To nevino jagnješce Murinjo je jedan od najvećih krivaca za tenzije, on ih podgrijava u zadnje vrijeme, jer zna da u čistom nadigravanju njegov tima ima uvijek manje šanse. Mjesecima unazad stvara alibije pred susret sa Barsom, tipa "mogu nam odmah isključiti igrača da se ne mučimo džaba" i slično. A istina je da je najveći krivac, i za ono van terena, a i za mnogo onog na njemu.
E sad, da je Barsa ciganska ekipa, ne treba trošiti riječi. Međutim, ni Real tu nešto ne zaostaje, tako da se taj "ciganski" parametar jednostavno poništava. Neko je komentarisao, "jebo tu utakmicu, kad Kristina najmanje simulira". E pa, razlog za ovo nije njegova, ili finoća igrača Reala, već što nije mogao doći u situaciju da simulira, kad je loptu dotakao jedva petnaestak puta u toku utakmice.
Real je igrao pregrubo, od početka, to se jasno vidjelo. Na sredini terena je svaki kontakt bio na ivici faula, i oni su svjesno išli na to da sudija neće sjeckati igru. Međutim, gruba igra je mač sa dvije oštrice, i to se pokazalo.
Kasnije izjave Murinja i Kristine, kako im sudija "nije dao da igraju", kako su "kontrolisali utakmicu", su podjednako tužne i smiješne. Real je, kao, igrao tamo? A utakmicu bi kontrolisali jedino da su na Soniju igrali.
Ja sam bio ogorčen nakon onog isključenja na utakmici Barsa - Arsenal, mislio sam da je prestogo i slično. Tad je glavni argument bio, da je to sudijsko uvjerenje, i da je Arsenal igrao sramni bunker, te nije zaslužio da ide dalje. To bi se isto moglo iskoristiti i sada, samo još deset puta ubjedljivije - za onakav kukavički tim sa kukavičkom igrom, čak ni najzagriženiji fanovi teško nalaze opravdanja. To će biti jasnije svima, kad se malo smire strasti.
I da, jedva čekam vjerovatno finale Mančestera i Barse. Moje simpatije će biti na strani Junajteda, iako ih ne volim previše. A tu utakmicu bi najpažljivije trebalo da pogledaju baš gospoda Murinjo i Kristina, prvi da nauči da igra rezultat nije uvijek najbolje rješenje, a drugi kako u velikim utakmicama treba da igraju najbolji.
_________________ Umro je Džimi Hendriks iz Sijetla, Klepton i Pejdž su dva matora pijetla, al' budućnost je ipak svijetla sve dok nam je Popokatepetla...
|