banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Dec 2010, 22:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Dokumentarni film o pravilnoj ishrani koja sprečava i leči najteže bolesti naše sadašnjice.
Za razliku od većine , lekari, koji u ovom filmu svedoče, uvideli su šta je istina i spasili sebe i mnoge pacijente
Film koji bez dlake na jeziku priča o savremenoj ishrani koja ubija današnju populaciju i odgovara na pitanje zašto se to krije iako je medicina bila svesna toga pre jako dugo vremena.

Video u dva dijela :

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 04:59 
Gledam vec 15-ak minuta i djeluje mi kao tipicni veganski dokumentarac...holesterol, truc, blabla, zacepljene arterije, smrt, jedite samo biljke or ju vil daj...

Edit: Sta oni uopste smatraju "zdravom" ishranom, kad kazu hranila sam se kao prosjecan Amerikanac, a kamera snima mekdonalds, ne znam koji idiot to moze smatrati zdravom ishranom...

Pljuju po ribi, znaju li oni da kod eskima skoro pa nema srcanih bolesti, a ishrana im se bazira na ribi?

Evo opet edit:
Kao da sam znao, ovi Ameri ne ni bili Ameri da im nije cilj da zarade, otidjite na tu i tu stranicu, tu su "nasi" ljekari koji ce vam pomoci. 8) 8)
Kupite nase knjige, order, shipment, isti su kao oni proljevasi iz herbalife-a.

Gdje ces mi ovo staviti da gledam, pojeo kilu pilecih krilaca prije 6 sati.
:D

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 11:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Dok je ovaca bice i vune.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 17:09 
Stara kuka
Stara kuka

tensSa je napisao:

Pljuju po ribi, znaju li oni da kod eskima skoro pa nema srcanih bolesti, a ishrana im se bazira na ribi?

Da, ali usporedi ribu koju Eskimi jedu i ovu ribu sto mi i Zapad jedemo. Ni priblizno isto sto se zdravosti proizvoda tice. Ako je voda zagadjena - i ribe su zagadjene. Ako krava pase zagadjenu travu - i mlijeko je takvo. Ako kokos zivi u kavezu i konzumira genetsku hranu - i jaje ce biti takvo. Ako covjek pojede zatrovanu i bolesnu zivotinju, ne treba ni govoriti kakav ce biti . Plus sto ovisi kako ces pripremiti zdravu ribu (ako je se i docepas). Ako je dinstas i skuhas sigurno je zdrava i pozitivno utice na organizam, ali ako paniras i peces u litri ulja, onda vise nije zdrava.
Mi mozemo birati od koga cemo kupiti nase namirnice, od koga ces kupiti mlijeko, meso, jaje... ali problem je sto vise gotovo i da nema zdravog tla sa kojeg zivotinje pasu i jedu, i pitanje je da li je uopste vise i moguce da zivotinja ostane zdrava. A tako je isto i sa povrcem i vocem. Dzaba ti paradajz od kilograma ako na njemu ima pola kilograma pesticida.

Citiraj:
Evo opet edit:
Kao da sam znao, ovi Ameri ne ni bili Ameri da im nije cilj da zarade, otidjite na tu i tu stranicu, tu su "nasi" ljekari koji ce vam pomoci. 8) 8)
Kupite nase knjige, order, shipment, isti su kao oni proljevasi iz herbalife-a.

Ne moras kupiti, ne tjera te niko. :) :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 17:27 
Citiraj:
Ako je dinstas i skuhas sigurno je zdrava i pozitivno utice na organizam, ali ako paniras i peces u litri ulja, onda vise nije zdrava.

Nema hrane da valja nakon przenja u ulju, da uzmes brokoli i sprzis ga dobijes nezdravu hranu. :)

Ne vjerujem u tu pricu "batalite meso i ozdravicete", imam primjere ljudi koji su jeli ogromne kolicine mesa (naravno kuvanog, bez ulja ili masti) pa su i dan danas zivi i aktivni, nisu dobili rak ili nesto slicno, holesterol ili o bolestima srca da i ne pricam.

Ali ko voli nek izvoli, sve je skoro bolje od fast fuda, ali izbaciti bukvalno SVE zivotinjskog porijekla iz prehrane mi je malo ekstremno, ali ako ce zaista ozdraviti onda super.

Citiraj:
Ne moras kupiti, ne tjera te niko. :) :wink:

Znam, ali ne volim taj pristup prema ljudima.
Kao sto rekoh, slicno onim herbalife dosadnjakovicima koji zele da ti pomognu, pa ti izmjere procenat masti u tjelu, pa holesterol, pa onda kazu da trebas unositi dosta omega3 masti, a zatim ti uvale pakovanje od 100 tableta za 30 maraka i tako.
Sam cin vise mi djeluje marketinski nego kao zaista potrebna pomoc ljudima. :)

Hvala ti na dokumentarcu, taman sam ubio vrijeme posto sam se probudio oko 4 pa sam ga mogao pogledati, a volim iste. :)

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka

tensSa je napisao:

Ne vjerujem u tu pricu "batalite meso i ozdravicete", imam primjere ljudi koji su jeli ogromne kolicine mesa (naravno kuvanog, bez ulja ili masti) pa su i dan danas zivi i aktivni, nisu dobili rak ili nesto slicno, holesterol ili o bolestima srca da i ne pricam.

Ali ko voli nek izvoli, sve je skoro bolje od fast fuda, ali izbaciti bukvalno SVE zivotinjskog porijekla iz prehrane mi je malo ekstremno, ali ako ce zaista ozdraviti onda super.

U zadnje vrijeme citam dosta o ishrani. Dosta puta nailazim na tekstove osoba koji pisu da su sa promjenom nacina ishrane pobijedili bolest, da se osjecaju bolje... A kako ishrana moze da utice na pojedinca, to sam imala prilike da se uvjerim i na zivim primjerima. Ja licno sam za to da ne treba pretjerivati ni u cemu, sve umjereno konzumirati.

Citiraj:
Znam, ali ne volim taj pristup prema ljudima.
Kao sto rekoh, slicno onim herbalife dosadnjakovicima koji zele da ti pomognu, pa ti izmjere procenat masti u tjelu, pa holesterol, pa onda kazu da trebas unositi dosta omega3 masti, a zatim ti uvale pakovanje od 100 tableta za 30 maraka i tako.

I mene nervira marketing. Iskreno, nisam ni znala da nesto reklamiraju. Tek sam bila pocela gledati kad sam postavila link ovde. 8-[ Ali nije da nema korisnih stvari. :)

A sto se tice marketinga ... i McDonalds je toga svjestan, pa je sad udarno crvenu boju zamijenio sa zelenom. Da izgleda "zdravije". Propaganda!

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 18:18 
Slazem se, ljudi bi trebali puno vise povrca ubaciti u ishranu, ovo sto se danas konzumira smjesno je malo.

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2010, 22:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2009, 15:28
Odlična tema i odličan film, trebali bi malo da se zamislimo. Nekoliko puta sam bila životno ugrožena i tada sam shvatila da je hrana život. Bila sam nevjerovatno, čak i nemoguće disciplinovana što se ishrane tiče, ali za kratko vrijeme sam bila druga osoba. Ali kad život uđe u normalne tokove potpuno "zaboravim" važnost ishrane i konzumiram neadekvatnu hranu. Kajem se svaki dan, ali ne pokušavam ništa promjeniti, dok ne zaškripi pod nogama, ne daj Bože. Povremeno postom pokušavam da korigujem taj problem....Hrana je život - ne treba to zaboraviti

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2011, 11:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2009, 15:28
"Zivotinje su postavljene na planetu da budu nasi prijatelji, da zive na zemlji, da nas hrane i da nam pruze zastitu ako je moguce. Ovo bi trebalo da bude radjeno sa ljubavlju. Ako zivite na farmi i gajite svoje sopstvene pilice ili svinje i hranite ih i kada dodje vrijeme da zavrse zivot, ako radite to sa ljubavlju i suosjecanjem, to je u redu. Vi date kvalitet zivota njima i onda se zivotinje recikliraju i daju kvalitet zivota vama. Ovo bi bilo idealno. Ovo je bila realnost za dugo vrijeme na ovoj planeti. Ovo vise nije realnost. "

То govori i ovaj dokumentarni film i on je danas realnost. Sve ima svoju frekvenciju tako i ta hrana koja je od frustriranih životinja ima svoju frekvenciju. Niko to ne zaslužuje. Ni mi, ni te životinje.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2011, 13:37 
Stara kuka
Stara kuka

Aurrora je napisao:
Sve ima svoju frekvenciju tako i ta hrana koja je od frustriranih životinja ima svoju frekvenciju.

Da, naravno.
Znate li samo koliko je nezdravo meso od zivotinje koja je uginula pod stresom? Zato se u sredjenim zemljama i u mesnicama koje se drze propisa, evo ovde npr. u Austriji, zivotinje koje se vode na klanje, obraca se paznja da se sa tim zivotinjama ophodi sto smirenije i mirnije da se zivotinje ne dovedu do stresa. A i nacin ubijanja zivotinje protice tako da se zivotinja ne dovede do stresa u trenutku smrti. Nije kao kod nas, cekic u celo ili noz pod vrat :-? . Takva zivotinja je pod ogromnim stresom prije smrti, tj. luci ogromnu kolicinu stresnog hormona koji se odrazuje na kvalitet mesa. To je meso onda fakticki bolesno, a to covjek sve pojede.
Zgrozila sam se ljetos kad sam vidjela, kod nas jedan komsija na selu, ima svinju koja je vec drugi put zadobila mozdani udar, nije smijesno, ovo je ziva istina, svinja se cudno ponasala i oni zvali veterinara, i dijagnoza je bila da je zivotinja zadobila mozdani udar. Svinja je ziva, a komsija je i dalje hrani "za slavu". Pa, prijatno! Nadam se da ce na ulaznim vratima na dan slave staviti natpis "Upozorenje, veceras cete vecerati meso koje je prezivjelo dva mozdana udara. I to na svoju odgovornost! "

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 13:02 
Jest da je iz naftalina, ali...

http://www.kurir-info.rs/vesti/otrov-u- ... -82526.php

Citiraj:
Podsetimo da je Kurir u prošlom broju pisao da proizvodi „Herbalajfa“, iako se vode kao zdrava hrana i dodaci ishrani, sadrže GMO i kancerogene aditive, a u Srbiju ulaze putem interneta.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 13:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
tensSa je napisao:

Koliki je njegov zivotni vijek, u prosjeku?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2011, 20:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
ne da mi se sada gledati film, moram da pravim ribu za veceru :D :D :D

mene je moja mama jos od malih nogu ispraksala sto se tice ishrane. kada sam pocela sama da zivim, fakat bi me grizla savest ako taj dan ne bih jela nesto kuhano :lol: :lol: :lol:

skontala sam da se mnogo bolje osecam kada smanjim meso (dragi mi kaze da sam vegan u dubini dushe :lol: ), trudim se da stalno imam sve vrste povrca (znaci i glavicasto i korenasto i lisnato povce) na jelovniku. i naravno svaki dan nesto kasikom.

i da, pravilna ishrana je osnova zdravlja.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2011, 23:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
Let's all die young, fat and happy, why not?!

Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2011, 11:16 
ajkula je napisao:
tensSa je napisao:

Koliki je njegov zivotni vijek, u prosjeku?

40 godina cini mi se, nemas potrebe na tu stranu naginjati posto ja govorim o srcanim bolestima a ne o duzini zivota, to sto su oni cjeli zivot u ketozi i sto zive tako kratko je druga stvar i nema veze sa ribom.

Mi jedemo najgoru mogucu hranu i prosjecni zivot traje 60-70 godina (a u vrhu sto se tice bolesti srca), po tvojoj logici ispada da ce se duze zivjeti od cvaraka i slanine nego od kvalitetnog mesa ribe koja je puna odlicnih masti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]