banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 19:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 754 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 38  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Omiljeni citati
PostPoslato: 04 Apr 2011, 10:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
Nećeš lako sačuvati za sebe ono, što se mnogima dopada.
Publije

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2011, 12:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Najbolje ćete čovjeka cijeniti po onome što on uradi baš slučajno i nesvjesno, a ne po onome što radi razmišljeno i namjerno. Jer da kažemo u paradoksu: slijepa priroda jeste jedini vidoviti razum.

~ Jovan Dučić

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2011, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka

Volim da porazgovaram, od razgovora sve postane svjetlije i svježije,
kao da se prozori na kući otvore...
Nisam naročito pametan, niti mislim da je to važno, važnije je da je čovjek pravedan i da se ne truje ružnim mislima.
Mučno bi bilo živjeti obeshrabren, treba vidjeti i onu stranu koja nije protiv čovjeka.

~ Mesa Selimovic

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 17:26 
Veteran
Veteran

Najbolji ratnik je onaj koji uspe da preobrati neprijatelja u prijatelja.
Koeljo

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 17:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ima li u tom citatu nešto što te posebno zaintrigiralo, neki detalj? :)

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 17:57 
Veteran
Veteran

Moguce.. :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pitam bez primisli. Ne radi se samo o sposobnosti da se neprijatelj pretvori u prijatelja, nego volja, želja, da od neprijatelja napraviš prijatelja, jako jako rijetka osobina. Ko želi da od neprijatelja napravi prijatelja, ko ne mrzi neprijatelja iako ga neprijatelj mrzi, ko želi da uopšte pokuša da od svog mrzitelja napravi prijatelja.. Odličan citat.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 18:17 
Veteran
Veteran

Znam... :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 18:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Moguće :D

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka

Citiraj:
Ko želi da od neprijatelja napravi prijatelja, ko ne mrzi neprijatelja iako ga neprijatelj mrzi, ko želi da uopšte pokuša da od svog mrzitelja napravi prijatelja..

Ja, ja , ja , mogul' ja.. :lol: :cat:

Sad kad nesto razmislim, pa ja uopste nemam neprijatelja. :)

Lijep citat.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 18:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa ti onda mora da imaš hrpu ratnog ordenja :D

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 00:58 
Veteran
Veteran

Pričati a ne reći ništa o sebi veoma je otmeno pretvaranje.
Nietzsche

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 11:04 
Veteran
Veteran

Ne placi zbog toga sto je gotovo, raduj se jer se desilo.
Dr. Seus

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 23:26 
Veteran
Veteran

"Biser nastaje u ranjenim školjkama. Bol, koji ih razdire, pretvaraju one u dragulj"
Richard Shanon

Spoiler:
I u mojim ranama rastu biseri. No oni mogu nastati samo onda kad se pomirim sa svojim ranama. Kad stišcem zube da bih grcevito zatvorio svoje rane, ne može u njima ništa rasti. Kad dotaknem svoju ranu, to me cesto zaboli. Tada osetim svoju nemoc da je se rešim. Ona ce ostati u meni, sve ako i zaraste. No ako prihvatim tu svoju ranu, tada se ona može pretvoriti u izvor života i ljubavi. Tamo gde sam ranjen, tamo sam i živ, tamo sam sebe osjecam, tamo osetim i drugoga. Mogu pustiti i druge da udju u moju ranu, tamo je moguc susret i dodir koji može i drugoga izlijeciti. Samo onaj lecnik može nekoga izleciti koji je i sam ranjen, rekli su stari Grci. Tamo gde sam jak ne može u mene prodreti neko drugi. Tamo gde sam slomljen, tamo može Bog u mene prodreti, a mogu uci i ljudi. Tu se susrecem sa svojim pravim ja, sa slikom koju je Bog o meni stvorio.
Cesto živimo u iluziji da sve naše rane mogu zaceliti. Izlecenjem smatramo da se rane zatvore i da ih više ne osjeamo. Dok se ne pretvore u brazgotinu, kružimo oko svojih rana i uvlacimo se sve dublje u njih. Bogu predbacujemo što je dozvolio tu ranu. Tek kad smo spremni pomiriti se sa svojom ranom, može ona za nas postati ulazom u našu nutrinu, u zdravi i svetli prostor. Rana nas prisiljava da potražimo lek u svojoj nutrini a ne u izvanjskoj marljivosti i jakosti.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 23:47 
Veteran
Veteran

Izjave koje je vreme učinilo smešnima

Ljudi su izjavljivali kojekakve gluposti i ostajali živi.
Istorija nekima zaista nije dala za pravo. Evo, procenite!

"Mislim da na svetu može da se proda maksimalno pet kompjutera." (Tomas Votson, predsednik IBMa, 1943.)

"Ne postoji ni jedan razlog zašto bi neko želeo kompjuter u kući."(Ken Olson, predsednik i osnivač kompanije Digital Equipment Corp., 1977.)

"640k je više nego dovoljno za bilo kog korisnika".(Bil Gejts, 1981)

"Telefon ima suviše mana da bi se ozbiljno razmatrao kao oblik komunikacije. Taj aparat je, za nas, potpuno nevažan (Western Union, unutrašnje saopštenje, 1876.)

"Bežična muzička kutija nema nikakvu komercijalnu vrednost. Ko bi plaćao za poruke poslate svima?" (Saradnici Dejvida Sarnofa, kao odgovor na njegov predlog da se investira u radio, 1920.)

"Mada bi televizija tehnički i teorijski bila moguća, komercijalno i finansijski je totalno neisplativa" (Li Di Forest, investitor)

"Drago mi je što će Klark Gejbl da propadne ovom ulogom, a ne ja."(Geri Kuper, nakon što je odbio ulogu u čuvenom filmu "Prohujalo sa vihorom")

"Ne sviđa nam se njihov zvuk, a ionako gitarska muzika izlazi iz mode."(Decca Recording Co, izdavačka kuća, odbijajući Bitlse, 1962.)

"Otišli smo u Atari i rekli: "Imamo neke fantastične ideje, šta mislite da nas finansirate? Ili ćemo da vam ih damo. Dajte nam platu, i mi ćemo da radimo za vas na tom projektu." Nisu pristali. Onda smo otišli u Hewlett-Packard, a oni su rekli: "Hej, ne trebate nam. Čak nemate ni fakultet"...(Stiv Džobs, osnivač kompanije "Apple", pokušavajući da zainteresuje Atari i HP za njegov i Voznijakov lični računar.)

"Ne vidim ni jedan razlog zašto bi ova knjiga trebalo da uzdrma bilo čija religiozna ubeđenja (Čarls Darvin, povodom izdavanja svoje revolucionarne knjige "Poreklo vrsta", 1869.)

"Sa preko 50 automobila stranih konkurenata, japanska auto industrija nema šanse da zauzme veći deo američkog tržišta ("Business Week, 2. avgust, 1968.)

"Mi smo izgleda prvi i, bez sumnje, poslednji posetioci ovog neprofitabilnog mesta (Narednik Džozep Ivez, nakon posete Velikog Kanjona, 1861.)

"Bušiti zbog nafte? Mislite, bušiti zemlju da bi došli do nafte!? Vi ste ludi! (Radnici kojima je Edvin L. Drejk pokušao da predstavi svoj projekat naftnih bušotina, 1859.)

"Ne postoji ni najmanji nagoveštaj da je nuklearnu energiju moguće obuzdati. To bi značilo da bi atome mogli da cepamo po volji (Albert Ajnštajn, 1932.)

"Atomska bomba nikad neće eksplodirati. To vam kažem kao stručnjak za eksplozive (Admiral Vilijem Lehju, komentarišući američki projekat atomske bombe).

"Avioni su interesantne igračke, ali bez nekog vojnog značaja (Maršal Ferdinand Fos, francuski profesor strategije u "Ecole Superieure de Guerre".)

"Veći avion je nemoguće napraviti" (Boingov inžinjer, nakon prvog leta aviona Boing 247, dvomotornog aviona za 10 ljudi)

"Bolje da učiš za sekretaricu, ili da se udaš!" (Agencija za manekene, odbijajući Merilin Monro 1944. godine.)

"Trebalo bi da se vratite vožnji kamiona" (Organizator koncerata, otpuštajući Elvis Prislija 1954. godine.)

"Zaboravite na to. Nijedan film iz Građanskog rata rata nikada nije zaradio ni prebijene pare." (MGM direktor, savetujući da se ne investira u film "Prohujalo sa vihorom")

"Stigao sam, ne samo gde ni jedan čovek pre nije bio, nego i najdalje što će ljudski rod ikad stići (Kapetan Kuk, na putu za Pacifik)

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2011, 17:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
"Merhaba Hamo, pomoz Bog Gile!"

TLN

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2011, 00:53 
Veteran
Veteran

“Riječ koju si zadržao za sebe, tvoj je sužanj; riječ koja ti je pobjegla, tvoj je gospodar.”
ARAPSKA MUDROST

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
I can't listen to that much Wagner. I start getting the urge to conquer Poland.

If only God would give me some clear sign! Like making a large deposit in my name in a Swiss bank.

It seemed the world was divided into good and bad people. The good ones slept better... while the bad ones seemed to enjoy the waking hours much more.

My one regret in life is that I am not someone else.

To you I'm an atheist; to God, I'm the Loyal Opposition.

You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred.

Woody Allen :D

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 20:29 
Veteran
Veteran

Pravi je prijatelj balsam života
Sirah 6,14-17

• Ovan - Kad su svi protiv Vas to znači ili da ste apsolutno u krivu ili apsolutno u pravu (Albert Guinon).
  • Bik - Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike (La Rochehoucauld).
  • Blizanci - Nitko nikada nije postigao nešto zaista veliko, a da se nije izložio riziku (Denis Waltley).
  • Rak - Vi vidite stvari i pitate zašto, a ja sanjam o stvarima kojih nije bilo i pitam zašto ne? (Bernard Shaw).
  • Lav - Tko želi nešto naučiti, nači će način; tko ne želi, naći će izliku (Pablo Picaso).
  • Djevica - Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju (Philip B. Crosby).
  • Vaga - Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga (Charles De Gaulle).
  • Škorpion - Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke (Biblija: Mt, 6,34).
  • Strijelac - Svatko želi biti netko; nitko ne želi raditi na tome (Johann Wolfgang Goethe)..
  • Jarac - Svaki čovjek je dijete svojih postupaka (Miguel de Cervantes).
  • Vodenjak - Mudar ništa ne čini za sebe, zato i ima sve što mu treba.
  • Ribe - Pametni ljudi uče se na tuđim greškama, budale na vlastitim.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2011, 12:00 
Stara kuka
Stara kuka

SRODNE DUSE

Nekako je trebalo kazniti Adama i Evu za njihov bezobrzluk i to bi bilo rešeno. On učini ovako: da svi ljudi dok je sveta i veka, imaju svest o tome da ljubav postoji; da svi ljudi, dok je sveta i veka, imaju potrebu da traže taj uzvišeni ideal da u tome uspevaju, dok je sveta i veka, kad je reč o stvarima ili prijateljstvu.
Ali da nikako ne uspevaju u onoj pravoj, onoj jedinoj ljubavi koja ih čini kompletnima.
Srodna duša. Druga polovina istog bića. Rebro. Dok je sveta i veka. Tako učini Svevišnji.
Da svi osećaju potrebu za voljenim bićem, ali da konstantno udaraju glavom o zid u potrazi za tom osobom, pronalazeći sve same pogrešne osobe na putu.
Veze i vezice. Brakovi i bračići. Zajednička potreba da se ljudi lažu kako su pravi jedno za drugo, a toliko stvari im jasno pokazuje, gotovo još od samog početka njihove priče, da oni možda mogu provesti neko vreme zajedno, možda i celi život i imati dece, zajedno uživati u njihovom odrastanju i stasavanju u ljude. ALI!… nisu pravo jedno za drugo.
Jednostavno zato što nisu. I taj gram koji im fali do savršenstva osećaju kao da nose olovnu ploču na leđima. A istina je ta da Gospod nije bio toliko surov da zaista ostavi duše nedovršene. Ne, ne. To bi bilo previše.
Učinio je da svako ima osobu svog života, i kada se srodne duše sretnu – čitav kosmos se koncentriše na tačku u kojoj su, tada i zauvek. Oni su srećna deca vasione. Međutim, eto, tu baš leži ceo problem. Treba se naći. Evo šta se konkretno dešava: ta i ta devojka, recimo, kao i svi drugi, ima svog idealnog muškarca; samo nevolja je ta što ona živi u Rumuniji, a on je Eskim. Koje su šanse da se ikada sretnu?
A znali bi, sve bi im bilo jasno kad bi se samo sreli… ali se naprosto neće sresti. Njihovi životi ostaće ljubavno promašeni. A kad promašiš ljubav, šta onda uopšte pogodiš?

I tako živimo razbacani po planeti, tražimo se, ne nalazimo se, tako je udešeno. Kraj? Nije još, postoji još jedno simpatično rešenjce čisto logičkog pitanja koje se pojavljuje u okviru ove kazne. Ono je u sledećem: ako je to sve tako raštrkano, a pride nasumice raštrkano, kombinatorika kaže da će se ipak negde desiti da srodne duše se sretnu. I to se dešava mnogo češće nego što bi zakoni kombinatorike dopustili.

Naime, ti ljudi se svakako nađu i ostvare svoju ljubav. A onda svi oko njih posmatraju, godinama posmatraju, taj srećni par… i pate još više.
Ne zato što su svi ljudi ljubomorni, nego zato što im takvi parovi dokazuju da srodne duše zaista postoje i da to nisu izmislili usamljeni pisci pekmezastih ljubića. Ne, taj nedostižan san, to najveće blago, dakle, postoji. Ali ga većina nas nema i ne nalazi.

Marko Šelić (Marčelo) – “Zajedno sami”

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 754 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 38  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]