banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 23:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 362 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Apr 2011, 13:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
АЛЕКСАНДАР je napisao:
ево, прољеће стиже.
сад ће навалити дијаспорци. имам доста познаника вани и већина их је нормална.
али што има свега.. идем јуче мејданом, крај мале пијаце и иде баја у аудију, караван, аустријске табле... одврн`о неку крканску музику, отворио све прозоре у ауту и окреће се на сред цесте. зауставио је саобраћај у обе траке ал` он је тај.
а унутра.. лик метар и аплауз, контам да је подбацио јастук под гузицу, једва вири из оног аудија.. иксварцан или је циган, тешко је процјенити. кило гела на глави, минђуша у увету, црна шајтећа мајица са цирконима.. прави бајонац.
гледам се и питам, који је смисао твог живота?

једина добра ствар код дијаспорки је што ако им се допаднеш, нема пуно приче, иде се одмах до краја. :D

а не бих генерализовао да су сви такви.. они који су тамо такви били би и овде.. они који су овде нормални, нормални су и тамо.
реалност је да је већина нашег становништва "заостало" тако да им не помаже никаква европа ни запад.

Uh gdje mi je zolja kad je najpotrebnija :-? Pa kakvi roditelji, društvo i mjesta gdje se kreću ništa čudno, prvi savjet su mi dali kad odem vani izbjegavaj mjesta gdje se naši skupljaju pa te možda prihvate.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 13:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
nepokoreni je napisao:
old fashion men je napisao:
Gastarbajteri, a pogotovo oni prijeratni svi odreda, to su najveći seljoši na svijetu, zaostalij ljudi od njih ne postoje na cijeloj planeti. Znam ih puno i svi su ko jaje jajetu, nedo bog nikome, oni su ustvari karikatura o kojoj se rade istraživanja, a o njihovoj zaostalosti se snimaju dokumentarni filmovi.
Volim i zabavlja me kad dođu ovde sa svojim hendijma i smješnoj garderobi, volim slušati njihove priče i ako ste primjetili u njihovim pričama skoro kod svih, čitav život im se vrti oko nekakvog banofa, taj banof im je orijentir za sve, ma iz kog grada dolazili, sve im je pored jebenog banofa, a kuće koje ovde prave to je posebna komedija, inače preferiraju antički stil :lol: vole lavove i dorske stupiće, čak piju i čudna pića poput nekakvog špeci mješaju pivu i kolu i slične glupost :roll:
Jednostavno ljudi su cirkus živi i jedva čekam da se počnu pojavljivati sa svojim gumenim bombonama koje donose svojim najmilijma u otadžbini.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: tastatura ti se pozlatila brate! Imam ja dalje rodbine u Austriji i Švabiji e ko da ih sad gledam ajoj! Ništa čudno što nas ne vole :evil3:

Ja gledam i ne vjerujem, sve od riječi do riječi sama istina :D Predivno! Dok sam čitala tačno sam ih "čula" kako oni to svojim ex-yu-njemačim naglaskom izgovaraju :D

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 14:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
АЛЕКСАНДАР je napisao:
ево, прољеће стиже.
сад ће навалити дијаспорци. имам доста познаника вани и већина их је нормална.
али што има свега.. идем јуче мејданом, крај мале пијаце и иде баја у аудију, караван, аустријске табле... одврн`о неку крканску музику, отворио све прозоре у ауту и окреће се на сред цесте. зауставио је саобраћај у обе траке ал` он је тај.
а унутра.. лик метар и аплауз, контам да је подбацио јастук под гузицу, једва вири из оног аудија.. иксварцан или је циган, тешко је процјенити. кило гела на глави, минђуша у увету, црна шајтећа мајица са цирконима.. прави бајонац.
гледам се и питам, који је смисао твог живота?

Pa što mi nisi mahno, javio se, da te počastim? :-?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 14:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ха ха ха, јави се непокореном, он има зољу. :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 14:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A neeee zatvorim ga u gepek i vozim po gradu a odvrnem Rammstein do panja čisto da se kultiviše i usput obnovi njemački jezik :evil:

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 14:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sta ti je cetvrto koljeno :)

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 14:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
Ako ces iskreno ja neznam ni sta znaci ta rec GASTARBAJTER... sta god to znacilo djeluje mi preterano seljacki..
A sto se tice tih likova koji su dosli iz dijaspore i kurce sa po banjaluci. to se moze videti svakodnevno. Iz Evrope nam dolaze seljaci i bajuni.. Sve nesto armani ovo ono pacotke, ray ban, sto kolega rece pola kile gela, stomacina.. Isprsio se hoda gospodskom ko da je Kulin Ban, rukama se razmahao kao da hvata oblake, nemoze ni sastaviti ruke od stomacine.. Glavni je baja niko mu nije do koljena..

Kako bi take levate puko sakom u sred njuske.. to nije normalno koliko se ljudi kurce.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja ne razumijem kako vi prepoznajete dijasporovce, zar nema takvih i kod nas?

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 14:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma jok. sorry za ovo gore.. ima jako dosta dobrih i kulturnih ljudi iz dijaspore.. ali ovo sto sam gore naveo vazi iskljucivo za namazane bajuncine .. takvi ljudi se prepoznaju po ponasanju i stavu i izgledu..

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 14:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Šta bi tek za mene rekao koji dolazim Mercedesovim autobusom :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 14:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Šta bi tek za mene rekao koji dolazim Mercedesovim autobusom :lol:

Po ovim komentarima zakljucio sam da si ti jedan "Gospodin Covek" jako si inteligentan, vidi se da imas dosta zivotnog iskustva i tebi nemam sta reci nego svaka cast!

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 14:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ne treba tim ljudima zamjeriti, citav zivot rade najgore poslove, poslednji su sljam tamo pa kad dodju ovamo pokusavaju da vrate bar trunku ponosa... na zalost na pogresan nacin al sta je tu je...

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 14:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Ne treba tim ljudima zamjeriti, citav zivot rade najgore poslove, poslednji su sljam tamo pa kad dodju ovamo pokusavaju da vrate bar trunku ponosa... na zalost na pogresan nacin al sta je tu je...

Pa čuj ako živiš i radiš u Austriji 30 godina i neznaš jezika to je sramota, mislim stvarno. Pa papagaj nauči pričati kad mu stalno ponavljaš a kamo li čovjek.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 14:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
прича ми рођак из швицарске..
неки познаник његов тамо крен`о да полаже возачки за мотор..
и обарају га већ два пута, а ако га оборе и трећи онда мора ићи на неке тестове или тако нешто... нисам сигуран сад а није ни битно.
углавном, разлог обарања је што лик не зна БЕКНУТ њемачки а тамо је преко 20 година.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 14:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2008, 20:45
АЛЕКСАНДАР je napisao:
углавном, разлог обарања је што лик не зна БЕКНУТ њемачки а тамо је преко 20 година.

Neka dodje u Italiju... ovde moze polagati na svim jezicima... kompjuter ti da opciju da kliknes na jezik koji oces i na njemu citas i dajes odgovore.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 15:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
nepokoreni je napisao:
skeva je napisao:

Pa čuj ako živiš i radiš u Austriji 30 godina i neznaš jezika to je sramota, mislim stvarno. Pa papagaj nauči pričati kad mu stalno ponavljaš a kamo li čovjek.

oni koji su otisli prije 30 godina u njemacku (npr), radili su u fabrikama na traki, zajedno sa 10 - 15 zena i muskaraca koji su takodjer iz stranih drzava doputovali. tako da su vise manje sami medjusobno se ucili njemacki. jedini njemac ili njemica snjima na traci je predradnik, kojem nije na pameti da ih poducava pravilno da govore. prije 30 godina, i u njemackoj nije se gledalo da stranci nauce prvo jezik - da se tek onda zaposle. poslijeratna njemacka je imala u cilju sto brzi razvoj. tako da im je nasa radna snaga dobro dosla. pored nasih nasli su se grci, talijani, spanjolci.

tako je nastao "bruchdeutsch" - slomljeni njemacki.

kad su dosla djeca na svijet, pocela skole pohadjati - djeca su pocela svoje roditelje ispravljati u govoru - no sto stari nauci - ne izmjeni vise.

Poslednji put menjao Bennet dana 10 Apr 2011, 15:04, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 15:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
АЛЕКСАНДАР je napisao:
прича ми рођак из швицарске..
неки познаник његов тамо крен`о да полаже возачки за мотор..
и обарају га већ два пута, а ако га оборе и трећи онда мора ићи на неке тестове или тако нешто... нисам сигуран сад а није ни битно.

i u njemackoj mozes polagati na svim jezicima

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
PlavaMaca je napisao:
nepokoreni je napisao:
old fashion men je napisao:
Gastarbajteri, a pogotovo oni prijeratni svi odreda, to su najveći seljoši na svijetu, zaostalij ljudi od njih ne postoje na cijeloj planeti. Znam ih puno i svi su ko jaje jajetu, nedo bog nikome, oni su ustvari karikatura o kojoj se rade istraživanja, a o njihovoj zaostalosti se snimaju dokumentarni filmovi.
Volim i zabavlja me kad dođu ovde sa svojim hendijma i smješnoj garderobi, volim slušati njihove priče i ako ste primjetili u njihovim pričama skoro kod svih, čitav život im se vrti oko nekakvog banofa, taj banof im je orijentir za sve, ma iz kog grada dolazili, sve im je pored jebenog banofa, a kuće koje ovde prave to je posebna komedija, inače preferiraju antički stil :lol: vole lavove i dorske stupiće, čak piju i čudna pića poput nekakvog špeci mješaju pivu i kolu i slične glupost :roll:
Jednostavno ljudi su cirkus živi i jedva čekam da se počnu pojavljivati sa svojim gumenim bombonama koje donose svojim najmilijma u otadžbini.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: tastatura ti se pozlatila brate! Imam ja dalje rodbine u Austriji i Švabiji e ko da ih sad gledam ajoj! Ništa čudno što nas ne vole :evil3:

Ja gledam i ne vjerujem, sve od riječi do riječi sama istina :D Predivno! Dok sam čitala tačno sam ih "čula" kako oni to svojim ex-yu-njemačim naglaskom izgovaraju :D

znam par ljudi koji bi mogli da udju u tvoj opis :)

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 15:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2008, 20:45
Kazu da se jezik najbolje uci u krevetu ;)

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 15:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
АЛЕКСАНДАР je napisao:
не зна БЕКНУТ њемачки а тамо је преко 20 година.

Kako ne zna beknuti, sigurno zna za hendi, uzban, ezban, autoban, banof, tankštela, tako govore njemački i kad ovde šljegnu i ja sam ga uz njih naučio 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 362 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]