Stick k'o stick... dugo sam vremena mislio tako jer ono... lako se izgubi, lako se slomi, nikad na njemu ne držim nešto što već nemam na nekom drugom mjesti itd. S obzirom da više nisu skupi kao nekad, onda mi je najjeftinija varijanta uvijek mogla poslužiti svrsi.
Naravno, razlika u kvalitetu postoji, ali to nije sad toliko bitno (ionako sve rade Kinezi, malo bolje, malo lošije), mnogo je bitnija razlika u maksimalnoj brzini čitanja sa sticka, odnosno pisanja na isti. Pošto meni nije ni to toliko od značaja, meni opet jeftina varijanta služi svrsi.
Sve do nekidan. Kada sam prvi put vidio razliku između sticka od 8 Gb i "sticka od 8 GB". Kao za glavu mi je trebao prenos jednog image file-a teškog oko 6,5GB. Imam stick od 8GB. Ali ne lezi vraže! Moj stick ima mogućnost formatiranja samo na FAT32, ali ne i na NTFS. Doduše ima on mogućnost formatiranja i na exFAT koji bi meni savršeno odradio stvar, ali na tom kompu nije bilo ovoga:
http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=1cbe3906-ddd1-4ca2-b727-c2dff5e30f61&displaylang=enOvo sam naravno tak kasnije tražio i našao da vidim u čemu je problem. Poenta je što tada nisam mogu formatirati stick ni na exFAT ni na NTFS, a to znači da nisam mogao na njega kopirati file koji je sam veći od 4GB

. Tako da sam morao ganjati externi disk itd.
Eto to je jedini put kada je meni bilo bitno koji je stick u pitanju. Inače mi tako svejedno. Ako ti znaš da nećeš naići na ovakav problem i da ti nije od presudnog značaj maksimalna brzina čitanja/pisanja, onda kupi sebi jeftinjak i boli te briga.