banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 21:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 476 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Maj 2011, 20:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
Matori peti su nemoj sa novinarem oko toga :)...
NIsam to napisao zbog NLB lige vec zbog stvari koje ce se desiti uskoro

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 20:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2011, 14:41
Bem li ga možda si u pravu,danas pročitao da ako Metalac uzme da smo šesti,i vidim na b92 piše tako,sad uzmem da računam koš količnik trebalo bi da smo ispred njih u krugu,uglavnom dan je za zaborav.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 20:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pusti ti njih he he
proslo kolo nisu znali ni ko gdje ide izlupali se najstrasnije
gleda se mini tabela mi FMP i Metalac, tu je FMP najbolji i zato je cetvrti dok smo mi iza njega a metalac je najgori upravo zbog poraza od pantera

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 20:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2011, 14:41
Vidim da su u trouglu Metalci najgori,ne znam onda koji su zapinjali danas kad im je baš svejedno bilo.Sa petim mjestom bar imaju realne šanse za WC al opet ako se nešto ne bude mjenjalo ne znam koji će im.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2010, 08:17
Jbga :cry:

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2011, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 16:53
Brigate BL je napisao:
nisu peti su i mogu dobiti pozivnicu ali je to nebitno

iz srbije prve tri ekipe idu u nlb za dž, dok četvrti plaća "pozivnicu" koja košta "simboličnih" 150 000 evra.

iako sam zadnjih godina dosta kose izgubio zbog kkcz (kao i generalno zbog sdcz) na rezultate ove godine sam potpuno ravnodušan i nisu razočaravajući, ako se pogleda "uprava", igrači, podjele u i oko kluba i to da nema nikakvog zajedništva po bilo kakvom pitanju, i cjelokupna situacija.
tako da sam vremenom stao iza one opcije koja zagovara da se klub resetuje, mada i tu ima velikih problema i neće biti nimalo lako, jer u ovakvom okruženju (sa ljudima, dugovima i svime) nemoguće je da bilo šta funkcioniše, pa ni čak noris.
dakle, da se klub rasformira, da ga uzme par iole normalnih , ozbiljnih i pametnih ljudi i krenuti od betona sa novom kkcz. znaci, zajednistvo na novom projektu i sistemu

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2011, 13:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
KK Crvena Zvezda je postao klasična sprdnja od tima, što je i bilo za očekivati, nakon godina i godina posrtanja i pogrešnih poteza. Jedan od lošijih u tome svemu, bilo je i insistiranje na Jadranskoj ligi ove sezone, kad su se potrgali da obezbjede učešće, umjesto da su sezonu iskoristili da stabilizuju igrački kadar i uopšte situaciju u klubu. I opet će izgleda da naprave istu grešku, da pokušaju da se dokopaju NLB lige, na osnovu pozivnice, a s obzirom na lošu finansijsku situaciju i nemogućnost da se napravi konkurentan tim, tamo će da posluže za popravljanje koš količnika jačim ekipama. Kako može pozitivno da utiče na ekipu i mlade igrače, kad ih Partizan siluje sa 40 razlike? Kakav može pozitivan efekat da ostavi dovogodišnja borba za opstanak?

Još prošle godine je bilo jasno i realno da se FMP-u prepusti mjesto u NLB ligi. Ovako je godinu dana bačeno u vjetar, a čak ni najtalentovaniji u ovom timu Nemanja Nedović, nije doživio punu afirmaciju. Sad će naravno da ga uzme Partizan i da se ponovi priča sa Vujanićem... Kratko i jasno, ovo je totalni potop...

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2011, 15:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Jos BrigateBL pise o nekim boljim danima. I ja sam totalno skeptican i sumnjam da se iz ovakve situacije mozemo izvuci

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2011, 17:15 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ljudi mi necemo igrati NLB ligu.. Sta vam je kakva pozivnica ...
Ono na cemu temeljim optimizam je cinjenica da niko od igraca ne moze otici bez znanja kluba jer su dobili taman toliko novca da ne odu...Ima tu kvaliteta, bez obzira sto je Nedović blizu partizana...
Klub ce iduce sezone dobiti jakog sponzora krenuti od nule bez prevelikih tenzija i ambicija ali ce imati bolji igracki kadar. Uostalom vidjecete vec u junu na Skupstini. Jest ovo ispadanje tesko ali bolje i to pa da se rijese neke stvari u i oko kluba. Za igranje Lige Srbije potrebno vam je oko 200 do 220 000 evra a mi cemo imati duplo veci budzet , pokrpice se neke rupe, napraviti tim koji moze biti pri vrhu

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2011, 20:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

niko ni ne vjeruje da ce zvezda dobiti pozivnicu za nlb ligu.

Stav prvog čoveka FMP-a Nebojše Čovića po pitanju moguće fuzije sa Crvenom zvezdom nije se promenio, a stara priča je ponovo aktuelna i zbog činjenice da su crveno-beli ostali bez plasmana u NLB ligu, a Panteri su se u domaćoj Superligi izborili za plej-of i mesto na Jadranu koje će ih koštati 150 hiljada evra.

U Železniku su zainteresovani za saradnju sa crveno-belima, ali...
"Priče o tome nisu ništa novo, krenule su još tamo 2001, 2002, 2003... Ipak, uvek se pojavi nekakav razlog, smišljen ili ne, da se to ne dogodi. Ima izgleda mnogo više onih koji ne bi želeli da se to konačno dogodi. Što se tiče FMP-a mi nismo zatvorili vrata, nama je to interesantan projekat, po jasno definisanim pravilima. Mislim da bi to bio gigant srpske košarke koji bi doneo ravnotežu u srpski basket, jer ako 10 godina imate jednu boju - uz svo uvažavanje i poštovanje rada, sistema i rezultata - mislim da postaje dosadno. Mi smo otvoreni za taj projekat, nemamo ništa protiv, ali nemamo razloga da nekog jurimo. Otvoreni smo i spremni da to napravimo na evropskom nivou, ali ne po ovim starim pričama "nova sezona, evropska Zvezda", nego na jedan potpuno kvalitativno i kvantitativno nov način. Imamo veoma velike resurse, najjaču košarkašku infrastrukturu u zemlji i najveći broj igrača. Uz određeni broj igrača koji se pojavio u Crvenoj zvezdi ne moram da pričam šta bi moglo da se napravi, na potpuno zdravim osnovama. Pritom ni političari ne bi trebalo da se plaše da li će vojska navijača Crvene zvezde biti korišćena u političke ili ne znam kakve svrhe. Neće, ona će biti korišćena u sportu. Za razliku od drugih koji možda na nju gledaju kao "macu" sa kojom bi moglo da se manipuliše", kaže Nebojša Čović u intervjuu za MOZZART Sport.

Iskusni košarkaški radnik se osvrnuo na sezonu FMP-a:
"Naš cilj pre početka je bio prvo mesto u domaćem šampionatu, što smo i ostvarili. Potom u Kupu što je moguće bolji rezultat - igrali smo finale i nesretno ga izgubili, a pre toga eliminisali "jadrance", sa dosta dobrim rezultatom protiv Hemofarma i Crvene zvezde. Pokazali smo da smo u vrhu srpske košarke i ispunili cilj. Osvojili smo četvrto mesto, ali mogli smo bolje da budemo plasirani. Sve to je ostvareno velikim naporima FMP-a kao sistema na terenu, ne van njega, jer je taj Metalac igrao i nas da pobedi. Dobili smo kao nikada do sada kvalitetnu Superligu, timovi su izjednačeni, interesovanje za prvi sport u Srbiji je veliko. Svim drugim sportovima odajem priznanje, sve je to lepo, ali košarka je broj jedan".

U polufinalu plej-ofa FMP igra sa šampionom. Da li je moguće prekinuti dominaciju Partizana?
"Igraćemo rasterećeno, pa šta uradimo. Naravno, ne bih se iznenadio da iznenađenja u doigravanju bude. Partizan je objektivno jači od nas u košarkaškom i igračkom smislu, ali prvenstveno zbog velikog broja stranaca. Mi imamo jednog, potrudićemo se da bude interesantno. Na papiru, veći stepen neizvesnosti očekuje se u dvoboju Radnički- Hemofarm. Ne bih se iznenadio da ne bude finale Partizan-Hemofarm".

FMP se vraća u NLB ligu, ali će morati da plati učešće?
"Šta da radimo. Lično smatram da to nije pravedno i da je Srbija zakinuta za dva mesta. Kao košarkaška zemlja morali bismo da imamo pet mesta minimalno. Organizatori NLB lige se snalaze na raznoraze načine, jedne godine uvode Nimburk, pa sada Makabi, što rešava ekonomske probleme. To donekle razumem, jer nije lako obezbediti funkcionasanje lige u ovo vreme. Sad što to ide na štetu Srbije, to je stvar naše sloge, tačnije nesloge. U okviru NLB lige mogli bismo da se izborimo za veći broj klubova, jer bez nas ta liga ne bi ni postojala, uz uvažavanje hrvatskih, slovenačkih, bosanskohercegovačkih, pa i crnogorskih klubova".

Godinama se zalažete za profesionalnu domaću ligu?
"U velikoj meri smo uspeli u tome. Videli ste kako se odvijala KLS liga i Superliga, mislim da nije bilo incidenata, regularnost je dostigla vrlo visok nivo, bez obzira na čaršijske priče. U Srbiji je puno ljudi bez posla, pa mnogo ljudi sedi po kafićima i raspreda priče, ne zna šta će sa sobom. Ipak, ima osnova da se niz drugih stvari popravi i da se liga Srbije učlani u ULEB, gde joj je i mesto. To je trebalo još mnogo ranije da se uradi, ali mi nažalost zbog znanih i neznanih funkcionera u košarci nismo tada doneli odluku kakvu je trebalo - da reprezentacije idu prema FIBA, a klubovi prema ULEB, Ali, da se ne vraćamo unazad, mislim da smo postepeno došli do toga".

Kakva je budućnost srpske košarke sa Draganom Đilasom, Dejanom Bodirogom i Dejanom Tomaševićem?
"Dobili smo hiperaktivnog predsednika koji može mnogo toga da doprinese. Verujem da će Đilas uraditi puno, a očekujem da će imati veliku pomoć izuzetno smirenog i pametnog Dejana Bodiroge. Naravno, jedan je život kada se dostigne vrhunac kao igračka legenda, a kada odete sa terena tu vas očekuje drugi život. Sa velikim znanjem koje ima, smirenošću i idejama, Bodiroga može mnogo da doprinese našem sportu. Moraju i jedan i drugi da odgovore na izazove sa svih strana, jer živimo u specifičnoj sredini koju odlikuju nestrpljenje i abrovi. Bog je izmislio zavist, pakost i inat da bi Srbi permanetno bili prvi u nečemu".

Koliko ste zadovoljni igrama sina Filipa?
"Mogao bi da igra i bolje. Ako želi da igra profesionalno, a očigledno želi, moraće da radi više na sebi. Drago mi je što je pokazao da ne igra jer je moj sin, već zato što zna. U sportu nema protekcije, ako je i ima kratko traje. Ima "dušebrižnika" koji pričaju razne priče, ali su im sada pale u vodu. Kao što znam da dobar deo ljudi u Srbiji povraća zbog rezultata FMP-a ove godine. Šta da im radim, neka zasuču rukave i rade, pa da se raduju svojim uspesima, a ne da im praznici, proslave i pijanke budu tuđi neuspesi", zaključio je Nebojša Čović.

jest da je veliki smrad, ali sad ne vidim neko rijesenje koje ce vise dobrih stvari donjeti u kkcz od covica.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2011, 21:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Realno FMP je bio dobra udavaca prije nekoliko godina kad je imao sta ponuditi , sjajne mladice, ekipu da se nosi sa Partizanom. ...
Sad im je od talentovane generacije ostao samo Andreja...
Ja sam za fuziju bio prije nekoliko godina sad vise ne, jer u juniorima imamo klince koji mogu igrati ligu SRbije a cak su i talentovaniji od njihovih. . Treba iskoristiti sezonu za smanjenje dugova uostalom vidjecemo ko ce biti izabran za Skupstini...
Ocekujem tu vece promjene, povratak navijaca, nekoliko pravih zvezdasa u upravi [to uz par sponzora treba donijeti mir i normalan rad...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 11:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ako ćemo realno fmp je i sada vise nego dobra udavaca.

prvi u pionirskoj konkurenciji, prvi u kadetskoj, drugi u juniorskoj (iza nas), vec dugi niz godina na juniorskom turniru evrolige, drže najveći broj igraca, basket siti, basket lend, železnik, prvi tim uglavnom momci 88 i 89, ucesnici nlb lige... malo li je?
covic kaze da hoce da dođe u zvezdu ako bi imao vecinu i kontrolu, što ja prihvatam. pa kakvi sve debili su nam vodili klub, covic je tu premija. hoce i da ostane ime crvena zvezda

a šta zvezda ima da ponudi (mislim da jos nema ni grb) osim 12 miliona duga (za koje se mora naci neko rijesenje). nema ni stolicu i sto da negdje sjednu i popricaju.
ima jedino nekoliko talentovanih mladih igraca, što je odlicno.
a možemo dobiti i delije.

otom potom, prvo željno iščekujem prve poteze ko zna koje po redu radne grupe. e onda cemo vidjeti ko su i sta su, i kakvi su

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 12:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Ja sam za fuziju bio prije nekoliko godina sad vise ne, jer u juniorima imamo klince koji mogu igrati ligu SRbije a cak su i talentovaniji od njihovih. .

Uzalud je to što Zvezda ima talentovanije klince, kad sa njima nema ko da radi. Ne vjerujem ni najmanje u potencijal Saše Nikitovića kao trenera, jer je upravo u onom meču protiv FMP-a, pokazao da nije neki ekspert. Komplet igru je bazirao samo na Nedoviću i kad je on izašao igra se raspala, a jedina napadačka opcija ostale su solo akcije, nikog drugog do Borisa Bakića. Znači totalni raspad sistema za samo par minuta...

FMP ima uhodan sistem razvoja mladih igrača i trenera koji u mlađim kategorijama, uče igrače elementarnim stvarima i koriguju nedostatke. U takvom sistemu, čak i prosječan talenat, može izgledati bolje od najtalentovanijeg Zvezdinog igrača. Na kraju krajeva, u tom FMP-u, čak i Čović izgleda kao ozbiljan i respektabilan plej.
Na primjer, Zvezda ima ekstra talentovanog klinca (ili par njih) koji ima šut, fizikalije, kontrolu lopte, fizičke predispozicije... Guraju ga u prvi tim, gdje on dobija priliku i za mjesec dva, postaje glavni igrač sa 15 - 20 poena po meču. No međutim, za ozbiljnog trenera i tim, on je ipak polovnjak, jer ne zna da igra kolektivno, pravi grešku u koracima, pri polasku u dribling, gubi se kao tuka u zonskoj odbrani, pravi glupave prekršaje i tako dalje. Sve to su nedostaci, koji se daju korigovati, ako se sa igračem individualno radi i ako ga vodi ozbiljan trener. U Zvezdi to nije slučaj već dugo, što se vidi na primjerima recimo Vujanića i Radmanovića. Obojica su u Zvezdi bili talenti, a u drugim timovima, postajali igrači... Ta situacija se do dana današnjeg nije promijenila.
Zato će FMP uvijek imati više da ponudi, jer ima ozbiljan pristup tome i ljudi koji vode ovaj klub, znaju da za dobru omladinsku školu, nije dovoljno samo pronaći talentovanog igrača. To je samo dio posla...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 17:32 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

ФМП је имао систем док је био Рашо ови сад то немају. Њихов систем је био базиран на лансирање квалитетних клинаца од којих живе међутим то је све мање, рекао сам већ они имају као и ми гомилу половњака ... Не продају играче, таман сам помислио да ће зарадити нешто а мали МИљеновић оде у Партизан за 150 000 па са тим ће само платити НЛБ лигу. А они су сваке године избацивали по три четири играча од којих су живјели
Ми имамо квалитетније клинце то вам гарантујем јер није ФМП оно што је био.Има ко са њима да ради јер су тренери Млађих катергија ФМп сад углавном код нас јер нико не може са Човићем (Вашчанин, Николић...) Вујанић и Радмановић су и код нас били играчи, само смо ми тад остали без пара ... Један меч који сам гледао против Беобанке под Караџићем смо завршили са четири играча и опет добили(имали на клупи само осам играча).
Нисам ја против фузије, највише због одличне инфраструктуре али је ФМП ипак био много боља удавача раније. Проблем је само што смо ми сад пуно лошији него тих година и немамо буквално ништа понудити...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 17:32 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

ФМП је имао систем док је био Рашо ови сад то немају. Њихов систем је био базиран на лансирање квалитетних клинаца од којих живе међутим то је све мање, рекао сам већ они имају као и ми гомилу половњака ... Не продају играче, таман сам помислио да ће зарадити нешто а мали МИљеновић оде у Партизан за 150 000 па са тим ће само платити НЛБ лигу. А они су сваке године избацивали по три четири играча од којих су живјели
Ми имамо квалитетније клинце то вам гарантујем јер није ФМП оно што је био.Има ко са њима да ради јер су тренери Млађих катергија ФМп сад углавном код нас јер нико не може са Човићем (Вашчанин, Николић...) Вујанић и Радмановић су и код нас били играчи, само смо ми тад остали без пара ... Један меч који сам гледао против Беобанке под Караџићем смо завршили са четири играча и опет добили(имали на клупи само осам играча).
Нисам ја против фузије, највише због одличне инфраструктуре али је ФМП ипак био много боља удавача раније. Проблем је само што смо ми сад пуно лошији него тих година и немамо буквално ништа понудити...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 17:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
U svakom slucaju kako god okrenes, mi samo mozemo dobiti tim spajanjem, jer nemamo sta izgubiti

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 476 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24

Sva vremena su u UTC [ DST ]