zmijuga je napisao:
Evo i ja ću tvojim riječnikom, sa tobom ne vrijedi diskutovati ako ne znaš da je bosanski jezik postojao prije Vuka Karadžića, da su Bošnjaci postojali kao narod pun puno prije nego što ti misliš i da današnji nacionalisti su najgora vrsta šovinista, samo to neće da priznaju.
Nemoj da ti postavljam još neke definicije današnjih nacionalista, Danilo Kiš je to veoma lijepo opisao, za moj pojam i preblago.
Nikad nije kasno za ulazak u EU, bitno je da se nacionalistički ciljevi neće nikad ostvariti, to neće dočekati ni njihovih unuka unuci.
Ајде рецимо да повјерујемо у ту причу да је босански језик и постојао прије Вука и да су Бошњаци постојали као народ итд итд итд.
Тим језиком су причали људи који су били хришћани и писали су писмом које је ћирилично и нису покушавали да измишљају ријечи само да би се разликовали од комшија. Али то је било вријеме кад није у Босну ушао ислам и све уништио и посвађао.
Факт је да је тај "босански" језик у ствари српско-хрватски језик.
Факт је да су људи који сада говоре тим језиком до 1993. године говорили апсолутно истим језиком којим говорим и ја, али да су сада приморани да мијењају разне ријечи само да би се разликовали од мене и мени сличних. То само доказује колико сте мали и јадни, а наши унуци ће доживјети још пар промјена назива ваше нације.
Схвати да рат није разлог да мијењам назив свог језика. Нису Американци после проглашења независности измислили енглески језик, нити латино-американске нације.
А кад већ спомену Вука Караџића, с обзиром да се овдје служимо његовим писмом и његовим језиком ман се глупости.
А о неразумјевању појмова национализам и шовинизам нећемо више, опет си то доказао у последњој својој реченици.