banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 00:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Maj 2011, 16:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
nepokoreni je napisao:
U Zagrebu sam bio juče i od konobara u kafiću tamo (kafana vox populi vox dei) sam čuo da braća rvati jauču na glas, neće u Europsku uniju, imaju EU cijene a balkanske plate....a kad prođeš ZG ko Dubai! Auta boli glava, kafići puni, sve šljakti, šminka na sve strane....

A na ljetovanje umjesto na Karibe idu na Kredite. Pročitao sam negdje podatak da su Hrvati među najzaduženijom nacijom u Evropi.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 16:43 
Hertzog je napisao:
lollipop je napisao:
ko se oporavio od svjetske krize???????????????????? svi? ne bih rekla bas..
posto sam svojim prvim postom znala da rasprava lako moze dovesti do ovog pitanja.. pored vec odgovorenog ( a uvezi sa sds ) , pitacu a jeste vi to kao bolje zivjeli za vrijeme sds, i vrlih predhodnih premijera a narocito mikerevica, cenicke... ja nikad nisam rekla da je situacija idealna, da nemaju ljudi socijalnih i drugih problema, ali kao i mnogo puta do sada pitam da mi kazete ko je to bolji i cim, s kim ce nam biti bolje.. politicka scena rs je puna izlizanih propalih politicara, a btw ne znam sta ce dalje biti sa pricom o referendumu ali da im je dodik pokazao zube, jeste.. a da je sds prodao sto je vise funkcija bih, prodao je i na to jos popio sankcije.. trenutno mislim da ne postoji niko ko im smije reci ono sto dodik kaze, ili radi.. i glupava je prica kako se ovim zamazuju oci, teska situacija je i u regionu, hrvati su zaduzeni kao niko, a broj nezaposlenih stalno raste, protesti protiv vlasti, u srbiji je standard vrtoglavo opao kazu svi koji dodju ovde i porede nas, grcka opet na rubu kolapsa... ne trebamo se porediti sa losim, ali nije nama tako crno dok god su kafane i dalje pune, kao i grad i butici, u subotu nisi mogao iglu baciti u bilo koju radnju u gradu od guzve.. kriza pa to ti je..

Cuj nemaju socijalni problema, smesno, dalje ne vredi ni raspravljati kada neko napise takvu glupost... U svakom slucaju se ne moze meriti posleratni period i ovo sada

a ko je rekao da nemaju.. procitaj malo bolje

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 16:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ма шта ви причате болан?
па просјечна плата је и прије 10 година била 400-500 КМ а какве су тад цијене биле?!
ја тврдим да је моја породица а и родбина боље живјела тад него сад.

а јест, баш је СДС продао све овласти..
хиљаду пута смо писали овдје шта је све од РС-а отишло за вријеме додикове власти тако да је и та прича шупљак.

хрвати дефинитивно јесу најзадуженији али они ће то лако отплатити.
у једној сезони на путаринама узму колико ми не би да продамо пола РС.
све им функционише боље него код нас и то је реалност.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 16:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
све им функционише боље него код нас и то је реалност

Al je sve na koncesiju i lizing. Nijedna veća firma nije njihova a 6 eura u jednom pravcu putarina ka ZG. I malo ZG raje ide na more luksuz bato! Kaže lik samo budala daje 50 Eura za smještaj na moru koji ne košta realno ni 20, samo blesavi Bosanci i Slovenci to plaćaju....

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 16:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
АЛЕКСАНДАР je napisao:
ма шта ви причате болан?
па просјечна плата је и прије 10 година била 400-500 КМ а какве су тад цијене биле?!
ја тврдим да је моја породица а и родбина боље живјела тад него сад.

а јест, баш је СДС продао све овласти..
хиљаду пута смо писали овдје шта је све од РС-а отишло за вријеме додикове власти тако да је и та прича шупљак.

све им функционише боље него код нас и то је реалност.

За последњих 5 година се види раст и плата и цијена, ал цијене брже расту од плата. Реална вриједност новца који имамо је све мања и мања.
Ови су продали све што су могли и те паре упумпали у буџет, плус кредити које ћемо да отплаћујемо деценијама. Ово све што се види је просто шминка. Неко рече пуне продавнице и кафићи. Дааааа, ал дајте да видимо колико реално ти људи који се врте по продавницама и троше. Харача је све више и питање је докле ће то тако да иде. А кад пукне биће весело.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Неће још пући, стижу кинески кредити.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 16:59 
heheh nepokoreni otisao na 3 sata do zagreba i covjek je totalno fasciniran, ne prestaje pricati o tome na 10 tema na forumu uporedo.. heheheheheh

ja kad sam rekla da su radnje pune, mislila sam da se trosi, konkretno u mangu, teranovi, redovi podugacki na kasama, merkator prepun, svi rucaju u kafanama vikendom, ne mozes naci mjesta, a u gospodskoj svi bar sa po 3 vrecice upravo kupljenih krpica... bas sam to juce komentarisala s prijateljicama dok smo bile u gradu..

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 17:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Република Српска није само Господска, Меркатор, Манго, Мала станица и Бањалука уопште. Има и даље. Ал власт изгледа да то не зна.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 17:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
lollipop je napisao:
heheh nepokoreni otisao na 3 sata do zagreba i covjek je totalno fasciniran, ne prestaje pricati o tome na 10 tema na forumu uporedo.. heheheheheh

ja kad sam rekla da su radnje pune, mislila sam da se trosi, konkretno u mangu, teranovi, redovi podugacki na kasama, merkator prepun, svi rucaju u kafanama vikendom, ne mozes naci mjesta, a u gospodskoj svi bar sa po 3 vrecice upravo kupljenih krpica... bas sam to juce komentarisala s prijateljicama dok smo bile u gradu..

Bas htedoh ovo prokomentarisati, covek se odusevio i na to popusio pricu propalog konobara... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 17:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lollipop je napisao:

опрости, али ово ти је глуп примјер.
као што ти неко рече, није само бања лука република српска.
а на тим касама стоји и неко ко је купио гаће од 5 марака.
у БЛ по процјенама живи око 250 000 људи.
што се тиче избора радњи јако их је мало тако да се пола града облачи у тих пар бутика. остатак на пијаци је л`.
отиђи у нови сад који је ту негдје са бројем становника као и бл али је много већи избор и више радњи и видјећеш да нема гужве на касама.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 17:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:

Heheheh :angry3: Nepokoreni ide svako malo u ZG samo sad više ćeifio a prije samo u prolazu na brzaka uradi šta treba, a išao sam i u Pakrac, Daruvar, Osijek, Lipik, Makarska, Opatija, Umag kad već moraš znati, to je kotrast boli glava što se tiče standarda i života.
A što se kupovine tiče sve isti mentalitet nemam za germe al nosim Air Max...
Citiraj:
Bas htedoh ovo prokomentarisati, covek se odusevio i na to popusio pricu propalog konobara...

Pa nisam stigao uhvatiti Kosorku ili Gotovčeve....

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 17:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Niti mi treba germa niti ljakserice... Hvala Bogu :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 17:18 
Hertzog je napisao:
lollipop je napisao:

Bas htedoh ovo prokomentarisati, covek se odusevio i na to popusio pricu propalog konobara... :D :D :D

napokon da se u necemu i slozimo danas.. 8) uu nepokoreni, pa ti si svjetski putnik, po hr si obisao..

pa nema guzve u novom sadu jer upravo rekoh da se zale da im je standard u zadnje vrijeme jaaaako los. nisam rekla da ih nema koji se ne oblace nigdje zato sto nemaju ni za hljeb, nego da koliko crnite da je stanje ocajno, u poredjenju sa svim navedenim i nije toliko lose...
a sticajem okolnosti, znam 100 ljudi koji vikendom dolaze iz gradiske, prijedora, doboja, prnjavora, mrkonjica i slicno da se obuku ovde jer tamo nemaju izbora ni ovoliko radnji.. a Bl je dosta skuplja od tih gradova..
sem toga, koliko ljudi samo ide u zg u shoping.. ne peglam ja situaciju da se razumijemo, samo govorim da je vi previse crnite..

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 17:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

читао сам давно неку књигу гдје пише фино како људи кад немају.. покушавају да прикажу што више да лафо имају.
е тако ти је и код нас.
знам и ја њих који се иду облачити по БГ и ЗГ а кући једу нарезак и бахат хљеб.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 17:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
sem toga, koliko ljudi samo ide u zg u shoping.. ne peglam ja situaciju da se razumijemo, samo govorim da je vi previse crnite..

Odem i ja u kupovinu na sniženje u ZG ponekad...samo to nije mjerilo stanja. Mjerilo tamošnjeg stanja je da sam putarinu plaćao 4 Eura prošle godine a sad 6, da sam parking plaćao 10 sad 15 kuna po satu, da im je hljeb bio 5 a sad 8 kuna...more neću da komentarišem al sam sobu u Makarskoj kod istih ljudi plaćao 15 eura sobu sad je 20...jel sad kontaš?

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 17:26 
АЛЕКСАНДАР je napisao:
читао сам давно неку књигу гдје пише фино како људи кад немају.. покушавају да прикажу што више да лафо имају.
е тако ти је и код нас.
знам и ја њих који се иду облачити по БГ и ЗГ а кући једу нарезак и бахат хљеб.

e da, to je jedna specificna pojava ovde kod nas, i zahtijeva novu temu, npr. na psihologiji.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 18:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Da vi malo ne fulate temu, al' samo malo. Glede novca i ovde je u zadnjih godina urusena vrijednost istog tako da danas nema sanse da kupis svakodnevnih potrepstina za 100 koje su se nekad placale 100 DM. Plate nisu rasle toliko. Mada love jos ima u naroda i jos je daleko od krize i kukanja.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 18:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ма тема је давно профулана, рекли смо све - тресла се гора - родио се миш.
ШББКББ.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 19:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
@lollipop....
Da citiram Džontru:"Ko se tebi posr'o u pa'uljice danas?"Zajebavaš nepokorenog bez razloga i pucaš niske udarce...
E,sad malo na temu.....Mi ove godine snizili cijenu svesaka.Nabavili vrlo malo skupljih svesaka...Zašto?Zato što se NEMA para.Meni je isti broj ljudi i prošle godine i ove godine na kasi ali je razlika u onome što nose drastična.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2011, 19:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Узми кафиће, пуни ко шибица, ал столови за којима се сједи полупразни.
Поредио сам цијене кад сам био доле љетом 2009. и у фебруару 2011. Ужасно велике разлике. Већ сада цијене многих производа су веће него у Москви, а Москву зову најскупљим градом на свијету (што наравно није тачно, ал о том потом).
Интересантно је да сви пријатељи вриште о стање у РС и говоре ми да се не враћам, пре 3-4 године нису се много жалили.
Статистика говори да ми једемо сви сарму, ал меса у тој сарми скоро да нема.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]