banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1893 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 95  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Trčanje u BL...
PostPoslato: 16 Maj 2011, 07:59 
Interesantno koliko se u detalje treba ici pri izboru patika, ja nisam prije obracao paznju toliko.

Gonite li mp3 sa sobom?

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 08:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Skechers Tone-Ups

Jesu to one sa onom poluloptom na djonu sto se reklamiraju u svim Office Shoes prodavnicama ili neke druge?
Meni one sa reklama na prvi djeluju kao idealan recept povredu :oops:

Citiraj:
Gonite li mp3 sa sobom?

Kad trcim sam, da.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 09:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
V@nja je napisao:
Jesu to one sa onom poluloptom na djonu sto se reklamiraju u svim Office Shoes prodavnicama ili neke druge?
Meni one sa reklama na prvi djeluju kao idealan recept povredu :oops:

Ne,ono su ShapeUps...Ove izgledaju kao normalne patike,najsličnije torzionkama...
Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 09:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
postavi sliku patika za trcanje i jednu patika za sprintanje

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 09:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Kolika je razlika između ovih:
Slika
Slika
i ovih mojih?

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 09:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
e ovo je vec bolje... svidja mi se ovaj gornji model sa amortizerima... izgledaju extremno! :D

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 09:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Cobra, rame uz rame si sa Sumijevim bolidom F1-2005.
S tim da si brzi na startu.

Ja u parku kad trcim, padnem u "depru" sto bi rekli Kroati, nakon 2 kruga... Smrt.
Vise volim otici na Sehove ili neku lijevu rutu odabrati.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 09:42 
Administrator
Korisnikov avatar

cobraunited89 je napisao:
e ovo je vec bolje... svidja mi se ovaj gornji model sa amortizerima... izgledaju extremno! :D

Šta je bolje?Pa ovaj drugi model je identičan prvima koje sam postavio,a njih sam postavio da v@nji pokažem na koje patike sam mislio....

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2011, 00:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
Sjetih se neceg dosta korisnoga a u vezi sa trcanjem, trik za naprednije korisnike koji imaju sredjenu prehranu i idu prazni na kardio, ali sigurno pomaze i pocetnicima...
Naime, izuzetno je dobro prije trcanja ili bilo koje kardio aktivnosti, dobro ugrijati stomacni region (pojas za dzoging), zatim sa pojasom jos uvijek oko stomaka i struka uraditi povezano serije trbusnjaka nekoliko minuta, cime postizemo podizanje lokalne temperature jer salo oko stomaka grijemo zadrzavanjem toplote preko koze, a i grijemo ga odozdo, vrelinom koju stvaraju aktivirani trbusni misici. Ovo daje dobru priliku da mobilisemo masti iz trbusnog regiona, a ako odmah nakon toga radimo kardio trening (trcanje, hodanje, bicikl, plivanje...), masti koje su mobilisane i dospjele su u krvotok, spaljujemo kao izvor energije. Ne daje drasticne rezultate, ali sigurno osjetno pomaze u skidanju stomaka.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2011, 00:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Nov 2008, 18:01
Yeah i beliv you

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2011, 00:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
V@nja je napisao:
Citiraj:
Gonite li mp3 sa sobom?

Kad trcim sam, da.

ja bez mp3 do prodavnice ne idem!
meni je trcanje jako psihicki zamorno,jer trcim u krug,i to uzbrdo-niz brdo,oko zgrade,ne da mi se dalje trcati...
ali sam skontao da nije toliko vazno koliko si ti odmoran,ispavan ili koliko si se najeo,vec koliko si motiviran...
ja sam najvise istrcao kad sam bio bijesan jer mi je murija naplatila dobru kaznu iako nisam bio kriv :)

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2011, 07:15 
Ni ja ne mogu bez mp3 ici trcati, i obavezno sam trcim.

Sada sam podigao na sat vremena ujutru na prazan stomak, niski itenzitet, stanje ketoze, przi mast ko ludo...

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2011, 09:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Ja obično ne nosim mp3 na trčanje, zato što mi se slušalice sve ulijepe od znoja.

Krenuo sam sad na plivanje ujutro na prazan stomak, nadam se da ću izdržati održavati ritam.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2011, 14:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
guess who je napisao:
Ja obično ne nosim mp3 na trčanje, zato što mi se slušalice sve ulijepe od znoja.

mozes naci dobre slusalice,pogotovo da ne ispadaju,jebeno je samo sto kad odvrnes ziku ne cujes auta pa moze neko da te opali.
ja sebi pustim vrapcice greatest hits i picim :P

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2011, 15:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Citiraj:
Stil gaženja je način kako se stopalo oslanja na podlogu u prve dve faze trčanja (oslanjanje i rad). Postoje 3 stila gaženja:

* neutralna pronacija (normal , neutral pronation)
* pronacija/nadpronacija (overpronation)
* supinacija/ podpronacija (underpronation)

U neutralnoj pronaciji se postiže ravnomeran kontakt cele površine stopala gledajući u pravcu: spolja- iznutra. To je idealan slučaj i ose svih zglobova su u jednom pravcu. Nema krivljenja stopala ni ka spolja ni ka unutra, ne troši se energija na ovo, pa se može zaključiti da je ovo i energetski najefikasniji stil gaženja.

Pronacija ili nadpronacija (overpronation) je takav stil gaženja gde se prvi kontakt ostvaruje sa unutrašnje strane stopala, odnosno pravac peta- palac prvi dodiruje tlo a tek posle i ostali deo stopala. Osa zglobova noge su pomerene ka unutra. Osobe koje imaju ravne tabane obično imaju ovaj stil gaženja. Moguće je korigovati ravne tabane dok osoba još uvek raste, odgovarajučim ulošcima. Ko se navikne na ovakav stil gaženja može očekivati da izborom pogrešne obuće reskira bolove u nogama, ahilovoj tetivi, ali i ozbiljnijim povredama.

Supinacija ili podpronacija (underpronation) je suprotno pronaciji, takav stil gaženja u kome se prvi kontakt ostvaruje sa spoljašnje strane stopala, odnosno pravac peta- mali prst prvi dodiruje tlo a tek posle i ostali deo stopala. Osa zglobova noge su pomerene ka spolja. Osobe koje imaju visok luk/svod stopala imaju ovakav stil gaženja. Supinacija je kao i pronacija ne baš idealna, ali je dosta ljudi ima, a najlakši način da odredite da li imate supinaciju je da pogledate vaše đonove patika: ako je istošeniji deo sa spoljašnje strane patika, onda je to supinacija. U suprotnom slučaju, ako je više pohaban unutrašnji deo, radi se o pronaciji.

Trčanjem na neravnom terenu veće izglede za povredu skočnog zgloba imaju pronatori i supinatori, zbog ovom malog ofseta u koraku, pa tom prilikom treba biti naročito oprezan.

svod pronacija patike Stil gaženja – pronacijaTakođe, na osnovu toga kakav stil gaženja imate, potražite i odgovarajuće patike. Svaka bolja marka patika ima napisano za koji stil je namenjena, tako da ako ste supinator, ne gledajte patike za pronatore, možete samo izvući deblji kraj u vidu bolova u skočnim zglobovima, kolenima, ahilovoj tetivi, a možete zaraditi i ozbiljniju povredu. Neutralni pronatori izgleda uvek najbolje prolaze: velika većina patika je upravo za njih i najbolja. Na internetu ima bezbroj opisa raznih patika, od mnogih proizvođača, pa pronađite ovaj podatak, proizvođač je dužan da ga objavi.

Ako niste sigurni koja je patika za vaš stil gaženja, a nemate nikakvu obuću da proverite stil, možete da zamolite nekoga da vas gleda kako trčite i tako saznate stil. A može i posredno- uradite test mokrog stopala. U ovom testu se određuje da li imate visok luk/svod stopala ili ravne tabane. Na ravnoj površini, recimo betonu ostavite mokar trag stopala. Ako su peta i prsti vidljivo odvojeni, onda ste supinator ili neutralni pronator, a ako su spojeni (ravni tabani) onda ste sigurno pronator.

Dakle, kupite prave patike i na trčanje!

Slika

http://www.trcanje.rs/

Није лоше мало се посавјетовати поготово на оваквом http://www.trcanje.rs/ специјализованом сајту при избору опреме, пошто код нас трговци нису нешто упознати са робом коју продају.
Ја колико сам примјетио већина тркача на асфалту користе асикс и мизуно вјероватно због тога што су се они специјализовали за производњу опреме за трчање и вјероватно су боље за ту намјену од ових брендова што сваштаре

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2011, 15:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
_zoka je napisao:
Kolika je razlika između ovih:
Slika

meni su bas ruzne ove patike

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2011, 16:19 
Kupuju se zbog funkcionalnosti, ne izgleda, bar meni je vaznije kako cu se osjecati dok trcim, negoli kako izgledam...

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2011, 16:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
tensSa je napisao:
Kupuju se zbog funkcionalnosti, ne izgleda, bar meni je vaznije kako cu se osjecati dok trcim, negoli kako izgledam...

ma znam to,ali dzaba - ruzne su.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2011, 22:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Malo motivacije :lol:

Slika

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2011, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
ja nisam bas u prilici da trcim,krenuh sa hodanjem,potez alibaba /seher,fina staza ako me alergija ne bude zezala,za pocetak i ovo je odlicno,guess who,zavidim ti...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1893 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 95  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]