angelo_gabriel je napisao:
Nikad nije kasno ako je većina za.
Kasno je jer je banjaluka.com domen vec u vlasnistvu ljudi koji u planu imaju odredjeni projekat.
Razlog zasto se odustalo od kupovine banjaluka.com domena (i 'akcije spasavanja') je cijena domena (koja je, koliko sam ja upucen, bila izrazena u hiljadama eura). Prelazak na ovaj domen se cinio i kao lakse i kao bezbolnije rjesenje.
Ma sta ekipa iz InfoARS pricala, nama je jedini cilj bio nastavak rada foruma.
Razlog sto smo to uradili ovako je taj sto u momentu kada je trebalo da se proda domen uopste nije bilo govora o tome da forum ide u paketu sa domenom (ponovicu jos jednom, to je rekao mirko, covjek koji je bio vlasnik foruma, a ujedno i pregovarac izmedju Audiotexta i InfoARSa).
Citiraj:
Na koji će se način, na kraju ovo riješiti: gestapo ili hipi pristup?
Kako sada stvari stoje, opcija za brisanje foruma ima ~60% glasova.
Ako su ovi iz InfoARS posteni kao sto tvrde da jesu, postovace demokratske principe pa ce na kraju glasanja (ako situacija ostane ista) uraditi ono sto zeli vecina (u ovom slucaju, obrisati bazu podataka).
Ako se pak desi da opcija NE tamo na glasanju pobjedi pa oni odluce da zadrze aktivan forum ja licno cu zahtjevati da se moj nalog i svi njegovi postovi obrisu.
Za uzvrat, ja nemam nista protiv toga da obrisem i naloge i postove ljudi sa ovog foruma koji izraze zelju da se vrate tamo i da prestanu ovde pisati (za slucaj da ima onih koji ovde aktivno pisu, a smatraju da je ovo sto smo mi uradili nefer prema njima kao korisnicima).
Koja god opcija se desila forum na ovoj adresi nastavlja sa radom kao i do sada.
+
Dodacu jos samo jednu stvar.
Naime, ono sto mi se pokazalo kao jednim od ruznijih poteza i kao ono sto me u startu pokolebalo da povjerujem u postene namjere ekipe iz InfoARS je cinjenica da su oni odmah nakon sto su aktivirali forum deaktivirali Vaderov, mirkov i moj nalog (na pocetku je cak pisalo da se pokusavam ulogovati na nepostojeci nalog, a onda kada smo ih prekorili zbog toga nalozi su bili deaktivirani i to na nacin da ih je moguce aktivirati samo od strane administratora foruma dok su oni tvrdili da je sa nalozima sve OK da su im samo uklonjene administratorske privilegije. Nalozi jos uvijek nisu aktivni, a to samim tim baca sjenu na postenje glasanja jer Vader i ja u startu nismo u mogucnosti da iznesemo svoj stav po tom pitanju na sta, ako cemo vec ici nekom logikom, imamo pravo. Kada se moze racunati glas nekoga ko se godinama nije pojavio na forumu pa je dosao da glasa samo zbog nekog maila obavjestenja, red bi bio da se i racunaju glasovi ljudi koji su zadnjih 5-6 godina odrzavali forum u zivotu).