@Fly by wire, sajla je ona celicna sajla sa najcesce omcama (ili kukama) na krajevima koja u sustini sluzi da se vozilo izvuce iz blata, tegli drugo i generalno da povuce teret. Morao sam da cacnem Darjana za nju
I nemoj slucajno da ne komentarises, naravno da sam se zezao
A sad nastavak smaranja veceg nego serija "Kasandra":
Poglavlje 4, sneg je opet Snezana:
Mesta gde cu da "prilepim" malo soli, malo soda bikarbone, sam cetkicom vrlo malo kvasio mat akrilnim lakom.
Lak lepi zrna mnogo bolje od vode, ali i mnogo jace, sto sam i zeleo.
Poglavlje 5, farbanje preko...
Nakon toga sam sve komplet dobro prespricao direktno iz boce lakom za kosu.
Posle 15tak minuta, je preko toga nanet ABom sloj tamno zelene, one klasicno ruske, dobivene mesavinom XF13 i XF61 u odnosu pola-pola. Ovaj sloj je taman, ali generalno ne moze da doje do izrazaja zbog tamno bran ispod nje. Nikako ne vise od dva prolaza.
Poglavlje 6, malo modulacije, iti ti prelivanja
U prethodnu smesu zelene sam dodao pola kolicine ciste bele i dodao razredjivac Tamiyin da bi dobio boju za modulaciju. So i Soba su jos uvek tu.
Poglavlje 7, Struzi majstore
E sad nastupa nesto sto nije po pravilima! Obicno kod ove tehnike vam kazu da sad napadnete gornje boje mlakom vodom i mekom cetkicom. NE! Uzmite vecu pljosnatu, sinteticku i jos je makazama skratite da bude jos kruca! Bukvalno nasilno struzite njom zrna soli, i to jedno 15tak minuta. Nakon toga gore pomenutu cetkicu mozete umociti u vodu ali je dobro obrisite, skoro kao kad radite drybrush i sledi dalja tortura. Prvo vrlo brubo bodete po boji, a onda je kratkim pokretima i struzete. Ono malo vode reaguje sa donjim slojem spreja za kosu i on se rastvara i odnosi, skida slojeve farbe iznad sebe. Lak se ratvara, ne boja, sto znaci da sve ovo mozete i sa revellom na primer. Vrlo grub nacin, priznajem, ali jedini koji daje stvarno kontrolisane i krajnje realne rezultate.
U sledecoj epizodi finalni pigmenti i suvi dekali
Hocu komentare, kritike i slicno ili cu vas zlostavljati sa oklopom da ce te zaboraviti kako izgledaju mlaznjaci