wolfsburg_rapsodija je napisao:
Imam jednog druga koji je otrov za tete na kasama. Toliko ih izbezumi kada placa racun da u vecini slucajeva bude "dobar" po jednu novcanicu. Nekad je ta novcanica krupna, a nekada sitna. Zavisi koliko para teta ima u kasi i kojom novcanicom placa. Kaze da po faci

tete za kasom moze provaliti za koliko je moze "zavrnuti". On to smatra poslom koji se zove "mjenjaza". Mislim da ne radi nista lose, uglavnom ih uzima na trehu i matematiku. Na tih par fora vecina prodavaca popusi, ali drugi put ne.
Kaznjivo je i vodi se kao sitna prevara, ali veoma tesko dolazi do "pada" na dijelu

jer uvijek postoji ono izvinite, zurim, preracunao sam se.
A pokeraške fore. To se dešava i u obrnutom smjeru, tj upravo ih koriste trgovci, a ne mušterije, pa me baš čudi da su nasjele te na kasi.
Jedna od taktika je da te zapričava dok ti vraća kusur, tako da ti odvrati pažnju i uvali ti manje novca, lažnu novčanicu ili nešto treće. A ima i onaj neki trik kad drži dvije novčanicu u ruci a daje ti treću pa ne znaš ni da si prejeban. Ovim trikovima se tete sa šaltera u banci ili uče na obuci unaprijed, ili nauče na svojoj koži. Upravo ovaj navedeni trik mi je probao izvest dostavljač pizze ( redovni sam mušterija, i to je ko zna koji put da mi donosi pizzu), i krenuo on.. reko, alo, šta si ti meni ovo dao? "A, izvinite". Ti kao dotični dostavljač su profi sitni lopovi koji se bave tim trikovima namjenski te ih izvode na raznim šalterima banaka, pošti i slično. I uvijek kreiraju nove trikove. A pizza im je ionako postala teško njesra, tako da ima više razloga da im više nisam mušterija.