Meni je čudna ta kombinacija - demo bendovi (većinom rock), Kelis i Ian Pooley... Možda su bili zanimljivije ukomponovani izvođači ranije.
Ali, ništa mi nije čudno kod nas...
Generalno sam za Demofest i volio bih se kada bi se nastavio i nakon ove godine, ali mu definitivno treba manjih izmjena. Prije svega, više bendova iz RS. Pa zar nisu mogli naći bar još jedan bend? Ne mogu da vjerujem da su svi loši... ili je u pitanju nešto drugo?
Ovaj festival bi, prije svega, trebao da afirmiše lokalne bendove!
Vidim da se neki protive broju izvođača iz drugih zemalja. Namam ništa protiv, ali morali su i da "dignu" broj izvođača iz RS, ali i FBiH (što da ne). Ovako je ovakav koncept upitan. Razvijamo scene nekih drugih gradova
insp_CaLLahan je napisao:
Citiraj:
Što se mene tiče, idem na Trikija... ako ponovi trećinu onoga što je radio na Exitu 2003, biće odlično!
Pa ja ne znam sta je napravio na Exitu,al ovo sto sad upravo slusam i slusao nesto malo prije zvuci jedino dobro za kucne varijante bas dok radis na racunaru,al live ....
Imam jedan njegov oriđiđi singl, a zbavio sam ga samo zbog remiksa jednje njegove stvari koji se našao na istom
Ne vjerujem da će izvoditi tu stvar u remiks varijanti, čak mislim da sigurno neće biti izvođena na Kastelu...
insp_CaLLahan je napisao:
Panzer je napisao:
Warrior of the Light je napisao:
DFK je navodno na granici profitabilnosti i pitanje je koliko će se održati kao klub kakav je sad... iskreno, nadam se da su ovo samo gradske priče, ali ko će ga znati.
Nekidan sam bio u DFK i poluprazno je bilo, a i ljudi koji idu češće kažu da situacija uvijek takva. Za to mislim da su sami krivi sa svojim cijenama pića. DFK bi kao trebao da privuče malo alternativniju publiku koja uglavnom nema da izvali 20KM za jedno veče, a i ne pati od toga tako da i ako imaju para neće ih vjerovatno potrošiti u DFK.
U subotu sam zavirio,kao trebao neki tribute Dini Dvorniku biti.ma nije bilo 3 covijeka doslovno a vec ponoc prosla bila koliko se sjecam par ljudi u basti cirka pivo i to je to.,a i znam dvojicu koji konobarisu tamo i situacija u zadnje vrijeme kazu nije nista bolja raspad...i slazem cijene pica su u startu trebali spustiti,ne moze tamo bit isto ko u kruni,underu,cristalu itd,jbg...
A što se DFK tiče, cijenama pića i ambijentom išli su na tip publike koja uopšte nije publika kakva bi redovno posjećivala taj klub (dok su izvođači uglavnom primjereniji nekoj drugoj publici). To je definitivno jedan od razloga onoga šta se dešava dole.
Dok je bio nov, bilo ljudi, sada nije "in"...