banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 19:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2289 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 115  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Maj 2011, 16:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
A iskreno ne znam što se mučiš sa AV-om koji se plaća, ali ajd kad već želiš - tvoja volja. Nego, ja bi izbrisao taj nod generator u registry-u, pa nanovo instalirao neki generator. Ili kucaj na gugl baš tu poruku koju ti javi taj program pri dizanju windowsa. Je li ti taj Generator uopšte i jednom uspio pronaći šifru, tj. jesi siguran da on uopšte radi?

Edit: pogledaj samo ove uporedne testove:
http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_retro_may2011.pdf
http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/dyn/wholedynamic2010.pdf

Avira ima svoju free verziju, jednostavan je program, i nije zahtjevan kao npr. symantec, ali je u svim testovima odmah ispod najboljeg na svijetu (koji se plaća). Nod je dobar, ali da li je dorastao aviri - nisam baš siguran.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2011, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ma nemam pojma, ja sam NOD instalirao jesenas kad sam kupio laptop i tako stoji stalno. Ma nije uspio naći ništa, već poslije prvog pokušaja nije radio. Palo mi je na pamet da skinem neki besplatni AV ali nisam se imao vremena sa tim zezati u poslednje vrijeme. Znam da je u vr' glave 15 minuta ali sam pustio nek se kiseli NOD. Sad ću nešto za džabaka naći.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2011, 18:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
ja koristim Comodo Firewall i antivirus. zadovoljan sam s njim,iako je pomalo dosadan:)

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2011, 07:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Evo čim sam instalirao Aviru našao je neki Gen fajl kao trojanac, znači sigurno je onaj moj generator u pitanju. Hvala na sugestiji Iggy... ;)

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2011, 12:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Živio! Samo je redovno apdejtuj i skeniraj svakih bar 7 dana kompletan sistem, i radiće ti komp kao beba ;)

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2011, 10:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Vazni Word dokumenti su mi se nesto zeznuli... Word je preporucio da koristim RecoveryTool, i pokusao sam i ne radi... Preporucio je da koristim Open and Repair opciju, nije ni to uspjelo... Pored toga jos sam probao: promjeniti extenziju u docx, otvoriti pomocu OpenOffice-a, otvoriti pomocu WordPad-a, popraviti pomocu DocRecovery-a, Recovery Toolbox-a za Word, WordFix ne mogu naci... Probao sam i da iz dropdown menija izaberem save as (ne u wordu, nego desni klik na file), ne radi ni to...

Word fajlovi se nalaze na USBu, i ne znam zbog cega je, doslo do toga da se dosta njih ne moze sada otvoriti, kopirati, zipovati (posto sam i ovo pokusao), dok se drugi mogu normalno otvarati, kopirati i sl.

Da li neko ima jos neku ideju kako da izvucem tekst ili sacuvam te fajlove, posto su BAS-BAS vazni...

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2011, 11:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
A da pokušaš sa nekim programom za Data Recovery.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2011, 14:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hmm, a da ih nije neki program "zaključao" ? Probaj ih makar prekopirati na disk u safe modu - tamo skoro ništa nije aktivno od aplikacija.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2011, 14:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://en.kioskea.net/forum/affich-26954-can-t-open-my-2007-document
I probaj ovo što je Sergio napisao

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2011, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
A da pokušaš sa nekim programom za Data Recovery.

Pa pokusao sam sa DocRecovery, vec napisah... Kao i za Recovery Toolbox for Word... Googlao sam jos, ali ne znam koji su pouzdani (tj da nisu virusi ili sl).

Iggy_PoP je napisao:
Hmm, a da ih nije neki program "zaključao" ? Probaj ih makar prekopirati na disk u safe modu - tamo skoro ništa nije aktivno od aplikacija.

Ovako, USB je od sestre mog druga... Ona obicno fajlove sa usb-a otvara, i edituje, sacuva, i tako stalno... Medjutim, u zadnje vrijeme ne moze da otvori te fajlove, izbacuje error da je mozda corrupt i sl.. Ja pokusao sa ovih par opcija gore, ali nece... Znaci, to nije do mog/njenog racunara, nego uopsteno, nece na vise sistema...

Iggy_PoP je napisao:

Probacu, mada ne vjerujem da je do registrija, jer kao sto rekoh, na vise razlicitih kompjutera, nece ni na jednom...

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2011, 16:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Trenutno radim pomocu nekog DOC Regeneratora, i izgleda da uspjeva nesto... Pise da je pronasao 4k fragmenata, a za sada je sastavio 100injak fajlova od ukupno 300injak fragmenata koje je pregledao, pa cemo vidjeti sta ce ispasti dok zavrsi sve... Nadam se samo da nece praviti problem oko cuvanja tih fajlova zato sto je trial verzija...

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2011, 16:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Archangel je napisao:
Nadam se samo da nece praviti problem oko cuvanja tih fajlova zato sto je trial verzija...

Najvjerovatnije hoće, ali vidjećemo. Ja bih prvo posumnjao na virus, koji je infiltriran i kod tebe i kod "sestre od tvoga druga" (namjerno navodnici :-)). Ukoliko misliš da su šanse male, ne mora uopšte da znači. Zatim bih posumnjao na to da je stik iščupan bez odjavljivanja pa je došlo do poremećaja u file tabeli.

Prijedlog koji bih ja recimo probao:
Nareži sebi Hiren's Boot CD (http://www.hirensbootcd.org/download/), boot-aj pomoću njega i podigni mini WinXP (portabilni) koji prepoznaje USB diskove kad se uštekaju. Prednost što on nema nikakve veze sa postojećim file sistemom na bilo kakvom disku pa ni na USB disku te tako ne postoji mogućnost "zaključanosti" zbog nekog sistemskog razloga. Ukoliko file-ovi nisu trajno oštećeni ("korumpirani") uspjećeš ih sigurno tako prekopirati.

Poz!

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2011, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pravi problem... Nasao je oko 4k word fajlova, medjutim, ne mogu ih sacuvati, mora biti regovan... Ako zna neko gdje da nadjem key, neka mi posalje pp :)

Sto se tice tvog prijedloga... Da li moze obicni MiniXP ili mora preko tog Hiren's boot-a... Imam ja neki MiniXP od prije :)

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2011, 17:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Taman da editujem post, proslo vrijeme i ne da :)

Ovako:

Posumnjao sam i ja na virus, prvenstveno zbog toga sto na USBu postoje neki folderi koji zauzimaju po 3-4GB, a sam USB je 4GB, ali NOD i Malwarebytes nisu nista pronasli...

Takodje sam posumnjao i na cupanje, jer je rekla da ne ide stalno na Safely Remove ("Life is to short to safely remove USB" :D)...

Sad cu probati sa MiniXPom, pa cemo vidjeti sta kaze :)

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2011, 17:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E ovako, javljam rezultate:

Uspio sam kopirati sa MiniXPom, ali opet se fajlovi ne mogu otvoriti... Takodje sam pokusao neki Recovery program iz MiniXP-a, ali nista...

Posto stvarno nemam ideja, moracu bataliti to, sacuvati sto se moze i formatirati USB... Jbg, ako neko ima jos neku ideju, neka postavi, pa cu pogledati do veceras, a veceras cu da formatiram...

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2011, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Archangel je napisao:
E ovako, javljam rezultate:

Uspio sam kopirati sa MiniXPom, ali opet se fajlovi ne mogu otvoriti... Takodje sam pokusao neki Recovery program iz MiniXP-a, ali nista...

Posto stvarno nemam ideja, moracu bataliti to, sacuvati sto se moze i formatirati USB... Jbg, ako neko ima jos neku ideju, neka postavi, pa cu pogledati do veceras, a veceras cu da formatiram...

Sačuvao si miniXP-om, ali neće da otvori na tvom kompu opet.

Odgovor: i komp i stickovi su ti zaraženi sigurno! Ne formatiraj stick. Ako si iz BL, javi se, plati kafu i riješićemo to.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2011, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dejo koliko ti kafa možeš popiti? :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 14:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Okt 2010, 15:28
e ovako

imam jednu igru zauzima 5gb a ja zelim da je narezem,ali na cd nema dovoljno prostora i zanima me da li mogu narezati na dva cd-a i kako? :-?

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Htio si valjda reći na dva DVD-a?

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 21:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Okt 2010, 15:28
da igram zauzima 5 gb i trebam je staviti na dva dvd-a :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2289 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 115  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]