banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 16:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 362 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Apr 2011, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ma ja sve fino i cisto na zapadu a mene i dalje bolje koljena od pusenja u cenifi na banhofu

jebo zapad od sad samo bjelorusija RULZ

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 22:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
A sta je sa amerikom. kakvo je stanje tamo.. mislim za zaposljenje i tako to?

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 22:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SZs67gTS7Io[/youtube]

Hocu stan u Minsku ;)

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 10 Apr 2011, 22:19, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 22:17 
Stavio si youtube link u kod za sliku. :)

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 22:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vidjeh ;)

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 22:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A onda ce sa onom malom sa pocetka price da bude:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ho7H7asMt_w[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 23:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Najsigurniji način za odlazak u inostranstvo jeste preko Nacionalne službe za zapošljavanje
Ukoliko angažuješ agenciju za posredovanje pri zapošljavanju, proveri da li je registrovana za ovakvu vrstu posla i da li ima važeću licencu
Obavezno se konsultuj sa advokatom ili pozovi ASTRU pre nego što potpišeš ugovor
Pre odlaska u inostranstvo, obavezno direktno kontaktiraj poslodavca
Prikupi što više informacija o potencijalnom poslu i poslodavcu

Vise Info:
Kod:
http://www.astra.org.rs/?page_id=86

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 07:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
cobraunited89 je napisao:

Naši su previše lijeni i nesposobni za ameriku, slaba socijala, a našu fukaru samo socijala interasuje, pa su tako zemlje sa jakom socijalom u vrhu interesovanja dok ga za ameriku gotovo i nema.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 17:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:

Naši su previše lijeni i nesposobni za ameriku, slaba socijala, a našu fukaru samo socijala interasuje, pa su tako zemlje sa jakom socijalom u vrhu interesovanja dok ga za ameriku gotovo i nema.

Gde bi ti isao.? Kao sto ovaj jedan sa foruma rece Rusia Rulez

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
АЛЕКСАНДАР je napisao:
ја стојим иза тврдње да је то искључиво њихова немарност што годинама бораве у некој земљи а не знају тај језик.
упиши курс, иди на предавања два мјесеца научићеш бар како се шта чита и пише. с временом ћеш похватат и ријечи.
скини себи њемачких филмова, нађи превод, пусти и гледај.

Ovo je definitivno istina i mogu to da potvrdim ličnim primjerom. Moj stric 20 godina živi u Švajcarskoj, a i danas dan ne priča francuski kako treba. Priča ga sa infinitivima i "Ja Tarzan, ti Džejn" stilom. Nudili su mu gazde kod kojih je radio kurseve koji koštaju ogromne pare ali nije htio nikad da počne kurs... :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 12:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45

Ja sam razgovarao prošle godine sa jednim poznanikom koji je gore živio 7 godina da je stanje još uvijek loše povodom traženja posla, posebno za strance.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 14:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2011, 07:20
Ma sad je zeznuto za posao i vani ;) Velika Britanija vise ne prima strance jer nemaju posla ni za domace ljude. Buraz za tebe je Švabija :) Kod Švabe nema zajebancije moras raditi ali ti i dobro plati :) Jst zeznuto za vizu, ali imas mogucnost, digni kredit 10.000 - 15.000 plati Svabici da je ozenis kad dobijes drzavljanstvo razvedi se :S

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 14:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Jst zeznuto za vizu, ali imas mogucnost, digni kredit 10.000 - 15.000 plati Svabici da je ozenis kad dobijes drzavljanstvo razvedi se :S

zar ta prica sa zenidbama/udajama jos uvijek prolazi? u uk je od aprila uveden zakon da i ako se ozenis/udas za britanca/britanku, ipak moras da govoris tecan engleski (tj. da imas polozen neki od ozbiljnijih testova jezika sa jako dobrom ocjenom) da bi uopste dobio dozvolu boravka. a za dobijanje drzavljanstva...minimalno 5 godina zivota u UK.
mislim da su i svabe raspravljale o nekom slicnom zakonu

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 15:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
hercegovac27 je napisao:

Ja sam razgovarao prošle godine sa jednim poznanikom koji je gore živio 7 godina da je stanje još uvijek loše povodom traženja posla, posebno za strance.

Relativna stvar, i ja imam par poznanika koji su duže ili kraće vrijeme živjeli (i radili ) u Americi. Poenta je u tome: ko hoće da radi, naći će posao, pa makar i za 5 dolara po satu. Poslovi su teški, glupi i dosadni, ali onaj ko ode sa znanjem engleskog, već u startu može da računa sa većom satnicom, i da postepeno raste. Bijelci generalno zarađuju više nego obojeni (toliko o ravnopravnosti) ili Latinosi.
Što se tiče visokog obrazovanja, ako nisi svjetski priznat u svojoj branši ili nisi došao nakon direktnog poziva, nema baš mnogo koristi od toga. Svoje omladine obrazovane po koledžima imaju kao blata a i za njih vlada pravilo da, ako se ne zaposliš odmah ili do izlaska naredne generacije iz škole, nemaš baš mnogo šanse da radiš posao za koji se obrazuješ.
Dakle, ko ne bira posao, naći će ga, bilo kakav za početak, a kasnije kako kome bog da, prema snalažljivosti, čisti zakon džungle, najjači preživljavaju.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 15:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
U Njemackoj se za kod spajanja porodice ( na to se misli kad se govori o zenidbi za babe) mora priloziti certifikat o polozenom testu osnovnog znanja njemackoj jezika. To i nije tako tezak ispit, to je zapravo prvi stepen.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 16:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je da znas odgovopiti kako se zoves kada te neko upitd i/ili popuniti neki jednostavan obrazac.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 16:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
STRATOKASTEL je napisao:
Relativna stvar, i ja imam par poznanika koji su duže ili kraće vrijeme živjeli (i radili ) u Americi. Poenta je u tome: ko hoće da radi, naći će posao, pa makar i za 5 dolara po satu. Poslovi su teški, glupi i dosadni, ali onaj ko ode sa znanjem engleskog, već u startu može da računa sa većom satnicom, i da postepeno raste. Bijelci generalno zarađuju više nego obojeni (toliko o ravnopravnosti) ili Latinosi.

Da, a zasto je to? Zbog bolje kvalifikacije generalno, uzevsi u obzir dijelove US u kojima su odredjene rase zastupljenije i razvijenost skolstva veca. Evo, za primjer, kad se aplicira za moj faks (koji je u samom vrhu u US), 5x je teze upasti nekom iz sjeverne Kalifornije, jer ih ima i previse koji su "prekvalifikovani", tako da je "pool of applicants" veoma jak, za razliku od srednjeg dijela Amerike odakle ima dosta manje konkurencije. Isto mozes primijeniti i na ovo gore.
(naravno, i istorija igra ulogu u ovome, ali govorim cisto iz ekonomsko-obrazovne perspektive)

(Izvor: Principi Ekonomije, Gregorija Mankiw-a)

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 17:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
U Njemackoj se za kod spajanja porodice ( na to se misli kad se govori o zenidbi za babe) mora priloziti certifikat o polozenom testu osnovnog znanja njemackoj jezika. To i nije tako tezak ispit, to je zapravo prvi stepen.

Ovo je apsolutno tacno.. Zenio bi se a neznas zeni izjaviti ljubav na njemackom. nece da moze..
Ali ljudi nisu glupi nego su lenji. I meni je njemacki gadan ali ako beba od godinu dana moze da nauci reci . Zasto to nebi mogli odrasli ljudi..

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 18:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
pored toga: zena mora imati posao, platom biti u stanju dvije osobe izdrzavati, stan mora biti odredjene velicine itd. tako da se socijalni slucajevi vec u startu selektiraju. a zene koje primaju socijalno bi bile prve, koje bi na brak iz interesa pristale.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 18:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
I u Austriji se trazi polozen kurs jezika, i to 5 seansi. I to ne samo da se trazi kurs nego sad malo vise kontrolisu te sto dovedu nekog iz inostranstva, postavljaju vise pitanja tipa "gdje ste se upoznali, ...koliko dugo se znate... " pa onda prevrcu po privatnosti, razlgedaju stan, gledaju da li imate zajednickih slika, da li zivite zajedno... nije ni to vise tako lako. Tako da, ako neki momak od 25 godina ozeni neku stariju zenu od recimo 50 godina, to je bas bas sumnjivo.
I plata mora biti 1.300 eura minimum, bez kredita i ostalih izdataka.

Ovo sa polaganjem kursa za jezik je sasvim akceptabilno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 362 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]