banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 21:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 362 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Apr 2011, 21:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
Sad jedna prostoprosirenoslozena recenica:
"Kako dobiti radnu ili ti poziv za rad u inostransvu LEGALNO znaci NE NA CRNO??

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 21:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Pa tako što za početak umjesto da visiš na ovom forumu visi po stranicama potencijalnih ponuđača posla. Šalim se, ali samo do pola. Znam neke ljude koji su se na taj način zaposlili, da ti ne navodim sad konkretne primjere, ne znam koja te profesija zanima. Uvijek imaš online potražnju i ako nudiš to što oni traže eto ga. Ako imaš neki faks uvijek možeš da apliciraš za stipendiju, neke ti ostavljaju prostora i da radiš. Malo je teško ovako davati savjete.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
cobraunited89 je napisao:
Sad jedna prostoprosirenoslozena recenica:
"Kako dobiti radnu ili ti poziv za rad u inostransvu LEGALNO znaci NE NA CRNO??

Evo ti jedna prostosuženajednostavna rečenica:
SKORO PA NIKAKO znači NIKAKO!!

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ako si inzenjer mehanike npr. i znas jezik zemlje u kojoj bi se prijavio za odredjenu poziciju. Za pocetak odredis zemlju u koju bi volio otici, zatim nauciti jezik ( odredjene firme na pocetku dozvoljavaju koristenje Eng. ali vremenom zahtjevaju znanje vlastitog jezika) a onda vidjeti koja su deficitna zanimanja pa ako ispunjavas sve te uslove - onda su sanse, da dobijes posao - moguce.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 23:13 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
Jst zeznuto za vizu, ali imas mogucnost, digni kredit 10.000 - 15.000 plati Svabici da je ozenis kad dobijes drzavljanstvo razvedi se :S

zar ta prica sa zenidbama/udajama jos uvijek prolazi? u uk je od aprila uveden zakon da i ako se ozenis/udas za britanca/britanku, ipak moras da govoris tecan engleski (tj. da imas polozen neki od ozbiljnijih testova jezika sa jako dobrom ocjenom) da bi uopste dobio dozvolu boravka. a za dobijanje drzavljanstva...minimalno 5 godina zivota u UK.
mislim da su i svabe raspravljale o nekom slicnom zakonu

If your application is successful, we will give you permission to live and work here for two years. This is called your probationary period. At the end of the two years, you may be able to apply for permission to settle permanently in the UK (known as 'indefinite leave to remain') as the settled person's husband, wife or civil partner.

2 godine sto se tice UK, znaci za osobu koja ima UK drzavljanstvo.....5 godina ako si ozenjen il udata za osobu koja pripada EU, a zivi i radi u UK..

@cobra

evo ti ponovo sajt, pa malo procitaj ...http://www.workpermit.com/

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 23:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 19:12
Ja sve kontam završiću faks na jesen pa ću naći neki okej posao :roll: :roll: :roll: da ne idem nigdje....no ima vremena da se razočaram vjerovatno..

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 00:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

helionprime je napisao:
Ja sve kontam završiću faks na jesen pa ću naći neki okej posao :roll: :roll: :roll: da ne idem nigdje....no ima vremena da se razočaram vjerovatno..

Identican slucaj kao kod mene.. 'Necemo se mi ovde 'leba najesti"

Usput poceo sam da ucim njemacki svakodnevno.. Sprechen sie Deutch ist gut! Ja wohl..
Gotivan je jezik.. samo je mnogo smesan .. pogotovo na onim partizanskim filmovima gde gde svabo brsla nege gluposti kad se isfura ;)

HELIONPRIME.. preporucujem ti da se ozbiljno posvetis karijeri i da ides za vecom zaradom. A to ovde tesko da je ikako moguce!

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 02:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
spavac je napisao:
Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
Jst zeznuto za vizu, ali imas mogucnost, digni kredit 10.000 - 15.000 plati Svabici da je ozenis kad dobijes drzavljanstvo razvedi se :S

zar ta prica sa zenidbama/udajama jos uvijek prolazi? u uk je od aprila uveden zakon da i ako se ozenis/udas za britanca/britanku, ipak moras da govoris tecan engleski (tj. da imas polozen neki od ozbiljnijih testova jezika sa jako dobrom ocjenom) da bi uopste dobio dozvolu boravka. a za dobijanje drzavljanstva...minimalno 5 godina zivota u UK.
mislim da su i svabe raspravljale o nekom slicnom zakonu

If your application is successful, we will give you permission to live and work here for two years. This is called your probationary period. At the end of the two years, you may be able to apply for permission to settle permanently in the UK (known as 'indefinite leave to remain') as the settled person's husband, wife or civil partner.

Slicno je i za US, samo sto izdaju svega 66.000 H2B viza godisnje (plus 20.000 dodatnih za kategorije koje imaju PhD/neke druge uslove). Aplicira se u oktobru, jer fiskalna godina pocinje 1.10, ali ima i mogucnost apliciranja u aprilu, da se uzme aplikacija u razmatranje ranije. Prvog aprila prosjecno ima 120.000 aplikanata... :)
Toliko o statistikama.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 08:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
spavac je napisao:
[

Ček,ako sam ja ovo dobro skontao,ni tada ne dobijaš državljanstvo,nego stalnu boravišnu dozvolu?

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 08:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
_zoka je napisao:
spavac je napisao:
[

Ček,ako sam ja ovo dobro skontao,ni tada ne dobijaš državljanstvo,nego stalnu boravišnu dozvolu?

Upravo to.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 09:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Moj signatur vam se sve govori..

Sto se tice drzavljanstva otom potom.. To jeste bitna stvar, ali nije presudna..

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 09:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Australija ima najbolji fazon, prijavis se, provjeris da li je tvoje zanimanje potrebno, ako nije...hvala dovidjenja...

evo ima na linku njihove vlade, pa mozete svi provjeriti http://australia.gov.au/faqs/government-services-faqs/immigration-and-visas

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 10:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 19:12
cobraunited89 je napisao:
helionprime je napisao:

Identican slucaj kao kod mene.. 'Necemo se mi ovde 'leba najesti"
Usput poceo sam da ucim njemacki svakodnevno.. Sprechen sie Deutch ist gut! Ja wohl..

Ich verschtehe nicht :-) ..niks 8) .. Usput, nisu ni njemci presretni da zapošljavaju strance, naročito nas, jer ako nekog bije loš glas, onda smo to mi. Mada, ruku na srce, njemci su takođe izmjenili zakon o zapošljavanju prošle godine, u kojem je bilo da pri zapošljavanju prednost imaju baš njemci, pa onda ostali..no to više nije tako, naročito u tehničkom odsjeku..

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 15:06 
staromodan
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
spavac je napisao:
[

kad dobije ILR (Indefinite Leave to Remain) ti si na konju...nista ti vise i ne treba..nakon godinu mozes da apliciras za drzavljanstvo..

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Zasad ne mogu nikako. Tek nakon 3-4 godine radnog iskustva tražio bih trajno useljenje u USA ili u UK. Radije bih ipak u Britaniju. Ili se čak ranije nekako dokopati Norveške.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 17:10 
staromodan
Korisnikov avatar

mozes u Britaniju ako skinu konzervativce sa vlasti..

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 20:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
mozes u Britaniju ako skinu konzervativce sa vlasti..

jeste. sljedeci izbori su vec 2015. godine. u medjuvremenu su fasisti (konzervativci) uveli sulude mjere za imigraciju, tipa hard limita na broj imigranata koji mogu da udju u UK. dakle, sve i da imas ponudu za posao, i da niko u evropi ne moze da radi tvoj posao, opet nije sigurno da ces dobiti vizu.
ah. ti desnicari...treba to sve govnjivom motkom

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 21:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Pa i treba da se zaštite od raznorazne bagre i stoke.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 21:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kako im ta bagra i stoka nije smetala kada su izvlačili njihove resurse i prirodna bogatstva?Kad su otimali njihovu djecu i prodavali ih u roblje?Došli računi na naplatu....Dabogda postali manjina u vlastitoj zemlji...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 21:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
_zoka je napisao:
Kako im ta bagra i stoka nije smetala kada su izvlačili njihove resurse i prirodna bogatstva?Kad su otimali njihovu djecu i prodavali ih u roblje?Došli računi na naplatu....Dabogda postali manjina u vlastitoj zemlji...

da zoka ali ne uzimas u obzir da je engleska imperija imala istorijsku misiju da civilizuje primitivne narode,koji su u znak zahvalnosti za prosvetljenje davali svoje dragocjene metale za uzvrat.....iako nije tema vecerasnje emisije nije sa gorega citirati nekoga sa foruma(ako nije i gosn zoka) evropska unija=nacisti u bijelim rukavicama :P

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 362 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]