto slovenskog gena, 21 odsto ilirskog, 18 odsto tevtonskog ili starogermanskog, a naši preci su i Kelti, Feničani, stari Grci, pa čak i Vikinzi, pokazuje istraživanje švajcarske kompanije “iGenea” o porijeklu naroda na Balkanu.

PORIJEKLO - Srbi, Hrvati i svi evropski narodi toliko su slični da je nemoguće utvrditi odakle svaki od njih pojedinačno vodi poreklo, smatra srpski genetičar dr Goran Brajušković.
Ispitivanje porijekla obavlja se posmatranjem cijele grupe, u ovom slučaju njoj pripada bijela rasa sa prostora evropskog kontinenta. U molekularnoj antropologiji ne može se prepoznati konkretno praporeklo Srbina, Hrvata ili Crnogorca, jer svi potičemo od manje grupe ljudi koja je prije oko 100.000 godina migrirala iz podsaharske Afrike prema Aziji, a onda se jedan dio njih odvojio i nastavio ka Evropi - objašnjava dr Brajušković.

http://www.banjalukalive.com/press-izbor/24-sata-prosjecan-srbin-mjesavina-slovena-ilira-ali-i-vikinga.html

Ja sam filozof i logično je da imam grčke krvi u sebi, ali da imam germanske i normanske krvi to nikada neću prihvatiti.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 04:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
Srbi u prosjeku imaju 30 odsto slovenskog gena, 21 odsto ilirskog, 18 odsto tevtonskog ili starogermanskog, a naši preci su i Kelti, Feničani, stari Grci, pa čak i Vikinzi, pokazuje istraživanje švajcarske kompanije “iGenea” o porijeklu naroda na Balkanu.

PORIJEKLO - Srbi, Hrvati i svi evropski narodi toliko su slični da je nemoguće utvrditi odakle svaki od njih pojedinačno vodi poreklo, smatra srpski genetičar dr Goran Brajušković.
Ispitivanje porijekla obavlja se posmatranjem cijele grupe, u ovom slučaju njoj pripada bijela rasa sa prostora evropskog kontinenta. U molekularnoj antropologiji ne može se prepoznati konkretno praporeklo Srbina, Hrvata ili Crnogorca, jer svi potičemo od manje grupe ljudi koja je prije oko 100.000 godina migrirala iz podsaharske Afrike prema Aziji, a onda se jedan dio njih odvojio i nastavio ka Evropi - objašnjava dr Brajušković.

http://www.banjalukalive.com/press-izbor/24-sata-prosjecan-srbin-mjesavina-slovena-ilira-ali-i-vikinga.html

Ja sam filozof i logično je da imam grčke krvi u sebi, ali da imam germanske i normanske krvi to nikada neću prihvatiti.

Imas i turske kao i vecina nas srba :) ....zalosno je da su muslimani cistiji srbi od nas ali na zalost tako je....

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 04:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53

Брате филозофе, наброј ми пет филозофа грчког поријекла након Епикура (а да нису теолози).
Сви битни филозофи, након неколицине средњовјековних теолога, су Германи (Кант, Фихте, Хегел, Шелинг, Јакоби, Ниче, Кјеркегор, Хусерл, Витгенштајн, Хајдегер, Јасперс, Финк, Хоркхајмер, Адорно, Хабермас...), а нисам ни почео спомињати англосаксонску школу, а о постмодерној (додуше романској) франуској школи да не причам!...

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 14:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Evil_Dead je napisao:

Брате филозофе, наброј ми пет филозофа грчког поријекла након Епикура (а да нису теолози).
Сви битни филозофи, након неколицине средњовјековних теолога, су Германи (Кант, Фихте, Хегел, Шелинг, Јакоби, Ниче, Кјеркегор, Хусерл, Витгенштајн, Хајдегер, Јасперс, Финк, Хоркхајмер, Адорно, Хабермас...), а нисам ни почео спомињати англосаксонску школу, а о постмодерној (додуше романској) франуској школи да не причам!...

Auuu koliko filozofa :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 15:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

skeva je napisao:

Imas i turske kao i vecina nas srba :) ....zalosno je da su muslimani cistiji srbi od nas ali na zalost tako je....

Da imam turske krvi sada bi u tom istraživanju stajalo i djelimično Džingis Kan, međutim to se ne spominje.

Šugavi Rimljani se izgleda nisu htjeli ukrštati sa barbarskim narodima, jer bi morao biti i njihov procenat.

Evil_Dead je napisao:

Znaš šta bi im Platon rekao da je živ?

Kriv je Sokrat, ali vi nemate pojma.

Dok su Grci tražili odgovore u prirodi, ovi su zavirili u svoje glave, a to je posljednje mjesto na kome treba tražiti istinu.

"Istina je oko nas".

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 15:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Halpert je napisao:
Citiraj:
Hrvati vole ‘1001 noć’ jer su podrijetlom Turci?!

Zasto onda Srbi vole narodnjake koji su u stvari Turska muzika, a Hrvati ih bar zvanicno ne vole :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 15:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Neko je na forumu pisao da to nije turska muzika, već neko vizantijsko 9 pojanje, koje se tako odomaćilo na ovim prostorima.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 15:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
jellyfish je napisao:
Zasto onda Srbi vole narodnjake koji su u stvari Turska muzika, a Hrvati ih bar zvanicno ne vole :)

Odakle ti ovo pade na pamet?
Pa u Kroaciji je cirkus i sajam krkanluka kao kod nas i u Srbiji.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 15:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rekao je zvanično.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 15:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A Srbija je izdala zvanicno obavjestenje kako njeni stanovnici vole "narodnjake"?!

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 15:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 09 Maj 2011, 19:01
Nije, ali svi znaju da je "turbofolk" potekao iz Srbije.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 15:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Нисам ни рекао да није.
Али се једнако слуша и у ХР.

По клубовима, *фолкотекама*, итд.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 16:02 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 09 Maj 2011, 19:01
Slusa se (ako se to uopste moze slusati) ili dura se na cijelom prostoru bivse nam drzave, pa cak i sire. Negdje vise, negdje manje.
Ubijedjen sam da nije bilo "narodnjaka" i "turbofolka" da na ovim prostorima ne bi bilo rata. To je moja mala opaska, onako usput. :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 16:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mocart je furao klasiku, pa mu je inspiraciju za Turski marš, dala turska opsada Beča. Znači nije bitno koja vrsta muzike je u pitanju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 118 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]