Talija je napisao:
Mislim da se niko ne rađa sa određenom seksualnom orijentacijom (beba je aseksualno biće), nego da na to utiče okolina.
Potpuno si u krivu. Gledao sam dokumentarac o jednom američkom liječniku koji je imao kliniku u San Francisku čini mi se. On je bio pionir i zagovaratelj te teorije da se djeca rađaju kao aseksualci. Najprostije je objašnjavao to na način: Mušku benu oblači u lila i daj mu od početka da se igra lutkama, zovi i obraćaj mu se kao žensku i odgojiti ćeš ga kao žensko. I obratno.
Onda je radio promjene spola na djeci. Tako su jedni roditelji imali blizance, muškarce. I dok su bili veoma mali prilikom jedne rutinske operacije jednome od njih sprže strujom penis. Penis je bio potpuno uništen. On im ispriča ovu teoriju, predloži da ga odgajaju kao žensko. Oni pristanu, on ga operira, ukloni penis i napravi nekakvu imitaciju vagine.
Kasnije taj lik u filmu priča o svome djetinstvu, o patnjama kroz život, ruganju djece u školi. Hormonalnim tabletama, muškom tijelu u ženskoj odjeći, saznavanju istine. Poslije toga je ponovno ˝postao˝ muškarac. I na kraju dokumentarca piše: Nekoliko tjedana nakon završetka snimanja ovoga dokumentarca taj lik si je oduzeo život. Zbog trauma koje je imao prouzročivši mu ih njegovi roditelji i taj bolesni doktor.
A da se osvrnem još na ovo ˝normalne obitelji gdje otac pije˝. Zagovornici new age-a, liberalnijih zakona o pojmu obitelj i ...... kada im netko spomene kako dvojica tata ili dvije mame nisu normalna obitelj često je njihov odgovor: Pa normalna obitelj, a zlostavlja ih nasilni otac, ili pijanica ili pedofil ......
To je stavljanje u usta zagovornicima klasičnog braka nešto što nikada nisu izgovorili. Tko je to rekao da je to normalna obitelj?? Tko razuman to može tvrditi? Tko se razuman može zalagati da se takvim obiteljima dozvoli posvajanje? Čak što više, njihovu djecu treba izvući iz takve obitelji i pokušati im ublažiti traume koliko je god tomoguće. Ni takve obitelji nisu normalne koliko nisu normalne ni homoseksualne obitelji i to treba otvoreno reći. S toga, ne stavljaj te nam u usta nešto što nismo izgovorili, čak ni pomislili.